Π. Λαφαζάνης στο RIA Novosti:

«Πολύ κακή πολιτική, η οποία πλήττει σοβαρά τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη» χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υψηλόβαθμο στέλεχος και μέχρι πρόσφατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί φαβορί στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής.
Σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου RIA Novosti Γκενάντι Μέλνικ στην Αθήνα, ο Λαφαζάνης εκφράζει την αντίθεσή του στην ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Ρωσία και τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, γι' αυτό και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει να αναπτύξει νέους δεσμούς και να βελτιώσει τις σχέσεις, αναβαθμίζοντάς τις σε πιο ουσιαστικό επίπεδο».
Οπως τόνισε «απολύτως τίποτε δεν χωρίζει τον ελληνικό και το ρωσικό λαό. Ελλάδα και Ρωσία δεν έχουν προβλήματα. Οι καλές σχέσεις είναι η μοναδική οδός για τους δύο λαούς και η βελτίωση των διμερών σχέσεων θα βοηθήσει και την περιοχή μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα και τη Ρωσία και φυσικά θα βοηθήσουν και ολόκληρη την Ευρώπη, την ΕΕ συνολικά».
Σχολιάζοντας την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των λιμανιών, ειδικότερα της Θεσσαλονίκης, για το οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Ρωσία, ο Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα διακόψει το πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων από τη χώρα. Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίησή τους. Θα αναδιοργανώσουμε τους σιδηροδρόμους της Ελλάδας σε μια νέα εταιρεία, δημόσιου χαρακτήρα. Θα υποστηρίξουμε την κρατική μας εταιρεία, ώστε να αναπτυχθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, που είναι τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια: