Ο Ένας στη Μόσχα! Ο Άλλος στο Πεκίνο!


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του ενώ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους και θα συζητήσει θέματα επενδύσεων με επίκεντρο την Coscο




Στη Μόσχα βρίσκεται σήμερα, ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα προσκεκλημένος του Σεργκέι Λαβρόφ. Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις 12:00 (τοπική ώρα), και μετά το πέρας της, στις 12:30, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Tύπο.
Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων, στις 13:00 τοπική ώρα, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές, κατά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Μόσχα δεν υπάρχει διάθεση να προκληθούν αναστατώσεις αλλά στόχος είναι να ενισχυθεί η ελληνική θέση αναφορικά με τις γεωπολιτικές ζυμώσεις με επίκεντρο την Ουκρανία, αλλά και να στηριχθούν οι θέσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές που θα έχει ο κ. Κοτζιάς θα υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρξει μια ανασυγκρότηση του ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας μέσω της συνεργασίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την αναβάθμιση του ρόλου του ΟΑΣΕ.
Την ίδια ώρα και ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Μόσχα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης θα βρεθεί στο Πεκίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους και θα συζητήσει θέματα επενδύσεων με επίκεντρο την Cosco και ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: