Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο Χρυσαυγιτών


Ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο
Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυματίας από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στις 7 το βράδυ στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πολύ κοντά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για μέλη της Χ.Α. σύμφωνα με δηλώσεις του Ηλ. Παναγιώταρου.
22:38: Από τον τόπο της επίθεσης περισυνέλεγησαν 12 κάλυκες των 9 χιλιοστών σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών. Αποκλεισμένη παραμένει...
η περιοχή γύρω από τα γραφεία της Χ.Α. όπου σημειώθηκε η δολοφονία.
22: 15 Ανακοίνωση της ΝΔ  
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες.Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».  
22:04  Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
“Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα” επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τονίζει ακόμα ότι “η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχει σχέση, ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες.” 
21:58 Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος." 
21:48 : Φραστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες υποστηρικτές της νεοναζιστικής οργάνωσης.

21:47 «Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για το αιματηρό χτύπημα με δυο νεκρούς στο Νέο Ηράκλειο. «Φοβούμαι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, φοβούμαι πως δε θα είναι και η τελευταία. Δεν θα τους περάσει. Νταήδες ξεφτιλισμένοι όσοι ασκούν αυτής της μορφής της βία γελοιωδέστατα πρόσωπα» δήλωσε η βουλευτής.  

21:42 Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
“Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη φονική επίθεση.

21:37 Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας τα θύματα έχουν χτυπηθεί στον θώρακα και στο κεφάλι, και ότι μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ο ένας εκ των τριών νεαρών, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

 Όσον αφορά τον τρίτο τραυματία, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, είπε ότι είναι βαριά τραυματισμένος, βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι ο σοβαρά τραυματισμένος 29χρονος που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», φέρει τραύμα από βλήμα το οποίο έχει χτυπήσει το κεφάλι κι έχει φθάσει μέχρι τον σπλήνα. «Ο άνθρωπος θα δώσει μεγάλη μάχη» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ένα περιστατικό που μας έχει συγκλονίσει όλους.

21:33 Κλεμένη ήταν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η μοτοσικλέτα που βρέθηκε νωρίτερα στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν 9 χιλιοστών και στο σημείο βρέθηκαν περίπου 15 κάλυκες, που θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες που φορούσαν κράνη σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της ΧΑ, τα οποία βρίσκονται σε όροφο, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί.

Οι δράστες τους πλησίασαν και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια έτρεξαν στη μοτοσικλέτα με την οποία εξαφανίστηκαν.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

21: 20 Τα θύματα της επίθεσης είναι οι Γιώργος Φουντούλης και Μάνος Καπελώνης.

21:09 Το ΚΚΕ «καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο». Σημειώνει ακόμη πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
21:06 Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

“Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν από την ενωμένη ελληνική κοινωνία και τη δικαιοσύνη αμείλικτα” είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

21:04 Μια μοτοσικλέτα που μοιάζει με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ένοπλης επίθεσης βρέθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στο σημείο της επίθεσης στην οδό Αυξεντίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα .

20:50 «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» πρόσθεσε.

 20:31 Δημήτρης Παπαδημούλης: "Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό", ανέφερε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με μήνυμά του στο twitter.

20:28 Δήλωση Νίκου Δένδια για το περιστατικό
“Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία”, δήλωσε ο υπουργός.Δημόσιας Τάξης. 

 20:19: Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ελικοπτέρου για τον εντοπισμό των δραστών

20:05: Τα θύματα είναι 20 και 23 ετών αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα ενώ ο βαριά τραυματίας στο Γενικό Κρατικό.
19:56: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα θύματα είναι νεαρής ηλκίας 25-28 ετών και τα γραφεία της οργάνωσης ήταν μεν κλειστά αλλά μάλλον λειτουργούσαν.  

Νωρίτερα

Τα γραφεία της οργάνωσης πάντως είναι κλειστά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυρ άνοιξαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και διέφυγαν.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν και δύο τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό.

 Newsroom Enet

Η Χρυσή Αυγή για το περιστατικό

Τη δική της εκδοχή για το αιματηρό περιστατικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δίνει η νεοναζιστική οργάνωση κάνοντας λόγο για "ανεξέλεγκτους τρομοκράτες"  ενώ με νεότερη ανακοίνωση κατηγορούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια για την επίθεση. Στο ίδιο ύφος μήνυμα Μιχαλολιάκου από τον Κορυδαλλό.

Στην πρώτη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά.

Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα.

Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Στη νεότερη ανακοίνωση με ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για απουσία αστυνομικής φύλαξης αναφέρονται τα εξής:

"Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε.

Ο άθλιος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ όχι μόνο επέτρεψε, αλλά υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες, που ανεξέλεγκτες απόψε εκτέλεσαν νέους συμπολίτες μας. Το μίσος της κυβέρνησης και των ΜΜΕ εις βάρος της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό εκφράστηκε τον τελευταίο μήνα, όπλισε τα χέρια των δολοφόνων.

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία. Καλεί όλους τους Έλληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας ώρα. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας."

“Απόψε ο κ. Δένδιας και οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έβαψαν τα χέρια τους με αίμα! Εμείς βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή και οι ηθικοί αυτουργοί της εκτέλεσης των δύο παιδιών είναι έξω… Το κρίμα στο λαιμό τους!”, δήλωσε ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος μέσα από τη φύλακη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χ.Α.

Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: