Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ


Έπεσε το τελευταίο προπύργιο ανταρτών στα Δυτικά - Συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη μαχητών της Χεζμπολάχ έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την στρατηγικής σημασίας πόλη Γιάμπρουντ, που αποτελούσε το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των ανταρτών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, βόρεια της Δαμασκού...


Με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνητικές δυνάμεις εξασφαλίζουν τον έλεγχο του οδικού άξονα που συνδέει...
την πρωτεύουσα Δαμασκό με το Χαλέπι στα παράλια της Μεσογείου και παράλληλα κόβουν τη γραμμή τροφοδοσίας των αντικαθεστωτικών από το Λίβανο.

"Ο στρατός της Συρίας έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του την Γιάμπρουντ και «χτενίζει» την περιοχή για να την καθαρίσει από βόμβες που ενδέχεται να έχουν τοποθετηθεί από τους τρομοκράτες», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας. Την είδηση επιβεβαίωσε στη συνέχεια και αξιωματικός τους στρατού. «Ήταν μια δύσκολη μάχη. Πρώτα καταλάβαμε τα υψώματα και στη συνέχεια μπορέσαμε να μπούμε στην πόλη. Σήμερα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης οι αντάρτες έχουν αποχωρήσει από την περιοχή. Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, υποστήριξε πως οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν έχουν καταλάβει ολόκληρη τη πόλη και οι μάχες μαίνονται στις παρυφές της Γιάμπρουντ.


Ωστόσο άλλη πηγή από τους αντικαθεστωτικούς δήλωσε πως οι αντάρτες έχουν υποχωρήσει σε γειτονικά χωριά. Μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου αναφέρουν πως πολλοί αντικαθεστωτικοί έχουν καταφύγει στις ορεινές περιοχές στα σύνορα των δύο χωρών, κοντά στην πόλη, Αρσάλ, που αποτελεί σημείο διέλευσης ανταρτών και προσφύγων. Μάλιστα τοπικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν πως ήδη οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στα προάστια.

Όπως υπογραμμίζει το Al Jazeera, οι κυβερνητικές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο και περιμετρικά της Δαμασκού και του Χαλεπίου, ενώ ο εμφύλιος στη Συρία βρίσκεται στο τέταρτο χρόνο. Πάνω από 140.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: