Πρόταση «βόμβα» από Τσίπρα σε Σαμαρά για διάλογο χωρίς όρους



H τελευταία πράξη του success  story - πριν από τις ευρωεκλογές - με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015- 18 παίζεται στη Βουλή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα να καταγγέλλει την απουσία του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στον οποίο πάντως έριξε το … γάντι της πρόσκλησης σε διάλογο για το «αύριο» της χώρας, χωρίς μάλιστα να θέσει όρους!

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητήσω την δική του ατζέντα, την πρόκληση να μην μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια, για το τι έκανε, να μιλήσουμε για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας την απουσία Σαμαρά από κάθε χώρο διαλόγου. «Αν δεν θέλει στη Βουλή» πρόσθεσε «να το κάνουμε όπου θέλει, αρκεί να σταματήσει να κρύβεται στο υπερπροστατευικό περιβάλλον που του έχουν δημιουργήσει όσοι τον στηρίζουν. Αν νομίζει ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κάνει λάθος. Θα καταρρεύσει κρυπτόμενος».

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη νέα Ελλάδα, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την παλαιά Ελλάδα που χρεοκόπησε. «Την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας δεν θα την κάνετε εσείς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε και επεσήμανε: «η παλιά Ελλάδα χρεοκόπησε και είναι αυτή που εσείς φτιάξατε. Είναι αυτοί που δούλευαν οι πολλοί και πλούτιζαν οι ελάχιστοι».«Ποιος είναι η παλιά Ελλάδα; Εμείς ή εσείς; Εσείς. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλαιού του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα στα βράχια», είπε ο Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι και ο Α. Σαμαράς ήταν 26 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, οδήγησε με τις εμμονές του τη χώρα σε μία ήττα, έριξε την κυβέρνησή του και κατηγορήθηκε από αυτήν για σχέσεις με συμφέροντα.

«Είστε το παλαιό που καταρρέει, οι εκφραστές της παλαιάς Ελλάδας. Αυτή είναι η Ελλάδα της διαφθοράς και της διαπλοκής» και «εκπρόσωποι της παλαιάς Ελλάδας είναι οι δύο αρχηγοί σας» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας πως θα είναι η νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν μπορεί να έχει σχέση με το παλαιό».

Στη νέα Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο τόπος θα ανήκει στους πολίτες του, θα αγωνιστεί να μην κουβαλούν οι νέες γενιές τα χρέη τα δικά σας, το κράτος θα φτιαχτεί από την αρχή προς όφελος των πολιτών, το κράτος ούτε θα παρακολουθεί ούτε θα εκβιάζει, τα κέρδη θα είναι για τους παραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες θα έχει δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα είναι η πιο δημοκρατική χώρα, που τηρείται το Σύνταγμα.

«Δεν θα μπορούν» κατέληξε «να κυβερνούν οι πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι να καθορίζουν την πολιτική ζωή μαζί με τους νεοναζί».

Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο και την κυβερνητική πολιτική ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι τα μνημόνια όχι μόνο θα συνεχιστούν, αν συνεχίσουν να κυβερνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά θα εμβαθυνθούν».

«Οι πραγματικές σας προθέσεις» είπε προς την κυβέρνηση «είναι να δέσετε τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια. Η λιτότητα φέρνει μόνο προβλήματα», είπε και πρόσθεσε: «αυτή την συνταγή του θανάτου θέλετε να συνεχίσετε».«Πρόθεσή σας είναι να κάνετε το μνημόνιο καθεστώς, να κάνετε το μνημόνιο και την δημοσιονομική πειθαρχία το νέο Σύνταγμα της χώρας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει δεσμευθεί για νέες απολύσεις, εξαφάνιση επικουρικών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση των πάντων.

«Ο λαός» συνέχισε «σας πήρε χαμπάρι, γι’ αυτό οι άσφαιροι εκβιασμοί Βενιζέλου και οι διχαστικές κορώνες Σαμαρά… Είναι ο τρόμος μίας κυβέρνησης που καταρρέει».

 Τέλος, ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για το Ελληνικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναξιοπιστία» και «εμμονή σε μία αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: