Beppe Grillo: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταρρεύσει



ΜΟΣΧΑ, 2 Απριλίου  είναι RIA Novosti. Η  Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας απολύτως άχρηστος σχηματισμός, αν ήταν πραγματικά Ένωση ή  Κοινότητα, η Ελλάδα δεν θα είχε βρεθεί  σε τέτοια κατάσταση, όπως  είναι τώρα, δήλωσε  σε συνέντευξή του στο  RT ο  Beppe Grillo, ο ηγέτης της Ιταλικής αντιπολίτευσης του  "Κινήματος των  5 αστέρων».


Σύμφωνα με  τα λόγια  του Grillo, «η κατάρρευση της ΕΕ έχει ήδη λάβει χώρα." « Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν εύκολα να σώσουν την Ελλάδα, χωρίς μεγάλη  προσπάθεια. Έτσι, η ΕΕ. - δεν είναι μια ένωση ούτε και μια κοινότητα των εθνών», - είπε.
Ο ηγέτης του "Κινήματος των 5 Αστέρων" υποστηρίζει την ιδέα μιας κοινής Ευρώπης, αλλά  χωρίς να έχει ένα ενιαίο νόμισμα. «Οι διαφορές μας θα  μας βοηθήσουν  να επικοινωνούμε  και να βρούμε τον  κοινό τόπο <...> Οι διαφορές εμπλουτίζουν τον πολιτισμό μας, αλλά  το κοινό νόμισμα -.. είναι εντελώς διαφορετικό," - είπε, προσθέτοντας ότι η Ιταλία ετοιμάζει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την αποχώρηση της από την ευρωζώνη.

Μέτρα λιτότητας που υπαγορεύεται από τις Βρυξέλλες,  ο Grillo  τα χαρακτηρίζει ως "κλουβί" ή "παγίδα", μέσα στο οποίο βρίσκονται οι  πολιτικές διαδικασίες, καθώς και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιταλίας. Η  Εφαρμογή τους οδηγεί σε δραστική μείωση των θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι ορισμένα τμήματα του πληθυσμού,  χάνουν την εργασία τους  λόγω της  ανάπτυξης των τεχνολογιών και της ρομποτικής. "Προχωράμε σε αλλαγές που οι ηγέτες μας δεν εχουν ακόμη προβλέψει . Σημείωσε ο πολιτικός. 
Η Μείωση της αγοράς εργασίας και η απειλή της μείωσης των μισθών οδηγεί  τους ανθρώπους να  ξοδεύουν λιγότερο, και αυτό επιδεινώνει απλώς την κατάσταση. Ως διέξοδο στην  Ιταλία προτείνουν να αναπτύξουμε τις εξαγωγές. "Αλλά, αν αναπτύξουμε τις  εξαγωγές, κάποιος πρέπει να εισάγει και  οι εθνικές αγορές τώρα περνούν μια  κρίση », - δήλωσε ο Grillo.

Σύμφωνα με τον  πολιτικό, οι Ευρωπαίοι ζουν σε έναν «ανάποδο κόσμο». Όπου δεν έχει τον σημαντικό ρόλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο οποίο  τα ποσά του χρέους τα κατέχουν  οι ξένες τράπεζες. Ένα σημαντικό μέρος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας είναι στα χέρια των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών. "Προσπαθούν  να ανακτήσουν   τα χρήματά τους μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δίνει χρήματα στις τράπεζες μας, και εμείς μέσω αυτής να μπορέσουμε  να ξεχρεώσουμε   τα χρέη μας στις Γερμανικές και στις Γαλλικές τράπεζες Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει,." - Είπε ο Grillo.


http://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια: