Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης Ιανουαρίου 2015

Άρθρο του Θανάση Μ.Σιαβρακά


Λίγες ημέρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες των πρόωρων εθνικών εκλογών που προκλήθηκαν μετά την αδυναμία της μνημονιακής συγκυβέρνησης να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας. Αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-ΧΑ-ΔΗΜΑΡ  121 & 11 Ανεξάρτητοι βουλευτές  (132) ψήφισαν κατά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 155 και 13 ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ (168) . Η εκλογή πρόεδρου χρειαζόταν 180 ψήφους.
Αποτέλεσμα να διαλυθεί η βουλή που είχε προέλθει από τις εκλογές του Ιουνίου 2012 .Τότε η ΝΔ  θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα ευρώ ή δραχμή , ως φοβικό σύνδρομο τρομοκράτησης των πολιτών και έχοντας ως αιχμή  προπαγάνδας  τα ΜΜΕ,  κατάφερε τελικά να κερδίσει εκείνες τις μοιραίες για Ελλάδα & Έλληνες εκλογές. Υποσχόμενη τότε  ένα πρόγραμμα που πότε δεν εφάρμοσε! Στους 30 μήνες διακυβέρνησης η συγκυβέρνηση αρχικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , η οποία αργότερα με το κλείσιμο της ΕΡΤ απεχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, όχι μόνο δεν κατάφερε να βγάλει  τη χώρα από το βούρκο της οικονομικής καταστροφής! Αλλά πέτυχε να βυθίσει στη φτώχεια και την ανέχεια 7.000.000 Έλληνες! Απέτυχε  να συγκρατήσει  την ανεργία η οποία έτρεχε με αλματώδης ρυθμούς από το 2010 φτάνοντας στα μέσα του 2013 τους 1.400.000 άνεργους 38% του εργατικού μας δυναμικού! Ταυτόχρονα η παρατεταμένη κρίση οδήγησε στο κλείσιμο 300.000 μικρομεσαίων  επιχειρήσεων! Διέλυσε εκ βάθρων το σύστημα υγείας! Σήμερα 2.000.000 Έλληνες πολίτες  είναι ανασφάλιστοι! 6.000 συνάνθρωποί μας οδηγηθήκανε λόγω οικονομικής απόγνωσης στην αυτοκτονία! Η σκληρή πολιτική των μνημονίων δημιούργησε χιλιάδες άστεγους! & χιλιάδες πολίτες προσετέθηκαν στις ουρές των εκκλησιαστικών και δημοτικών συσσιτίων για να βρουν ένα πιάτο φαγητό! Και το κυριότερο , από το 2011 η Ελλάδα έχασε την Εθνική Ανεξαρτησία της! Τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα βρίσκεται  δέσμια στην πρέσα  των κερδοσκοπικών ορέξεων των δανειστών της Κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας, του ΔΝΤ και των ανάλγητων αγορών! Η καταστροφή και διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας ολοκληρώθηκε με το  ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής του μεγαλύτερου μέρους της δημόσιας περιουσίας!
Οι εκλογές της  25ης  Ιανουαρίου θα γίνουν μέσα σε ένα κλίμα άγριας πόλωσης , αποτέλεσμα της εκλογικής αντιπαράθεσης των δυο κομμάτων εξουσίας. Από τη μία η ΝΔ, μη έχοντας να παρουσιάσει κανένα πειστικό πρόγραμμα διεξόδου από την πολύχρονη κρίση, προσπαθεί να φοβίσει το εκλογικό σώμα με τη δήθεν έξοδο της χώρας από το ευρώ και τη δέσμευση μέρους των υψηλών καταθέσεων μετά  τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρεί να πετύχει αυτό που επιτυχώς έκανε το 2012 όπου φόβισε το εκλογικό σώμα, κερδίζοντας εκείνες τις εκλογές και εξαπατώντας στη συνέχεια τον Ελληνικό λαό με ένα προεκλογικό πρόγραμμα 18 θέσεων που ποτέ δεν εφάρμοσε!! Τώρα λέει νέα ηχηρά ψέματα! αφού σε ενδεχόμενη νίκης της έχει έτοιμο προς ψήφιση ένα ακόμα οδυνηρό μνημόνιο νέων σκληρών μέτρων! Νέα μείωση στις συντάξεις! Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας! Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ,αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ , κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά, αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα) και λοιπά μέτρα!
Όμως το 2015 δεν είναι 2012, σήμερα ο Ελληνικός λαός έχει βιώσει με τον  χειρότερο τρόπο και  από πρώτο χέρι τις ψεύτικες υποσχέσεις Σαμαρά - ΝΔ και δεν τσιμπάει στα νέα εκβιαστικά δολώματα και την ακραία φοβική τρομοκρατία που ασκούν τα χειραφετημένα  και διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Σήμερα, όπως δείχνουν οι δεκάδες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις από την ημέρα της ΝΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ,το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι καθαρά μπροστά και η προοπτική μιας καθαρής Αυτοδύναμης ΝΙΚΗΣ διαγράφεται μετά βεβαιότητας. ’Όλες οι προβλέψεις από Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ προβλέπουν τη ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποσοστό της τάξης του 34-38%  με έδρες  144-154. Η ΝΔ κινείται μεταξύ 26-30%. Η Χρυσή Αυγή παρά τον διωγμό και την αμφιλεγόμενη προφυλάκιση της μισής σχεδόν κοινοβουλευτικής ομάδας και του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου , είναι κοντά στην τρίτη θέση! Μαζί με τον ιδεολογικό της αντίποδα το ΚΚΕ, έχουν ισχυρό εκλογικό σώμα που τους επιτρέπει να έχουν σαν βάση το 5% και ιδιαίτερα η ΧΑ δεν αποκλείεται  να φτάσει ακόμα και το 9%! Από εκεί και κάτω το ΠΟΤΑΜΙ δημιούργημα του εθνικού εργολάβου και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ως κόμμα χωρίς πολιτική ιδεολογία , το ΠΑΣΟΚ, ως απόκομμα πλέον! του Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ του ηρωικού Πάνου Καμμένου εκπρόσωπου της αντιμνημονιακής πατριωτικής δεξιάς, το κόμμα του εθνικού ολετήρα  Γ. Παπανδρέου, θα δώσουν σκληρή μάχη για περάσουν το κατώφλι του 3%! ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ μένουν εκτός. Όλα αυτά βέβαια είναι επίσημες δημοσκοπικές επιστημονικές εκτιμήσεις ,την τελική ΝΙΚΗ και κατάταξη των κομμάτων θα τη δώσουν οι Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες την Κυριακή 25 Γενάρη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: