Οι καθαρίστριες είναι παλικάρια


Τελευταία, περίπου από το Σεπτέμβριο, έχει πέσει πολύ γκρίνια για τη χαμηλή ένταση της αντιπαράθεσης, στο δρόμο, με την κυβέρνηση. Είναι αλήθεια πως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και την πολυήμερη απεργία των εκπαιδευτικών λίγες είναι οι φορές που βρεθήκαμε στο δρόμο και ήμασταν πολλοί και πολλές. Είναι αλήθεια, ακόμα, πως πολλοί και πολλές, που δεν αντέχουν αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, το έχουν βάλει, το έχουμε βάλει, στο… ρελαντί και όλοι μαζί περιμένουμε τις εκλογές του Μαΐου ώστε με τη ψήφο μας να φέρουμε στο χείλος του γκρεμού τον Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ, τον Ευάγγελο – άντε γ@μήσ⓪υ εργατιά – Βενιζέλο και όλους τους υποστηριχτές τους.

Τους τελευταίους μήνες, συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας απίστευτα δυναμικός και ωραίος αγώνας απ’ όλες τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν βγει στη διαθεσιμότητα και τον Μάιο, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, θα απολυθούν, θα πεταχτούν...
στο δρόμο χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς καμία προοπτική να βρουν κάποια, οποιαδήποτε δουλειά, ούτε ακόμα και στις ελεεινές εταιρίες τύπου «ΟΙΚΟΜΕΤ». Αυτές οι γυναίκες το πήραν απόφαση και από το Σεπτέμβριο βρίσκονται στο δρόμο και χωρίς να κατέχουν τίποτα από το «Περί Πολέμου» έχουν ήδη πετύχει μία νίκη απέναντι σε αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, καθώς αυτές όρισαν τον τόπο της μάχης. Γι’ αυτό και είναι παλικάρια.

Ο αγώνας των, ουσιαστικά απολυμένων, καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών είναι ένα φωτεινό αστέρι στο σκοτεινό μας ουρανό. Ήταν μία χούφτα γυναίκες και κατάφεραν να γίνουν μία γροθιά, μία γροθιά που βγάζει νοκ άουτ όχι μόνο την κυβέρνηση, όχι μόνο την ηγεσία της άφαντης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αλλά και τους διάφορους… προοδευτικούς που λένε ότι είναι λαϊκισμός η δέσμευση για την αποκατάσταση της καταστροφής που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του «προγράμματος» της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων στην Ελλάδα και όχι μόνον. Σε αυτή την ιστορία ποτέ μην ξεχάσεις πως το περίστροφο είναι η απελπισία και σφαίρες οι ανάγκες. Και αντάρτισσες οι καθαρίστριες.

Ο alterthess ιανός
Από alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: