ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 'Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Εκτύπωση
Τετάρτη 16/9/15 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ
ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΕΞΙΑ
«Κυβέρνηση της Αριστεράς και μνημόνιο δεν συμβιβάζονται. Για να πάει στο μνημόνιο εγκατέλειψε τις ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του. Το κόμμα που απέμεινε δεν είναι πια κόμμα της Αριστεράς, με τις ελπίδες του, με τις προσδοκίες του, με τα οράματά του, με τις αρχές και τις αξίες του». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠαναγιώτηςΛαφαζάνης στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κόντρα TV το βράδυ της Τρίτης (15/9)
«Όταν, όμως, ψηφίζεις μνημόνια τη Δεξιά ωφελείς. Γι’ αυτό βλέπουμε τη νεκρανάσταση της Δεξιάς. Η Δεξιά ήταν στα αζήτητα και τώρα ο Μεϊμαράκης εμφανίζεται να είναι διεκδικητής της πρωθυπουργίας. Ποιος τον έβγαλε τον Μεϊμαράκη στο προσκήνιο; Εγώ που ψήφισα όχι στα μνημόνια ή αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και απογοήτευσαν τον λαό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς ποιο νομίζει πως θα είναι πρώτο κόμμα ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε: «Όποιο κι αν είναι πρώτο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ θα συγκυβερνήσουν, γιατί ψήφισαν συνεταιρικά το μνημόνιο. Και όσοι μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει μνημόνιο από κοινού έχουν κάνει και κυβέρνηση μαζί. Το ΠΑΣΟΚκαι η ΝΔ θυμάστε που λέγανε “φως και σκοτάδι”. Το μνημόνιο τους ένωσε. Ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ μόνο του με το μνημόνιο, ήρθε η ΝΔ ψήφισε κι αυτή μνημόνιο και παντρεύτηκαν. Τώρα έχουν σχεδόν ομογενοποιηθεί. Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα, ομογενοποιείται μαζί με τους άλλους μνημονιακούς».
Ερωτηθείς αν υπάρχει άλλη λύση, εκτός απ’ το μνημόνιο, ο Π. Λαφαζάνης τόνισε τα εξής:«Βεβαίως υπάρχει εναλλακτική λύση. Όταν βλέπεις μια χώρα με ιστορία σαν τη δική μας να την ταπεινώνουν, το λαό της να τον ξεφτιλίζουν, να στέλνουν τα παιδιά του στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, να πένονται μεγάλα στρώματα της κοινωνίας και η ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, λες στοπ. Εδώ δεν πάει άλλο, θα αντισταθώ γιατί με πάνε για καρατόμηση. Δεν πρόκειται εγώ να σφίγγω τη θηλιά στο λαιμό μου. Αντίσταση, λοιπόν. Αυτό έγινε στην κατοχή. Και τότε λέγανε: «Πού πας να τα βάλεις με τη γερμανική αυτοκρατορία; Αυτή έχει κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων». Κι όμως ο Έλληνας έπαιρνε το όπλο, αντιστεκόταν, θυσίαζε τη ζωή του. Τι του έλεγαν τότε; Εναλλακτική λύση; Πρέπει να αντισταθούμε, λοιπόν. Και να αντισταθούμε με όλα τα δυνατά μέσα που έχουμε. Δεν λέω ότι θα είναι ανθόσπαρτος ο δρόμος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη, ως μέσο για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος διεξόδου, συνιστά μια απάντηση στους εκβιασμούς και ένα βιώσιμο δρόμο για τη χώρα με ελπίδα και προοπτική.
«Πρέπει – τόνισε ο Π. Λαφαζάνης - το όνομα της Ελλάδας και την ιστορία του ελληνικού λαού να την έχουμε πολύ ψηλά και να εγκαταλείψουμε την υποτέλεια και την εθελοδουλεία. Μικρές χώρες που παλεύουν έχουν μέλλον. Μικρές χώρες που παραδίδονται δεν έχουν τίποτε. Κανένας δεν τις υπολογίζει».
Ερωτηθείς αν η έξοδος από την ευρωζώνη θα στοιχίσει στη χώρα μας από άποψη ασφάλειας, ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε: «Έχουμε ασφάλεια τώρα; Δεν βλέπετε την τραγωδία που ζούμε με τους πρόσφυγες; Όλη η Ευρώπη βομβάρδιζε γύρω – γύρω τις χώρες, μετέτρεψε όλη την περιοχή σε χώρο προσφύγων και ποιος την πληρώνει τη νύφη; Η Ελλάδα που έχει και μνημόνιο. Και μνημόνιο και πρόσφυγες. Και στέλνουμε και τα παιδιά μας πρόσφυγες και φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ (16/9/15): ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ  - Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
«Η Λαϊκή Ενότητα κρατάει το κλειδί των μετεκλογικών εξελίξεων. Αν η Λαϊκή Ενότητα πετύχει ένα πολύ καλό ποσοστό οι εξελίξεις θα είναι διαφορετικές μετεκλογικά. Τα μνημόνια δεν πρόκειται να σταθούν, θα ακυρωθούν στην πράξη». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣΠαναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη (16/9).
«Αν η Λαϊκή Ενότητα έχει ισχυρή δύναμη, τέρμα η μνημονιακή συναίνεση, πρόσθεσε ο Π. Λαφαζάνης. Δεν θα υπάρξει μετεκλογικά. Δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μνημόνια. Θα μπούμε σε νέες πολιτικές εξελίξεις. Και όλοι το ξέρουν αυτό. Το ξέρει το ευρωπαϊκό κατεστημένο, το ξέρουν τα επιτελεία όλων των κομμάτων. Γι' αυτό τρέμουν τη δύναμη της Λαϊκής Ενότητας. Γιατί ξέρουν ότι η μνημονιακή μπότα που απειλεί τον ελληνικό λαό και τη χώρα θα είναι πολύ στενή για να περπατήσει, όταν η Λαϊκή Ενότητα είναι ισχυρή».
ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: