Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιος αδειάζει Βενιζέλο




Για τις συκοφαντίες Κάρας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Πλήρως διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ του προέδρου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα
Να σταματήσει τα εύκολα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης κάλεσε πριν από λίγο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.  Μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τα όσα, συκοφάντικα, είπε χθες ο εισηγητής της έκθεσης για την τρόικα Ότμαρ Κάρας για τη συνομιλία του με τον Αλ.. Τσίπρα και προσπάθησε να αξιοποιήσει τους ψευδείς ισχυρισμούς του εκπροσώπου  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (της Α. Μέρκελ) για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, «δείχνει ότι τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ό,τι χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων». 
Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, τόνισε ότι η παρέμβαση του Κάρας ήταν χοντροκομμένη παρέμβαση:  «Νομίζω ότι είναι μια παρέμβαση, χωρίς αμφιβολία.  Δεν μου άρεσε. Δεν έπρεπε να το κάνει στην Ελλάδα αυτό το πράγμα. Επί της ουσίας δεν μπαίνω. Δεν είναι ουσιαστικό το ζήτημα για τον εξής λόγο. μείς ξέρουμε πολύ καλά το ποιες είναι οι σκέψεις, οι προτάσεις κι αν είναι ολοκληρωμένες, αν είναι επαρκείς του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα για την Ε.Ε. Δεν χρειαζόμαστε στην Ελλάδα κανέναν κ. Κάρας ναρθεί και να το κάνει μ΄αυτόν τον χονδροκομμένο τρόπο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό δεν μας αρέσει.» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ:
Το σχετικό απόσπασμα της τοποθέτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:
Την πιο σπουδαία επισήμανση που θα έπρεπε να κάνουμε είναι η εξής.  Ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ευρώπη διαφοροποιείται από τις αποφάσεις της Κομισιόν, ακόμα κι όταν η σύνθεση κάποιων επιτροπών είναι δεξιά.  Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα εν όψει ευρωεκλογών. Είναι από τα μεγάλα διακυβεύματα, εξακολουθεί να είναι το δημοκρατικό έλλειμμα, από τα μεγάλα διακυβεύματα της Ε.Ε. Το ένα ζήτημα.  Είναι μείζον ζήτημα. Και θα επαναλάβω ότι είναι πολύ σημαντικό , αν αναλογιστούμε ότι ο κ. Κάρας είναι ένας δεξιός πολιτικός και έβγαλε αυτά τα πορίσματα η Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει, αν δεν κάνω λάθος.  Τώρα σε σχέση με την πράξη αυτή. Νομίζω ότι είναι μια παρέμβαση, χωρίς αμφιβολία.  Δεν μου άρεσε. Δεν έπρεπε να το κάνει στην Ελλάδα αυτό το πράγμα. Επί της ουσίας δεν μπαίνω. Δεν είναι ουσιαστικό το ζήτημα για τον εξής λόγο. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά το ποιες είναι οι σκέψεις, οι προτάσεις κι αν είναι ολοκληρωμένες, αν είναι επαρκείς του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα για την Ε.Ε. Δεν χρειαζόμαστε στην Ελλάδα κανέναν κ. Κάρας ναρθεί και να το κάνει μ΄αυτόν τον χονδροκομμένο –θα συμφωνήσω με τον κ. Σκουρλέτη- τρόπο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό δεν μας αρέσει.

- See more at: http://left.gr/news/o-ntolios-adeiazei-venizelo-gia-tis-sykofanties-karas-se-varos-toy-syriza-vinteo#sthash.KcjWIgaW.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: