Οι θυσίες μας, τα κέρδη τους



Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα μπαράζ οικονομικών εκθέσεων, από τις χρεωκοπημένες/ ανακεφαλαιοποιημένες με δημόσιο χρήμα ελληνικές τράπεζες, στις οποίες τονίζεται με κοινό τρόπο ο κίνδυνος να χαθούν οι «θυσίες» των τελευταίων ετών εξαιτίας της αστάθειας που προκαλεί η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αδυναμία που είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015. Με κοινό τρόπο, παράλληλα, σημειώνεται πως η πολιτική αστάθεια, δηλαδή το ενδεχόμενο να απαλλαγούμε από αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, απειλεί και την «ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τις «θυσίες» έχουν τα δίκια τους και πράγματι η προοπτική η χώρα να αποκτήσει μία καλή/αριστερή διακυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο κάποιες θέσεις. Οι θυσίες που έγιναν, θυσίες που επιβλήθηκαν στο κόσμο της εργασίας, έγιναν για να θωρακιστούν οι θέσεις της ανώτερης μεσαίας τάξης και των πλουσίων, για να προστατευτούν τα κέρδη που έβγαλαν μέσα από την εφαρμογή των πολιτικών που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Αυτό που τώρα παίζει δεν είναι να πάνε, γενικά και αόριστα, χαμένες οι θυσίες του κόσμου της εργασίας, αλλά να χρειαστεί, να επιβληθεί, να γίνουν θυσίες από την ανώτερη μεσαία τάξη και φυσικά από τους πλούσιους.
Σε ό,τι αφορά την «ανάκαμψη», και σε αυτό έχουν τα δίκια τους καθώς αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς με την πολιτική της, όντως, δημιουργεί προοπτικές για την… παραγωγή νέων κερδών για την ανώτερη μεσαία τάξη και τους πλούσιους. Γι’ αυτό δουλεύει, αυτό εννοούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος όταν λένε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν ότι «τα καλύτερα έρχονται». Οπότε προφανώς και η προοπτική η χώρα να αποκτήσει μία καλή/αριστερή διακυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο, μεγάλο θα έλεγα, αυτού του είδους την «ανάκαμψη».
Οι οικονομικές εκθέσεις των χρεωκοπημένων/ανακεφαλαιοποιημένων με δημόσιο χρήμα ελληνικών τραπεζών επιβεβαιώνουν με κοινό τρόπο ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: