Χασάπηδες ! Ελέω Σαμαρά και μίντια


ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ Η τρόικα έδρασε ως «χασάπης, προκαλώντας κοινωνικό τσουνάμι» με έκρηξη της ανεργίας, των λουκέτων και της φτώχειας, αποφάνθηκε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, που ερευνά τις επιπτώσεις των Μνημονίων. 
ΕΛΣΤΑΤ Νέο έκρηξη - ρεκόρ της ανεργίας στο 28% τον Νοέμβριο. 1.382.062 εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Μόνο 170.015 από αυτούς παίρνουν επίδομα. "Θερίζει" τους νέους, χωρίς δουλειά το 61,4%. 
YΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ «Στον αέρα» 85.000 συμβασιούχοι. Έλεγχο πιστοποιητικών με τα οποία έγιναν αορίστου χρόνου προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορά ρυθμίσεις Παυλόπουλου, Ρέππα Σκανδαλίδη και Β. Παπανδρέου.
Ελέω Σαμαρά και μίντια
Όλες τις προηγούμενες μέρες τα συστημικά μίντια ασχολήθηκαν με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές και τις δημαρχιακές εκλογές.

Δεν πρόβαλαν, βεβαίως, το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι νέα και άφθαρτα πρόσωπα και σε κάθε περίπτωση η πολιτική διαδρομή τους είναι διαφανής. 
Το ενδιαφέρον των μνημονιακών μίντια επικεντρώθηκε στις πληροφορίες για τις διαφωνίες σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων, που διατυπώθηκαν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίως. 
Πολλοί μάλιστα άσκησαν και κριτική λέγοντας ότι η ηγεσία επέβαλε τις υποψηφιότητες. 
Απέκρυψαν ότι οι υποψηφιότητες αυτές εγκρίθηκαν από το αρμόδιο συλλογικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και σε μια περίπτωση, αυτή του Θ. Καρυπίδη, τα αντανακλαστικά του κόμματος υπήρξαν άμεσα μόλις παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία.

 αξίωση για δημοκρατική διαδικασία που προβλήθηκε για τις περιπτώσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ξεχάστηκε μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. 
Κανείς δεν ήλεγξε το κυβερνών κόμμα για τις διαδικασίες που ακολούθησε, για το γεγονός ότι η επιλογή υπήρξε προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, δηλαδή ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες διορίστηκαν ελέω Σαμαρά. 
Ήταν μάλιστα τόσο εξόφθαλμα προβληματική η μεθόδευση αυτή, ώστε μαζί με την ανακοίνωση των επισήμων υποψηφιοτήτων ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες "ανταρτών" του κόμματος. 
Τα κυρίαρχα μίντια έσπευσαν μάλιστα να αρχίσουν την πολιτική αποδόμηση των "ανταρτών", μεταδίδοντας τα σκονάκια της γαλάζιας μονταζιέρας.

Η επίδειξη αρχηγισμού από τον Σαμαρά, σύμφωνα με τα κυρίαρχα μίντια, βαφτίστηκε προσόν και ταυτίστηκε με την αποφασιστικότητα και την... κυβερνησιμότητα. 
Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι λίγες μέρες πριν, με την αντίθετη επιχειρηματολογία, υποστήριζαν την αιφνιδιαστική καθιέρωση του σταυρού στις ευρωεκλογές. 
Σε αυτή την τακτικιστική επιλογή του Σαμαρά και του Βενιζέλου, τα "παπαγαλάκια" έβλεπαν μια... στρατηγική ανανέωσης του πολιτικού συστήματος, επειδή οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν θα διορίζονταν από τον αρχηγό, αλλά θα εκλέγονταν απευθείας από τον λαό. Την επομένη, το μιντιακό σύστημα ξέχασε τη... δημοκρατία και επέστρεψε στη δοκιμασμένη αρχηγική συνταγή τού "αποφασίζω και επιβάλλω".

Για κακή τους τύχη, όμως, ο τελικός κριτής των εκλογών δεν θα είναι οι εκλεκτοί υποψήφιοι του δικομματικού αρχηγισμού, αλλά ο ίδιος ο λαός. 
Και πρέπει να μην αισθάνονται καλά, καθώς σε αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: