Τρόμος στις ΗΠΑ απο τον Πούτιν: Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια...


Τρόμος στις ΗΠΑ από τον Πούτιν: Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια....
Το βράδυ της Παρασκευής ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε την πιο σκληρή ομιλία κατά των ΗΠΑ στην διάρκεια της ηγεσίας του, ξυπνώντας μνήμες ψυχρού πολέμου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν για 40 λεπτά άρθρωνε έναν έντονο αντιδυτικό λόγο, μπροστά σε ένα κοινό Ρώσων αξιωματούχων, που είχαν συγκεντρωθεί σε συνέδριο σε ορεινό ρωσικό θέρετρο του Σότσι. Ο κ. Πούτιν, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για κλιμάκωση των ενεργειών τους στο πρώην σοβιετικό έδαφος ενώ ονομάτισε την Αμερική και τους συμμάχους της ως κύριους υπεύθυνους που οδηγείται η Ουκρανία στο χάος.

"Δεν το ξεκινήσαμε εμείς", ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επαναχαράξουν τα σύνορα του κόσμου με βάσει τα συμφέροντά τους" σημείωσε ο κ. Πούτιν, κατηγορία που επίσης προσάπτεται από την Δύση στην Ρωσία.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία το μόνο που κάνει είναι να αμύνεται κατά των αμερικανικών ενεργειών ενώ επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ και για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Όπως σημειώνει στο Twitter o επικεφαλής του ΑΒC News στη Μόσχα, Kirit Radia , ο κ. Πούτιν τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις ΗΠΑ «δεν υπάρχει δημοκρατία».

«Που είναι το κίνημα "Occupy Wall Street", πνίγηκε αν τη γενέσει του», υπογράμμισε.

«Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια. Η αρκούδα είναι ισχυρό ζώο και δεν θα παραδοθεί», τόνισε ο κ. Πούτιν. Σημειώνεται ότι όπου αρκούδα εννοούσε την Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του «για την ρωσική μειονότητα στην Ουκρανία, όπως και για την προσπάθεια εισχώρησης του ΝΑΤΟ στις παραδοσιακές ζώνες επιρροής της Ρωσίας». πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: