«ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»



Εκτύπωση

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΟΓΟ - ΝΑΥΑΓΙΟ
Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» αμέσως μετά το «διάγγελμα» που εκφώνησε ο Α. Σαμαράς το Σάββατο (27/12), στις 18:30, στη ΝΕΡΙΤ.
Ο Π. Λαφαζάνης στο σχόλιο του για το διάγγελμα Σαμαρά τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Επρόκειτο για ένα «διάγγελμα και όχι συνέντευξη όπως παρουσιάστηκε, ενός ηττημένου πρωθυπουργού. Για έναν προεκλογικό μονόλογο-ναυάγιο, όπου προεξόφλησε την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την ήττα του στις επερχόμενες εκλογές",  τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο, οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το διάγγελμα Σαμαρά», όπως χαρακτήρισε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ο Π. Λαφαζάνης, «δείχνει και τηνδιακοσμητική θέση της ΝΕΡΙΤ, ως κυβερνητικό φερέφωνο και όχι ως δημόσια τηλεόραση που θέλει να υπηρετήσει τη δημοσιογραφία», επεσήμανε.
Υπογράμμισε επίσης πως ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα κινδυνολογίας κατά των εκλογών, «λες και οι εκλογές είναι προσφυγή στη μαφία και όχι προσφυγή στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει τη μοίρα του», τονίζοντας πως αυτό το παραλήρημα «ελάχιστα απέχει από μια αντίληψη ολοκληρωτισμού και μια νοοτροπία ιδιοκτησίας του τόπου».
«Δεν υπήρχε ούτε ένα ίχνος αυτοκριτικής στην ομιλία του, αλλά αντίθετα, διαπνεόταν απόαλαζονεία και άκρατη υπεροψία» επεσήμανε, καθώς μιλούσε «σαν να μην είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα».
Ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο ακόμη για την «αφόρητη κινδυνολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» όπου για πρώτη φορά «κυβέρνηση μιλάει τόσο απαξιωτικά και περιφρονητικά αλλά και κινδυνολογικά και τρομοκρατικά για την αξιωματική αντιπολίτευση», όπως τόνισε.
Τέλος, επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός με την παρέμβαση, υπερέβη τα εσκαμμένα και έβαλε ευθέως κατά των συμφερόντων της χώρας. «Μίλησε ως εκπρόσωπος των πιστωτών, τονίζοντας ωμά και απειλητικά, ότι μια επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος σημαίνει πιστωτικό γεγονόςκαι καθόλου ως εκπρόσωπος, έστω και παραμορφωτικά, του ελληνικού λαού
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 
Εξ άλλου σε πρωϊνή συνέντευξή του στον ίδιο Ρ/Σ ο Π. Λαφαζάνης είχε δηλώσει
«Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ»
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ»
 Σε οποιονδήποτε ελιγμό κι αν καταφύγει ο πρωθυπουργός, τους 180 «πρόθυμους» δεν πρόκειται να τους βρει. Αυτήν την εκτίμηση για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Όσες μεθοδεύσεις, κι όσες κινήσεις παρασκηνίου και διαγγέλματα και αν γίνουν από το κυβερνητικό μπλοκ και τον Α. Σαμαρά, θα πέσουν στο κενό. Η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει πρόεδρο. Οδεύουμε ολοταχώς σε εκλογές. Κι αυτό απηχεί τις διαθέσεις της κοινωνίας», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
Εκτίμησε πως είναι δύσκολο έως απίθανο κάποιοι από τους βουλευτές που ψήφισαν παρών στις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες, να ψηφίσουν τώρα ΠτΔ, ουσιαστικά δηλαδή να δώσουν φιλί ζωήςστην κυβέρνηση και να χρεωθούν τα απολύτως καταστροφικά για τη χώρα μέτρα που θα επακολουθήσουν.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μετατοπισθεί η ψήφος των χρυσαυγιτών βουλευτών, είπε: "Αν φτάσουμε στο σημείο να ψηφίσει η ΧΑ Σταύρο Δήμα, τότε μπαίνουμε σε καταστάσειςάμεσης ανωμαλίας και θεωρώ αδιανόητο να επιδιώξει η κυβέρνηση να κόψει κι άλλη «φέτα» από τη ΧΑ, όπως οι 2 πρώην βουλευτές της που, ως μετανοημένες Μαγδαληνές, σήκωσαν το χεράκι τους και ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Το θεωρώ αδιανόητο να μετακινηθεί η ΧΑ προς Σταύρο Δήμα, ή να κοπεί και άλλη «φέτα» από τη ΧΑ και να ψηφίσει Σταύρο Δήμα. Αυτό θα σηματοδοτεί μια ευθεία μετατόπιση του κυβερνητικού μπλοκ προς την ακροδεξιά και μια πορεία της χώρας σε ανοιχτά και απροκάλυπτα ανώμαλες καταστάσεις, διότι ανωμαλία και εκτροπή έχουμε 4 χρόνια τώρα στη χώρα".
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε ακόμη στη στάση των δανειστών απέναντι στη χώρα και στηνεκστρατεία κινδυνολογίας που διεξάγουν και σημερινά πρωτοσέλιδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ:
«Υπάρχει φόβος και τρόμος στο κατεστημένο για την έλευση της Αριστεράς και είναι δικαιολογημένος. Διότι πράγματι η Αριστερά θα αμφισβητήσει κατεστημένα συμφέροντα δεκαετιών, γιατί θα αντιπροσωπεύσει μια προσπάθεια ριζοσπαστικής αλλαγής της πορείας της χώρας. Δεν θα γονατίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αυτό τον τόπο απειλέςεκβιασμοί και κινδυνολογία ούτε η επίθεση των αγορών. Άλλωστε η επίθεση των αγορών σε βάρος της ελληνικής οικονομίας «τρέχει» εδώ και αρκετό διάστημα και εκδηλώνεται στο χρηματιστήριο και τα επιτόκια. Οι επιπτώσεις, όμως, αυτής της επίθεσης δεν έχουν και δεν μπορεί να έχουν ευρύτερες αρνητικές συνέπειες. Όσοι κινδυνολογούν και φοβίζουν, θα μείνουν με την τρομοκρατία στα χέρια».
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΚΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: