Ευρώπη των λαών ή Μέρκελ;

ανάρτηση από periodista

Η μάχη του Βερολίνου το 1945Η μάχη του Βερολίνου το 1945
“ Αυτό που συμβαίνει τούτες τις στιγμές όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι ένας οικονομικός πόλεμος, ένας εν δυνάμει Γ’ ΠΠ. Για άλλη μια φορά, η Γηραιά ήπειρος καθίσταται το κυρίως θέατρο των επιχειρήσεων ”
Του Κώστα Καπνίση
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 07:19
Η κλιμάκωση της έντασης στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό είναι αναμενόμενη όσο πλησιάζει η ημερομηνία των σημαντικότερων εκλογών στη Σύγχρονη Ιστορία της Γηραιάς ηπείρου. Παρόλο που οι ευρωπαϊκοί λαοί βρίσκονται στη μέση ενός δύσκολου και βαρύτατου χειμώνα, τα διλήμματα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις χώρες του Νότου, οι οποίες υποφέρουν από τις άγριες πολιτικές λιτότητας του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης. Η νεοφιλελεύθερη «παρέα» της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει καλά τη «δουλειά» της καταφέρνοντας να κατισχύσει των ευρωπαϊκών θεσμών και κατ΄ επέκταση και των λαών, προς όφελος κυρίως των Τραπεζών ή ακριβέστερα του νεοφιλελευθερισμού.

Πέρα από τη σύλληψη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου, του οποίου τις συνέπειες βιώνουν ήδη στο πετσί τους αρκετοί ευρωπαϊκοί λαοί, και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι, ιδιαίτερη σημασία έχει και μια άλλη συνέπεια, η οποία αν υπάρξει τότε η Ευρώπη, όπως τουλάχιστον υπήρξε μέχρι σήμερα, κινδυνεύει με διάλυση. Ίσως βέβαια αυτός να ήταν και ο τελικός σκοπός της Γερμανίας, η οποία δέχεται ήδη επιπλήξεις από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, καθώς φαίνεται ότι «έπαιξε» με κανόνες εκτός παιχνιδιού. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή άλλωστε ήταν και η υπενθύμιση πριν από λίγο καιρό από τις ΗΠΑ, οι οποίες σημείωσαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει η γερμανική οικονομία, έχει ξεπεράσει ακόμα και εκείνο της Κίνας.

Την ίδια στιγμή, η άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρόλο που έχει στα χέρια της το «υπερόπλο» που ονομάζεται FED , την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δηλαδή, στέλνει σήματα «καπνού» στην παγκόσμια οικονομία απειλώντας με ένα νέο «shutdown», μια στάση πληρωμών, μερική ή ολική, η οποία όπως είναι αντιληπτό σημαίνει χρεοκοπία. Αυτό άλλωστε ήταν κάτι που διαμηνύθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιού, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι αν δεν αυξηθεί άμεσα το όριο δανεισμού των ΗΠΑ, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα για την Αμερική, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός. Όλα αυτά, τη στιγμή που η FED, έχει τυπώσει αρκετές φορές «φρέσκο» χρήμα, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ταμειακές τις ανάγκες και υποχρεώσεις.

Από την άλλη μεριά, η Ευρώπη της Άνγκελα Μέρκελ και της Φρανκφούρτης, αρνείται πεισματικά να τυπώσει χρήμα, προκειμένου να εξέλθει του καθεστώτος οικονομικής ασφυξίας η μισή και πλέον Γηραιά ήπειρος. Οι Γερμανοί, για άλλη μια φορά, γίνονται ο κύριος λόγος παγκόσμιας αναταραχής, η οποία με τη σειρά της μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ισχυρή την πιθανότητα να οδηγήσει σε μια «αντισυστημική» λύση. Η λύση αυτή φαίνεται να είναι μια παγκόσμια σύγκρουση για το χρέος, η οποία αναμφισβήτητα θα έχει αρχικά σοβαρότατες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, αλλά ίσως να είναι και μια λύτρωση, καθώς οι λεγόμενες «αγορές», δηλαδή οι διεθνείς «νόμιμοι» απατεώνες και τοκογλύφοι θα πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης. Η Γερμανία λοιπόν, η πλέον καταστροφική και αυτοκαταστροφική χώρα της Ευρώπης, έχει θέσει μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η οποία ήδη μετρά αντίστροφα.

Παράλληλα, η προγραμματισμένη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών στα τέλη της Άνοιξης, έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί τα κέντρα των ευρωπαϊκών εξελίξεων, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη με τη Γερμανία να έχει στείλει μηνύματα στα δουλικά της να κατατρομοκρατήσουν τις χώρες που βιώνουν την εξαθλίωση και την ανθρωπιστική καταστροφή λέγοντας ότι «Αυτή είναι η Ευρώπη. Τι να κάνουμε; Θα την υποστούμε μέχρι να αλλάξει». Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι τα δουλικά σπεύδουν άμεσα να υλοποιήσουν τις εντολές της «αυτοκράτειρας». Αδιαφορώντας για τις πολιτικές συνέπειες, καθώς τα δουλικά πάντα είναι αναλώσιμα και μόλις κατακρημνιστούν πάντα θα υπάρχει για εκείνα μια καλή θέση σε έναν ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο Οργανισμό, ξεκίνησαν ήδη το «έργο» τους. Με τη βοήθεια του φαντάσματος της ακροδεξιάς απειλούν με αφανισμό τους ευρωπαϊκούς λαούς αν εκείνοι στραφούν στις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν βγει μπροστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν εκ νέου το δίδυμο τέρας του νεοφιλελευθερισμού – φασισμού.

Συμπερασματικά, η νέα μεγάλη μάχη, η οποία ενδέχεται να μείνει στην Παγκόσμια Ιστορία φαίνεται ότι μόλις ξεκινά και επίσημα. Το διάστημα, το οποίο θα μεσολαβήσει μέχρι τις ευρωπαϊκές κάλπες είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ένα ορόσημο για την έκβαση του πολέμου. Αξίζει να τονιστεί ότι αυτό που συμβαίνει τούτες τις στιγμές όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι ένας οικονομικός πόλεμος, ένας εν δυνάμει Γ’ ΠΠ. Η τελική του έκβαση είναι βέβαιο ότι θα έχει θετική έκβαση για την Ευρώπη και την Ανθρωπότητα. Ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι το τίμημα. Η Ιστορία διδάσκει ότι πάντοτε οι λαοί νικούν στο τέλος τις δυνάμεις του σκοταδιού. Για άλλη μια φορά, η Γηραιά ήπειρος καθίσταται το κυρίως θέατρο των επιχειρήσεων. Η μάχη θα είναι σκληρή, επίπονη και χωρίς έλεος. Η «Ευρώπη» της Μέρκελ και των δουλικών της δεν είναι η Ευρώπη των λαών. Αυτό είναι το αληθινό διακύβευμα για τους λαούς και μόνο οι ίδιοι μπορούν να δώσουν την απάντηση πετώντας την ίδια στιγμή τα ψευδεπίγραφα διλήμματα στο καλάθι των αχρήστων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: