ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Εκτύπωση
Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ*
Χρειάστηκε σχεδόν δυόμιση χρόνια, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑέθεσε το αίτημα της κατάργησης των μνημονίων ως ρεαλιστική πρόταση μέχρι να καταρρεύσει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, η τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας.
Μέσα στα χρόνια αυτά, η πολιτική που ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και συνεχίστηκε αυτούσια από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, δημιούργησε ένα καθεστώς κοινωνικής εξαθλίωσης και οικονομικής αφαίμαξης. Οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας για την αποπληρωμή του χρέους έφτασαν σε ακραία όρια, ενώ ταυτόχρονα το ποσοστό του χρέους αυτού πολλαπλασιάστηκε.
Το αίτημα λοιπόν για μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι πλέον πιο ώριμο από ποτέ.Το βλέπουμε και στις μετρήσεις γνώμης που συγκεντρώνει την πλειοψηφική συμφωνία των πολιτών, το βλέπουμε και στον διεθνή διάλογο, όπου το υποστηρίζουν όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι και το κατανοούν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι παράγοντες και πολιτικοί.
Η συνολική πολιτική πρόταση που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, έχει ήδη επίδραση σε όλη τηνΕυρώπη. Για την Ελλάδα, όμως, η επόμενη των εκλογών θα σημαίνει πραγματικά μια νέα μέρα.
Θα σημαίνει την κατάργηση του μνημονίου και το τέλος της πολιτικής της λιτότητας. Τηνανατροπή των εφαρμοστικών νόμων και την αντιμετώπιση των συνεπειών τους στην κοινωνία, αρχίζοντας από εκεί που αρχίζει αξιακά η αριστερά: τους φτωχότερους και τους πιο αδικημένους.
Θα σημαίνει την άμεση ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, την επαναφορά των κοινωνικών κατακτήσεων και της δημοκρατίας. Την έξοδο από την ύφεση, με τους εργαζόμενους στο επίκεντρο.
Θα σημαίνει την διεκδίκηση της αξιοπρέπειας της χώρας και του λαού, με σταθερότητα και ειρήνη σε μια εποχή ιμπεριαλιστικών εντάσεων, με μια πολιτική που δεν παραδίδει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ξένα κέντρα.
Θα σημαίνει την πρώτη στιγμή στην ιστορία του τόπου, όπου δυνάμεις νέες, ελεύθερες από συμφέροντα και αντιλαϊκές δεσμεύσεις θα βρίσκονται στην κυβερνητική θέση.
Η εκλογική μάχη που δίνεται αυτήν την στιγμή δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική τομή, όπου με ισχυρή λαϊκή εντολή, σε λίγες μέρες θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όχι απλώς μια αλλαγή κυβέρνησης, αλλά μιαδημοκρατική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός.
* Η Δέποινα Χαραμπίδου είναι υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο  news.makedonias.gr ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: