Οι Αμερικανοί πίσω από την ηττημένη του εμφυλίου πολέμου κυβέρνηση του Κιέβου!
Η Ρώσια του Βλαντιμίρ Πούτιν προελαύνει στην Ανατολική Ουκρανία… Η Κυβέρνηση του Κιέβου, παρά το γεγονός πως έχει πίσω της (αποκαλύφθηκε η δολιότητα) τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αποτελεί μέχρι στιγμής τη μεγάλη χαμένη του εμφυλίου πολέμου.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ είναι πολύ ήσυχα σχετικά με αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση στο Κίεβο έχει αρχίσει να χάνει τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή την εβδομάδα, οι αυτονομιστές κατέλαβαν το πολύ σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο της Ντεμπαλτσέβε. Me συνεχή εισροή ρωσικά όπλων και προμηθειών, οι αυτονομιστές έχουν αποκτήσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση με τους ουκρανούς ναζί…
Αλλά αυτό δεν έπρεπε να συμβεί σύμφωνα με τους Αμερικάνους, που δόλια, είχαν υπολογίσει διαφορετικά την κατάσταση… Όταν οι ομάδες διαμαρτυρίας που χρηματοδοτήθηκαν και οργανώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ανατρέψουν βίαια τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, η κυβέρνηση Ομπάμα ήλπιζε ότι ο λαός της χώρας θα αγκάλιαζε σύντομα τον νέο τους φιλο-Δυτικό ηγέτη.
Αντί αυτού, το έθνος βυθίστηκε σε ένα πολύ πικρό εμφύλιο πόλεμο που θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Σήμερα η κυβέρνηση στο Κίεβο πιθανότατα θα αναγκαστεί να παραχωρήσει ακόμα περισσότερο έδαφος κατά τους προσεχείς μήνες, καθώς περισσότερα όπλα και μαχητές φθάνουν από τη Ρωσία. Η κυβέρνηση Ομπάμα θα μπορούσε να αποφασίσει να παρέμβει με μεγάλες ποσότητες όπλων και προμηθειών προς την ουκρανική κυβέρνηση, αλλά έτσι θα μπορούσε να μετατρέψει τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία σε έναν πόλεμο μεσολάβησης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
Και το συγκεκριμένο σκηνικό δεν είναι επιθυμητό αφού αρκετές φορές οι πόλεμοι μεσολάβησης μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικούς… Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κόσμος χάρηκε όταν ανακοινώθηκε μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ της κυβέρνησης στο Κίεβο και των αυτονομιστών.
Αλλά δεν κράτησε πολύ…