RIA NOVOSTI
ΜΟΣΧΑ, 12 Ιουνίου - RIA Novosti. Ανώτεροι εκπρόσωποι της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Μπρατισλάβα για πρώτη φορά επίσημα συζήτησαν την πιθανότητα αθέτησης της Ελλάδας ως επιλογή του προβλήματος του χρέους σε αυτή τη χώρα, δήλωσε την Παρασκευή το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
Οι εκπρόσωποι των χωρών της ΕΕ την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποίησαν συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών στη Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο του Eurogroup στις 18 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, στην συνάντηση συζητήθηκαν τρία πιθανά σενάρια.
Η πρώτη επιλογή είναι το λιγότερο πιθανή, σύμφωνα με αξιωματούχους, υποδηλώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα, "τα χρήματα σε αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις."
Η δεύτερη – είναι η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.
Η τρίτη - μια αναγνώριση του γεγονότος ότι μπορεί να συμβεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, και η δυνατότητα αυτή συζητήθηκε για πρώτη φορά σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Μια συγκεκριμένη απόφαση των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση δεν πάρθηκε , σύμφωνα με το πρακτορείο.
"Για πρώτη φορά συζητήθηκε ένα" σχέδιο Β "για την Ελλάδα», - δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο . Δύο άλλες επιβεβαίωσαν τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συζήτησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας συζητήθηκαν σε ένα «πολύ θεωρητικό επίπεδο,"
οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη δεν έβγαλαν κανένα βέβαιο συμπέρασμα
σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η Ελλάδα είναι σε συνομιλίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη διευθέτηση του χρέους που είναι περισσότερο από € 240 δισεκατομμύρια, και που σχηματίστηκε μετά τη διάσωση του ελληνικού προϋπολογισμού από χρεοκοπία το 2010 και το 2012. Οι Προβλέψεις των δανειστών ότι τα μέτρα λιτότητας θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη, δεν υλοποιήθηκαν . Ήρθε στην εξουσία τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που επέμεινε σε νέες συνομιλίες με τους πιστωτές. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές διαπραγματεύονται με τους διεθνείς δανειστές σκληρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου