Τα media στην υπηρεσία των Μερκελιστών…

Ανάρτηση από periodista

Η ζωή δεν είναι τηλεόρασηΗ ζωή δεν είναι τηλεόραση
“ Θεωρούν ως φυσιολογική τη δουλοπρέπεια, στηρίζουν τις υποκλίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην Ευρώπη του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών και απαιτούν να πράττει το ίδιο και ο ελληνικός λαός. Όμως, όπως είπε και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα»… ”
Του Κώστα Καπνίση
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 07:49
Πολλές είναι οι «απορίες» που έχουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ σε ότι αφορά τις ερωτήσεις τους προς τους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και έχουν εξαπολύσει εκ νέου μια λυσσαλέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι θέλει να σταματήσει τον ακροδεξιό – νεοφιλελεύθερο κατήφορο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα δεν είναι άσχετο με αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη της Μέρκελ και της Φρανκφούρτης. Η απόλυτα ρεαλιστική αυτή προσέγγιση είναι εκείνη που αποτελεί τη βάση των επιθέσεων και διανθίζεται με τα διάφορα περιτυλίγματα φόβου και ωμής τρομοκρατίας, τα οποία συμπυκνώνονται στο «Πρέπει να δεχτούμε ότι προστάζει η αυτοκράτειρα Μέρκελ για να μην έρθουν τα χειρότερα».

Δεν άρεσε στον γνωστό για τη δράση του πλέον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο η φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος από την Μυτιλήνη είπε χαρακτηριστικά«Go back, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε». Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η προπαγάνδα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας τολμά ξεδιάντροπα να ταυτίζει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την Ευρώπη. Ουκ ολίγες φορές μάλιστα η ντόπια ολιγαρχία και οι υπάλληλοί της έχουν ισχυριστεί ότι «Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με αυτή πρέπει να συμβιβαστούμε, αλλιώς θα υπάρξει κίνδυνος». Τα ΜΜΕ των καναλαρχών της διαπλοκής όμως δεν απαντούν στο ποιος θα κινδυνεύσει. Για όσους έχουν ιστορική μνήμη κάτι αντίστοιχο έκανε και ο κατοχικός Τύπος στην Ελλάδα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε τον ελληνικό λαό να μην αντισταθεί στην επέλαση της ναζιστικής Γερμανίας γιατί εκείνη ήθελε το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας έδωσε το κεντρικό νόημα της σημερινής κατάστασης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ποτέ άλλοτε σε αυτόν τον τόπο δεν είχαν συγκεντρωθεί τόσα πολλά συμφέροντα για να υπερασπίσουν μια κυβέρνηση. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν συνασπιστεί τόσα πολλά συμφέροντα για να πολεμήσουν ένα κόμμα», για να προσθέσει ότι «Έχουν συνασπιστεί όλες οι δυνάμεις που θέλουν να στηρίξουν το παλιό, προκειμένου να πολεμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκφράζει το καινούριο. Είναι όλοι εναντίον μας, αλλά όσο συμβαίνει αυτό, τόσο ο κόσμος καταλαβαίνει το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα». Τα συστημικά ΜΜΕ αντί να κατακεραυνώνουν την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα κόμματα – απομεινάρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τα 20 τελευταία χρόνια τη χώρα στην καταστροφή τους κάνουν και «πλάτες» καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κοινωνία να τους ξαναψηφίσει για να τους αποτελειώσει.

Επομένως, το ερώτημα που έρχεται ξανά αμείλικτο είναι το «Ποιος τελικά θα κινδυνεύσει από την αλλαγή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;». Προφανώς, όλο εκείνο το παρασιτικό σύστημα, το οποίο «ρούφηξε με το καλαμάκι» το ΑΕΠ της χώρας, τον μόχθο και τον πλούτο του λαού, προκειμένου να επιβιώνουν τα παράσιτα και να καταστρέφεται με γεωμετρική πρόοδο η εθνική οικονομία και κατά συνέπεια ο κοινωνικός ιστός. Τα διλήμματα είναι πλέον ξεκάθαρα και τίθενται τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί ή ακριβέστερα πανικοβάλλει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όλες τις παρασιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν, αλλά και την ντόπια ολιγαρχία γιατί δεν έχουν απαντήσεις. Τι μπορούν να πουν άλλωστε; Ότι την «κρίση» την πλήρωσε η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και τα παράσιτα όχι απλά δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ, αλλά έβγαλαν ακόμα περισσότερα στα χρόνια των Μνημονίων και των πολιτικών του Βερολίνου;

Κοντολογίς, τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας και όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τόσο θα ξεγυμνώνονται μπροστά στον ελληνικό λαό, τόσο θα επιτίθενται απροκάλυπτα στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα προς όφελος των δικών τους συμφερόντων. Θεωρούν αυτονόητη την υποταγή στα ξένα αφεντικά που αλωνίζουν τη χώρα και κάνουν «μπίζνες». Θεωρούν ως φυσιολογική τη δουλοπρέπεια και στηρίζουν τις υποκλίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην Ευρώπη του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών και απαιτούν να πράττει το ίδιο και ο ελληνικός λαός. Με μια διαφορά βέβαια. Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειονότητα τουλάχιστον, «κερδίζει» σε φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία ή αναξιοπρεπή εργασία, ενώ οι ίδιοι έχουν εξουσία, δάνεια για τις πτωχευμένες «επιχειρήσεις» τους και νέες «μπίζνες» ως υπάλληλοι της τρόικα αυτή τη φορά.

Οι λέξεις αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία, Ευρώπη των λαών και πολλές ακόμη δεν λένε τίποτε στους Μερκελιστές και στα δουλικά τους. Ο ελληνικός λαός όμως έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δούλος δεν θέλει να είναι, ούτε θα επιτρέψει την ακροδεξιά – νεοφιλελεύθερη δράκα να μετατρέψει τη χώρα σε Ουκρανία. Οι εκλογές του Μαΐου είναι το πρώτο βήμα για να σταλούν οι Μερκελιστές και τα δουλικά τους εκεί που πρέπει. Στον υπόνομο της Ιστορίας. Άλλωστε το να είναι κάποιος δουλικό των δουλικών πάει πολύ. Όλα τώρα αρχίζουν, καθώς όπως είπε και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: