ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΤΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 1, 2014

κυπρος δεν ξεχνω…ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΊΣΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Αγαπητοί συμπατριώτες.

Η Τουρκία από πολύ παλιά, θυμίζω το δημοσίευμα του Κιουτσούκ στην Halkin Sesi  στις 27 μαρτίου 1951, και παρόμοια στην Χουριέτ την 10ην Μαίου του ίδιου έτους,  είχε σχεδιάσει την ανάκτηση της Κύπρου δια Αλεξανδρεττοποίησης ως ξεκάθαρα αναφέρει το ανωτέρω δημοσίευμα  της Halkin Sesi.

Η Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου δηλαδή ο κατακλυσμός της με τούρκους εποίκους και ο επακόλουθος εκτουρκισμός της μπορούσε να γίνει ως εξής:

1.   Δια της διχοτομήσεως.

Τη διχοτόμηση, που θα είχε ως προϋπόθεση τη μετακίνηση πληθυσμών  της Κύπρου, την ήθελε η τουρκία για να μπορεί να εισάγει στο μέρος της όσους τούρκους ήθελε.  Και θα έβρισκε τον τρόπον να τους διασκορπίζει σε όλην την Κύπρο, ώστε συστηματικά και σίγουρα θα επερχόταν βραδέως η Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου δηλαδή ο εκτουρκισμός της. Με όλα τα επακόλουθα.

Επειδή όμως η διχοτόμηση απαιτούσε μετακίνηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Κύπρου, πράγμα αδύνατο υπό ομαλές συνθήκες η «διχοτόμηση» αυτή ήταν πρακτικά ανέφικτη.

2.   Άλλος τρόπος πλην της διχοτόμησης.

Ήταν παράλληλα με άλλα (καντόνια τουρκοκυπριακά, ελεύθερη διακίνηση κτλ) να αποκτούσε η τουρκία μίαν υπό την απόλυτη κατοχήν της (ή υπό μακροχρόνια μίσθωση, το ίδιο είναι) μία  μεγάλη περιοχή, με θαλάσσια σύνορα. Με τον ίδιο τρόπο από την περιοχή αυτήν θα διασκόρπιζε τους τούρκους εποίκους σε όλην την Κύπρο για να την Αλεξανδρεττοποιήσει.

Αυτό ήταν το διαβόητο σχέδιο Άτσεσον.

Στο σημείο αυτό, και είναι επίκαιρο να πούμε και σήμερα, ότι λύση που στηρίζεται σε εγγύηση μιας μεγάλης δύναμης ως οι ΗΠΑ και όχι στις δυνατότητες της ύπαρξης Κυπριακού κράτους δεν αποτελεί εγγύηση για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Γιατί οι ΗΠΑ μόνον το συμφέρον τους κοιτάζουν και την κατάλληλη στιγμή θα «πρόδιδαν» την Κύπρο για δικά τους υπέρτερα συμφέροντα. Όπως κάνουν για το Αιγαίο και όχι μόνον με την τουρκία (ΙΜΙΑ κτλ).

Τα ίδια έκαναν και οι «εγγυητές» άγγλοι στην Κύπρο το 1974.

3.   Οι τούρκοι προετοίμασαν επιμελώς την βήμα βήμα εκτέλεση των σχεδίων τους.

Έτσι το 1957 αν ενθυμούμαι καλά διχοτόμησαν την Λευκωσία διώχνοντας κάθε Έλληνα της Κύπρου από τη συνοικία Αγίου Λουκα.

Έδιωξαν επίσης τους Αρμεναίους από τη γειτονιά τους (οδός Βικτωρίας κτλ) στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια με τα γεγονότα του 1963, 64, επέξέτειναν  την προς Κερύνεια περιοχήν τους και κατέλαβαν τον προς Κερύνεια δρόμο μέχρι τον Πενταδάκτυλο (Μπογάζι Κερύνειας, Κιόνελι κτλ).

 

4.   Το 1974 με την προδοσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της τότε στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας (όχι του Ιωαννίδη ο οποίος μπορεί να ήταν πολιτικά όχι έξυπνος αλλά προδότης της Κύπρου όχι και νόμιζε ότι θα επετύγχανε την Ένωση) οι τούρκοι αποβιβάστηκαν ελέυθερα στην Κύπρο.    Γιατί ο Καραμανλής αποφάσισε σαν να ήταν τσιφλίκι του η Κύπρος να τους δώσει την περιοχή του Αττίλα 1 για να «λύσει» το Κυπριακό.

5.   Αν και και με μόνον την περιοχή του Αττίλα 1 οι τούρκοι θα έβαζαν μπροστά τα σχέδια τους για Αλεξανδρεττοποίση της Κύπρου, όταν αποβίβασαν ελεύθερα (εκτός από την αντίδραση πατριωτών Ελλαδιτών και Ελλήνων της Κύπρου, υπενθυμίζω τον ηρωισμό του 251 Τ.Π. ΚΑΙ ΤΟΥ Διοικητή του Παύλου Κουρούπη, και πολλά άλλα  δείτε το συνημμένο) ικανές δυνάμεις προχώρησαν προς Κερύνεια με μόνον ψευτοαπειλές του προδότη του Ελληνισμού της Κύπρου Καραμανλή.

6.   Επίσης για να διευκολυνθούν οι τούρκοι από τη προδοτική Ελλαδική στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου να αποβιβαστούν ελεύθερα, και ενώ εγνώριζαν όλες τις προετοιμασίες των τούρκων δεν έστειλαν νύκτα το 286 Μηχανοκίνητο Τάγματο Πεζικού στην περιοχή της Κερύνειας αλλά μέρα μεσημέρι την άλλη μέρα για να γίνει εύκολος στόχος της τουρκικής αεροπορίας. Δείτε το δεύτερο συνημμένο.

7.   Η συνέχεια τα επόμενα χρόνια είναι γνωστή.

Της βαθμιαίας μετατροπής του Κυπριακού από πρόβλημα βάρβαρης εισβολής και κατοχής με εθνοκάθαρση των 250.000 περίπου Ελλήνων από τις πέραν των 5.00 ετών εστίες τους, τις γενοκτονίες και την καταστροφή της Ελληνιστικής κληρονομιάς κτλ, σε ενδοκοινοτικό δήθεν πρόβλημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

8.   Υπό την «καθοδήγηση» πάντα της «μητρός» πατρίδος (δηλαδή των Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου με το mea culpa του με Οζάλ και όποιος δεν ξέρει ας διαβάσει, του πάντα εχθρού του Ελληνισμού της Κύπρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κτλ).

9.   Αλλά κυρίως του αδίστακτου ντουέτου των ανταλλαγέντων δακτυλιδιών των Γιωργάκη Παπανδρέου και του αδίστακτου πρωθυπουργού Σημίτη των Ιμίων , της παράδοσης Οτσαλάν, τοῦ Ἐλσίνκι τῆς 10.12.1999 και άλλα που αποτελούν Εσχάτη Προδοσία (ιδέ Χρήστου Σαρτζετάκη, http://www.sartzetakis.gr/points/ellinismos11.html )καταλήξαμε μετά το Θάνατο – δολοφονία (;) του Γιάννου Κρανιδιώτη στο σχέδιο Ανάν  εκτουρκισμού της Κύπρου που αυτοί οι δύο κυρίως με έναν εγχώριο και εις την Ελλάδα και Κύπρο συρφετό προδοτών προσπάθησαν να το επιβάλουν.

10.                Με το σχέδιο Ανάν οι τούρκοι θα έλεγχαν πλήρως το δικό τους συνομοσπονδιακό  κράτος και μέσω αυτού θα διασκόρπιζαν σε όλην την Κύπρο μεθοδικά τους τούρκους εποίκους. Για να την Αλεξανδρεττοποιήσουν και την τουρκέψουν.

11.                Το σχέδιο Ανάν απερρίφθη από τους Ελληνοκυπρίους με πολύ μεγάλο ποσοστο 76%.

Οι υπόλοιποι λόγω της μεγάλης επιθυμίας τους να επιστρέψουν, όπως λανθασμένα πίστεψαν στα χώματα της ιδιαιτέρας πατρίδας τους παρασύρθηκαν και ψήφισαν το σχέδιο Ανάν σίγουρου εκτουρκισμού της Κύπρου.

12.                Μεγάλο  ποσοστό επίσης τουρκοκυπρίων καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν, που το ψήφισαν όλοι οι πολιτογραφηθέντες τούρκοι έποικοι.

13.                Μετά τα ανωτέρω φτάσαμε σήμερα στον νυν πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη,  ο οποίος αθετώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις,  επαναφέρει σύμφωνα με την κοινή δήλωση που υπέγραψε για το είδος της λύσης που θα προκύψει με διαπραγματεύσεις, επαναφέρει λύση  χειρότερη του σχεδίου Ανάν.

Με την τουρκία ελεύθερη να Αλεξανδρεττοποιήσει την Κύπρο.

14.                Ο κ. Αναστασιάδης, οι Τούρκοι και όλοι οι όπισθεν αυτών,  μετέρχονται και θα μετέλθουν  κάθε μέσο για να εφαρμόσουν τα Ανανιακά τους σχέδια (επιστροφή Αμμοχώστου που στη συνέχεια θα χαθεί μαζί με όλην την Ελληνική Κύπρο, κτλ).

Αποτέλεσμα σίγουρο των οποίων θα είναι, αν επιτύχουν,  η Αλεξανδρεττοποίηση της Κύπρου.

15.                Ως εγράφη, παράλληλα με τη «λύση» ο Αναστασιάδης δεσμέυτηκε στον Κέρυ να διαβιβάσει το φυσικό αέριο της Κύπρου μέσω τουρκίας, διασπώντας μαζί με τους συνυπεύθυνους Σαμαρά και Βενιζέλο τον άξονα, Ισραήλ. Αίγυπτος, Κύπρος και Ελλάδα.

16.                Ποφανώς η λύση σωτηρίας του Ελληνισμού της Κύπρου απαιτεί την πλήρη αποχώρηση της τουρκίας από την Κύπρο και ομοσπονδιακή λύση, με κοινή κεντρική κυβέρνηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που θα έλεγχει όλα τα θαλάσσια σύνορα της Κύπρου κτλ. , όπου θα υπάρχει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο κτλ.

17.                Πολλοί αυταπατώνται επίσης ότι η τουρκία θα τηρήσει τυχόν αυτά που θα υπογράψει.

Σχετικά υπενθυμίζω το θαυμάσιο κείμενο – μελέτη  του εκλεκτού Έλληνα Κωνσταντινουπολίτη του Βασίλη Κυρατζόπουλου με τίτλο:

THE VIOLATIONS  OF THE TREATY OF LAUSAN by the Turkish Republic 1923 to 1999, http://www.metarrythmisis.gr/htmls/istoria/5_treaty%20of%20lausanne.htm(και τρίτο συνημμένο).

Που διδάσκει ότι οι τούρκοι ποτέ δεν τηρούν ότι υπογράφουν.

Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: