Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο Τσίπρας αλλάζει την ιστορία της Ευρώπης

ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Μέσα σε μια εβδομάδα διακυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει να γίνει το σύμβολο της ανατροπής σε μια Ευρώπη που μέχρι σήμερα αντιμετώπιζε τις ανθρώπινες ψυχές ως αριθμούς, σε μια Ευρώπη που έχει απολέσει την πολιτική της ταυτότητα και χορεύει ξέφρενα στους ρυθμούς των ξένων funds και των χρηματοπιστωτικών ομίλων.
Μέσα σε αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και στον οικονομικό σπαραγμό του Νότου, την στιγμή που η Γηραιά Ήπειρος αντιμετωπίζει έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή (3/2/2015) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ματέο Ρέντσι.
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Ιταλού πρωθυπουργού ότι «το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών φέρνει μήνυμα ελπίδας» που βάζει στην άκρη τον φόβο.
Όπως εκτίμησε ο κ. Ρέντσι η έλευση του Τσίπρα στην Ευρώπη θα είναι όπως είπε μια ευχή: « Έχω περάσει πολύ χρόνο στην Ευρώπη με κατηγορίες ότι είμαι ένας επικίνδυνος αριστερός, αλλά πέρασα στην Ιταλία πολύ χρόνο ότι είμαι ένας επικίνδυνος δεξιός. Τα λέει η ιταλική αριστερά, όμως τώρα, ο ερχομός του Αλέξη είναι μια ευχή στην Ευρώπη».
Παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται τόσο από τη νομεκλατούρα των Βρυξελλών, όσο και από τους εκπροσώπους της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λυγίζει.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε ευθέως στους λαούς της Ευρώπης και ξεκαθάρισε πως το υπάρχον πρόγραμμα της τρόικας κρατάει δεμένη την Ελλάδα σε συνεχή δανεισμό με χρήματα που θα πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης, για να αποπληρώνει η χώρα μας παλιά δάνεια.
«Δεν ήρθαμε για να διχάσουμε την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ήρθαμε για να «επαναφέρουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης».
Όπως εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές, οι βεβιασμένες κινήσεις των τεχνοκρατών της Ε.Ε. αλλά και η περίεργη σιωπή της Άνγκελα Μέρκελ αποδεικνύουν ότι το status quo της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης έχει ταρακουνηθεί από τα θεμέλια.
Όλος ο Ευρωπαϊκός Τύπος ασχολείται αποκλειστικά με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο ακολουθούν τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Γιάνη Βαρουφάκη σε κάθε τους βήμα.
Οι λαοί της Ευρώπης διψούν για ηγετικές φυσιογνωμίες αφού οι χαρισματικές μορφές των μέσων του 20ου αιώνα - Τσόρτσιλ, Αντενάουερ και Ντε Γκολ - δεν έχουν ομοίους τους στις μέρες μας.
Οι πολίτες συνδέουν την Ευρώπη πρωτίστως με τεχνοκρατική εκλογίκευση και γραφειοκρατική μουντάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει έναν άλλο αέρα κάτι που αποκάλυψε και ο Ρέντσι που δήλωσε «οπαδός της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση».
Η «σιδηρά κυρία» της Ευρώπης είναι βέβαιον ότι βρίσκεται σε σύγχυση αφού οι «κομιστές» των μηνυμάτων της, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν τη νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση.
Οι κύριοι Σούλτς και Ντάισελμπλουμ γύρισαν πίσω άπραγοι, ενώ η στήριξη Ομπάμα δημιούργησε περισσότερα σύννεφα στο Βερολίνο.
Μετά την κίνηση – ματ Βαρουφάκη να ρίξει στο τραπέζι την αντιπρόταση για ανταλλαγή ομολόγων με ομόλογα ανάπτυξης ή με ομόλογα χωρίς λήξη, δημιούργησε εντονότατους προβληματισμούς.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά την πρόταση – βόμβα Βαρουφάκη η Μέρκελ έδωσε εντολή στον Σόιμπλε να δει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Είναι προφανές ότι ο δρόμος του οικονομικού επιτελείου δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Όμως τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Βαρουφάκης γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν συνομιλούν με πολιτικούς, αλλά με εκπροσώπους ξένων funds και τραπεζών που απλά βρίσκονται μέσα σε… πολιτικά κοστούμια.
Εκείνο που φοβίζει περισσότερο την «γραφειοκρατία των Βρυξελλών» δεν είναι ούτε το κούρεμα χρέους, ούτε το θέμα της τρόικας.
Ο Τσίπρας «χαλάει» τη δουλειά και τη μεγάλη «μπίζνα» που έστησαν τα hedge funds με πειραματόζωο την Ελλάδα για πλήρη υποταγή του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος σε μια γερμανοκρατούμενη ομοσπονδία.
Αυτό που τους τρομάζει περισσότερο είναι ότι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκουν ευήκοα ώτα στους λαούς της Ευρώπης που βιώνουν τον εφιάλτη της περίφημης δημοσιονομικής προσαρμογής. Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας κινείται σταθερά και θεσμικά. Αφήνει τα υπόλοιπα χαρτιά του για το τέλος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι τούτη την ώρα χρειάζονται «ασκήσεις αναπνοών» γιατί ο πόλεμος με τα γεράκια των αγορών είναι ανορθόδοξος. Διενεργείται πάνω στη λογική του ανταρτοπόλεμου: «Hit and run».

Δεν υπάρχουν σχόλια: