Δημοσιεύθηκε από onpolitika στο Μαΐου 19, 2014
Στο πρόσφατο debate με τη συμμετοχή του ιδίου και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στις ερωτήσεις που του υπέβαλε για όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011 αναφέρθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Μπολόνια το βράδυ της Δευτέρας.«Δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του. Εκείνος προτίμησε
τη σιωπή του ενόχου» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Και σας ρωτάω, όλες και όλους: Αυτήν την Ευρώπη θέλουμε; Αυτήν την πολιτική και αυτούς τους πολιτικούς θα εγκρίνουμε με την ψήφο μας στην κάλπη της Κυριακής; Θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Μακιαβέλι;Ή θα πούμε ναι στην Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι;» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας
Χαρακτήρισε μήνυμα ελπίδας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην περιφέρεια Αττικής και το δήμο Αθηναίων υποστηρίζοντας ότι «το μήνυμα αλλαγής που θα στείλει η Ελλάδα την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές θα είναι ισχυρό και ηχηρό».
Μιλώντας για τις ευρωεκλογές της Κυριακής υποστήριξε ότι «ψηφίζουμε για τη ζωή μας» καθώς όπως τόνισε αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων «δεν θα αλλάξουν ούτε οι ακραίες πολιτικές που, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει την Ευρώπη «σκοτεινή ήπειρο» και η λιτότητα, από πείραμα, θα γίνει καθεστώς. Η Δημοκρατία, από ιστορική κατάκτηση, θα γίνει πειραματόζωο».
Από τα βέλη του Αλέξη Τσίπρα δεν γλίτωσε και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει στην Ιταλία επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για την ανάγκη ενός καινούργιου New Deal απορρίπτοντας «τη διαβόητη Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ, την TTIP. Μια συμφωνία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται με απόλυτη αδιαφάνεια, πίσω από κλειστές πόρτες. Μια συμφωνία που καταργεί την εθνική κυριαρχία και τη Δημοκρατία».
Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα συμμετοχή για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής υπενθυμίζοντας τη ρήση του Γκράμσι από το 1917: «Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της Ιστορίας. Γιατί ενεργεί με βαρύτητα στην Ιστορία. Ενεργεί παθητικά. Αλλά ενεργεί».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου