Εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τα νέα άγρια μέτρα

Που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και οι ξένοι δανειστές στη χώρα μας.
Νέα δυσβάσταχτα μέτρα, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν οι ξένοι τοκογλύφοι στη χώρα μας. Με σκοτεινές παρασκηνιακές διαδικασίες κόντρα σε κάθε αίσθηση λογικής, συμπόνoιας και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ακολουθούν τη σκληρή γραμμή του αμερικανικού ΔΝΤ, που μέσα από την εξόντωση του ελληνικού λαού, έχει βρει τρόπο να βάλει πόδι μέσα στην Ευρώπη και δεν θέλει να φύγει.
Σύμφωνα με όσα εξελίχθησαν στο χθεσινό Euro Working group και όσα αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, στη συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρώπης την 8η Δεκεμβρίου, οι δανειστές-δυνάστες θα βάλουν τη χώρα μας πιο βαθειά στο μνημόνιο, με την προβλεπόμενη παράτασή του. Με τα νέα σκληρά μέτρα που ζητούν, εξευτελίζουν την κυβέρνηση που τόλμησε να πει πρόωρα ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο και μαζί εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό. Δανειστές και συγκυβέρνηση δένουν χειροπόδαρα τη χώρα στο μνημόνιο για ακόμα μία φορά.
Επίθεση Τσίπρα
Ολομέτωπη επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Γενεύη, μετά το πέρας της συνάντησής του με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
«Η τρόικα δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό ζητώντας νέα σκληρά μέτρα» προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας εξηγώντας πως πρόκειται για μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφοντας την παραγωγική βάση και την κοινωνική συνοχή.
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «η τρόικα θα έπρεπε να λογοδοτήσει διότι ζήτησε και επέβαλε μέτρα που είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα. Πέρα και έξω από τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα που ισχύουν
σε διεθνές επίπεδο», είπε. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «έρχεται η στιγμή που τόσο η τρόικα όσο και οι κυβερνήσεις που επέβαλαν αυτά τα μέτρα θα λογοδοτήσουν, τόσο στον ελληνικό λαό όσο όμως και στους λαούς της Ευρώπης αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς που παρακολουθούν όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και πολύ σύντομα θα ζητήσουν λογαριασμό».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το «στρατόπεδο» της Κουμουνδούρου,
η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Guy Ryder πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι επήλθε δραματική επιδείνωση στο περιεχόμενο των εργασιακών σχέσεων και στην ποιότητα της εργασίας στην Ελλάδα όπως επίσης και στο ότι τα μνημόνια προκάλεσαν, σε πολλές περιπτώσεις, κατάφωρη παραβίαση βασικών διεθνών συμβάσεων εργασίας της ΔΟΕ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο G. Ryder, η Ελλάδα αποτέλεσε μια αρνητική εξαίρεση στην παράδοση των εργασιακών δικαιωμάτων στις χώρες της παλιάς Ευρώπης (ΕΕ-15).
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας -ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι-ζήτησε τη στενή συνεργασία και στήριξη της Οργάνωσης στην προσπάθεια της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και να υλοποιήσει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα που θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη κοινωνική συνοχή.
[www.kontranews.gr]


Εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τα νέα άγρια μέτρα



 [www.kontranews.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: