Χένρι Κίσινγκερ: Η Δύση υπέπεσε σε πλάνη υποτιμώντας τη σημασία της Ουκρανίας για τη Ρωσία.



ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 9 του Νοεμβρίου. / TASS Vyacheslav Φιλίποφ /. Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, υπό το φως της κρίσης στην Ουκρανία προειδοποίησε για την αρχή ενός νέου «ψυχρού πολέμου».

«Ένας τέτοιος κίνδυνος υπάρχει, και δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε," - είπε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Das Spiegel. Εάν όχι δεν αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή στα σοβαρά, "μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία," είπε ο Κίσινγκερ.

«Αν η Δύση θέλει να είναι ειλικρινής, πρέπει να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος" - είπε, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση. «Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν κατανοούν τη σημασία των γεγονότων όταν άρχισαν τις διαπραγματεύσεις για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ, και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μια διαδήλωση στο Κίεβο, - δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός -. Θα έπρεπε (η σχέση του Κιέβου και της ΕΕ) να αποτελέσει το αντικείμενο διαλόγου με τη Ρωσία" . "Την ίδια στιγμή, δεν θέλω να πω ότι η ρωσική απάντηση ήταν ανάλογη," - πρόσθεσε.

\"Ωστόσο, η Ουκρανία είχε πάντα ξεχωριστή σημασία για τη Ρωσία,\" είπε ο Κίσινγκερ. Το να μην το καταλαβαίνεις αυτό είναι μοιραίο λάθος.»

Ταυτόχρονα, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας . " Θέτουν σε κίνδυνο ότι τα μεγάλα κράτη στο μέλλον μπορεί να προσπαθήσουν να λάβουν μέτρα προστασίας , που θα να ρυθμίζουν καλύτερα την δική τους αγορά , " είπε ο Κίσινγκερ . " Έχουμε δημοσιεύσει λίστες των ανθρώπων των οποίων οι λογαριασμοί είναι παγωμένοι και στους οποίους απαγορεύουν την είσοδο , αλλά τι θα συμβεί στη συνέχεια ; " - Απάντησε σε μια ρητορική ερώτηση . « Όταν ξεκινήσει κάτι , δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το τέλος της εν λόγω επιχείρησης », δήλωσε ο πρώην γραμματέας του State Department.

Δεν υπάρχουν σχόλια: