ΟΥΚΡΑΝΙΑ-Το Ντεμπαλτσέβε τέθηκε υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών



Κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή Ντεμπαλτσέβε σκοτώθηκαν  2 – 3.000 ουκρανοί  στρατιώτες . Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων της DPR. Ολόκληρη η πόλη είναι εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών. Το Κίεβο συνεχίζει να αρνείται τις εκθέσεις  για την κατάσταση της πόλης και τον μαζικό θάνατο των στρατιωτών, δηλώνοντας  ότι η ομάδα του στρατού που ήταν  περικυκλωμένη προσπαθεί  για “μια προγραμματισμένη εκ νέου ανάπτυξη”.


Στην όψη του Ουκρανικού Στρατού που παραδόθηκε στους αντάρτες είναι φανερή η απόγνωση.
Δεν σηκώνουν τον κεφάλι – είτε ντρέπονται είτε είναι απλά τρομαγμένοι
72 μαχητές του Ουκρανικού στρατού παραδόθηκαν σηκώνοντας τα χέρια και αφήνοντας  τα όπλα και  θέσεις μάχης τους στο  Debaltsevskogo
Σε αντάλλαγμα τους εγγυήθηκαν την ζωή τους και το πιο σημαντικό την ευκαιρία να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Την μόνη εντολή  που Ουκρανοί  στρατιώτες ελάμβαναν από τους διοικητές τους – ήταν η εντολή της επίθεσης. Οι  εγκαταστάσεις του στρατού καταστρέφονταν  η μία πίσω από την άλλη. Έτσι, δεν υπήρχαν  τρόφιμα,  όπλα, και  ζεστά ρούχα . Δεν υπήρξε καμιά  προσπαθεί να παραδώσουν  τα πυρομαχικά. Δραπέτευαν όπως όπως. Μετά από αυτό οι μαχητές που παραδόθηκαν οικειοθελώς  ήταν ένα ολόκληρο σύνταγμα – περισσότερα από χίλια άτομα. Έτσι παράμειναν στις θέσεις τους πολύ λίγοι.

Ακόμη και στην φαινομενική κατάσταση που παρουσιάζει η Ουκρανική Κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα. Ο πρόεδρος Poroshenko δηλώνει ότι δεν υφίστανται οι οχυρωμένες θέσεις του στρατού. Απλά ο Στρατός ανασυντάχθηκε.

«Εμείς υποστήριζε και υποστήριζε: Το Ντεμπαλτσέβε είναι υπό τον έλεγχό μας,
ο στρατός υποχώρησε συντεταγμένα, με τα όπλα τους με τα άρματα μάχης, με τα οχήματα μεταφοράς πεζικού με τα ACS, με τα τρακτέρ,σύμφωνα με την  έκθεση του Poroshenko.

Μετά από αυτό  έφτασε αεροπορικώς σε  σε μια ζώνη των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην  Artemovska - χωρίς δηλώσεις. Ο κύριος στόχος αυτής της ξαφνικής «επίσκεψης  εργασίας» ήταν να συναντήσει τους στρατιώτες. Ο πρόεδρος δεν ήρθε με άδεια χέρια, ήλθε  με κρατικά βραβεία και ακόμη και το αστέρι του Ήρωα της Ουκρανίας.

Πλάνα από τη σκηνή διαψεύδουν  τα λόγια του Προέδρου. Την διαδρομή Debalcevo-Artemivsk, την ονομάσαμε  το μονοπάτι του θανάτου. Υπάρχουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, καμμένα οχήματα των Ουκρανικών στρατευμάτων και δεκάδες άνθρωποι σκοτωμένοι .
Παρ όλα αυτά οι  μαχητές του Ουκρανικού στρατού  εκινούντο σαν να μην συμβαίνει τίποτα,

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι απλά δεν έχουν την δυνατότητα  να φύγουν  από το  Debaltsevo και τη γύρω περιοχή, συνεχίζουμε να ελπίζουν για μια ταχεία ειρήνη. Την Τετάρτη,το  βαρύ πυροβολικό της πολιτοφυλακής έλαβε την εντολή να φύγει από την πρώτη  γραμμή του μετώπου. Η εικόνα ήταν  αρκετά ασυνήθιστη - τα πληρώματα των οβιδοβόλων διέλυαν τα όπλα και τα φόρτωναν  στα αυτοκίνητα. Μολονότι δεν τα  πήγαιναν για να τα αποθηκεύσουν παρ όλα αυτά οι πολιτοφυλακές δεν αποκλείουν  το ενδεχόμενο, ίσως, σε αυτόν τον πόλεμο, τα  όπλα αυτά να μην ξαναχρησιμοποιηθούν.

Όταν το  Ντεμπαλτσέβε θα γίνει ασφαλές  θα υπάρχει δυνατότητα ο ΟΑΣΕ να αναλάβει την αποστολή του. Έτσι οι Ευρωπαίοι παρατηρητές προετοιμάζονται  για τις περιπολίες  Το πρώτο τους βήμα προς την ειρήνη το έκαναν ήδη οι πολιτοφυλακές. Τώρα είναι η σειρά του  ουκρανικού  στρατού.

Denis Fedonenkov, Artem Dantsevich. "TV Center".

http://www.tvc.ru/



Δεν υπάρχουν σχόλια: