Μπαράζ μαύρης γκεμπελίστικης προπαγάνδας από τον Α. Σαμαρά στην ΔΕΘ


Με κορώνες και παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, μπροστά σε ένα «παγωμένο» ακροατήριο –είναι χαρακτηριστικό ότι εισέπραξε τα λιγότερα χειροκροτήματα από κάθε άλλο πρωθυπουργό που έχει μιλήσει στην ΔΕΘ- ο Α. Σαμαράς, προσπάθησε με άκρατη κινδυνολογία να παρουσιαστεί σαν μεσσίας με λοιμούς και καταστροφές να μας περιμένουν αν εγκαταλειφτεί η καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα πολιτική της συγκυβέρνησης. Ο τύποις πρωθυπουργός κατανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με ένα μπαράζ  γκεμπελίστικης προπαγάνδας κάνοντας λόγο για στελέχη του Σύριζα που «υπερασπίζονται ακραίους τρομοκράτες» και βάλλοντας προσωπικά εναντίον του Τσίπρα θεώρησε χιούμορ την έκφραση «αν δεν έχεις φιλότιμο, ούτε το Άγιο Όρος δεν σε σώζει», προφανώς;σε αντιδιαστολή με τον ίδιο που μιλάει αυτοπροσώπως με τον θεό παρουσία της ευρωβουλευτής του Μ. Σπυράκη.

Εξέφρασε την αγωνία του για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την προεδρική εκλογή («πολιτική αυτοκτονία» χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη) για να προλάβει προφανώς να ολοκληρώσει το εγκληματικό έργο που του έχει ανατεθεί με το ξεπούλημα κάθε κρατικής περιουσίας έχει απομείνει και των στρατηγικών υποδομών της χώρας.

Αφού όλη την εποχή της άθλιας συγκυβέρνησης έχουμε υποστεί μια άγρια φορολεηλασία, θυμίζοντας τον μύθο του Χότζα, ο Σαμαράς, ανακοίνωσε μειώσεις στο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, στην λεγόμενη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και «διορθώσεις» στο ΕΝΦΙΑ
Αστειότητες δηλαδή μπροστά στις νέες παροχές που εξάγγειλε στους κεφαλαιοκράτες (Περεταίρω μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις βιομηχανίες, μείωση στο 15% των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και 19 δις από τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ θα καταλήξουν στους πλουτοκράτες την επόμενη εξαετία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Σαμαρά).

Και η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα συνεχίζετε ακάθεκτη –αν εξακολουθήσει να υπάρχει η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική- αφού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό   η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα,  εξετάζει σχέδιο για τη «δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών»,  με πρώτη περιοχή τη Θεσσαλονίκη, κάτι που μεταφράζεται σε νέα κάτεργα με πάμφθηνο εργατικό για τους καπιταλιστές με εργάτες-είλωτες.

Από το στόμα του πρωθυπουργού ακούσαμε επίσης να επαναλαμβάνονται οι φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για  «εξυγίανση του Δημοσίου» και  «μείωση της σπατάλης», κάτι που σημαίνει ότι είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης να υλοποιήσεις τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους τροϊκανούς για νέο μπαράζ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: