Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κείμενο των «180»


«Κίνηση σε συννενόηση με τα κέντρα της κυβέρνησης»
Κινούμενη άμμος το εσωτερικό πολιτικό τοπίο και παρά το γεγονός ότι η συζήτηση επί του προϋπολογισμού εισέρχεται στην τελική της φάση, άπαντες έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στη συγκέντρωση ή μη των «180» σε συνδυασμό με την πολυθρύλητη –υπό εξέλιξη-διαπραγμάτευση.
Υψηλόβαθμα στελέχη στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, παρακολουθούν τις εξελίξεις με πολύ μεγάλη προσοχή και με αφορμή το κείμενο-πλατφόρμα που διακινήθηκε στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές εντός του ΄15, «δείχνουν τα δόντια τους».
Όπως σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος «η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεννόηση με κέντρα της κυβέρνησης» και προσθέτει πως από την εν λόγω πρωτοβουλία «δεν υπάρχει κάτι καινούργιο πολιτικά, καθώς είναι μια κίνηση που θέλει απλώς να δημιουργήσει  εντυπώσεις».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εμπνευστές αυτής της κίνησης φιλοδοξούν να προκαλέσουν πίεση, ενώ «καρφώνουν» τους..ενδιαφερόμενους, σχολιάζοντας ότι «όσοι εμφανίζονται ως υπογράφοντες είχε διαφανεί τι θα ψηφίσουν».
Αν… βρεθούν οι «180»
Με το επίμαχο ζήτημα της προεδρικής εκλογής και το ενδεχόμενο επίσπευσής της να απασχολεί για ώρα και την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε χθες στην άποψη πως «ζητάμε επίσπευση εκλογών».
 Απαντώντας μάλιστα, στο υποθετικό ερώτημα τι θα σημαίνει να βρεθούν τελικά οι «180» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε πως «αν με όρους αποστασίας επιτευχθεί το νούμερο, ο χαρακτήρας της πολιτικής και οι επιπτώσεις της δεν αλλάζουν. Θα είναι μια διαδικασία που θα δώσει «τεχνητή αναπνοή» στην κυβέρνηση».
- See more at: http://www.fnews.gr/o-syriza-gia-to-keimeno-ton-180/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.PYRxrIh5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: