ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "ΚΑΤΟΧΗ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εκτύπωση



28/10/15 
Το μεγάλο  αντιφασιστικό – πατριωτικό ΟΧΙ του '40 μένει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες του ελληνικού λαού, απαρασάλευτο σύμβολο,ποτισμένο με αίμα και δάκρυα, που δείχνει για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό ένα δρόμοθυσιών και αγώνα για την αξιοπρέπεια, τηλευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία, τηδημοκρατία, τη δικαιοσύνη.
Όλοι οι λαοί τιμούν και γιορτάζουν, συνήθως, τη μέρα της απελευθέρωσής τους. Μόνο ο ελληνικός λαός βάζει στην πρώτη γραμμή της υπόληψης και της μνήμης του τη μέρα που είπε το μεγάλο περήφανο "ΟΧΙ" στον φασίστα εισβολέα. Γιατί αυτό το αντιστασιακό "ΟΧΙ" έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην καρδιά και το νου αυτού του λαού από την έκβαση της αναμέτρησης, από την τελικήνίκη ή ήττα, ακόμα και από την ίδια την απελευθέρωσή του.
Το "ΟΧΙ' του '40 έχει κάποια αναλογία με το "ΟΧΙ" του λαού και της νεολαίας μας στο πρόσφατοδημοψήφισμα. Το "ΟΧΙ" της 5ής Ιούλη του 2015 θα καταγραφεί και αυτό στην ατελείωτη σειρά των μικρών και μεγάλων "ΟΧΙ", που κράτησαν όρθιο αυτόν τον τόπο.
Μπορεί το "ΟΧΙ" της 5ης Ιούλη να προδόθηκε και να μεταμορφώθηκε από ανιστόρητες και παραδομένες ηγεσίες σε ΝΑΙ. Μπορεί, επίσης, αυτοί που γύρισαν την πλάτη στο "ΟΧΙ" και συνομολόγησαν ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο να κινήθηκαν με τον πιο άθλιο αντιδημοκρατικότρόπο. Μπορεί, ακόμα, να μην τόλμησαν ούτε καν να θέσουν αυτό το μνημόνιο στην κρίση του λαού αλλά προτίμησαν να φέρουν το λαό προ τετελεσμένων, ψηφίζοντας πρώτα το μνημόνιο στη Βουλή με τη συνδρομή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ την ίδια ώρα το περιέφεραν προς ψήφιση και στα κοινοβούλια της Ευρωζώνης. Μπορεί με αυτά τα "τετελεσμένα" να κατέφυγαν στη συνέχεια σε εκλογές εξπρές για να μην γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες του μνημονίου από το λαό.
Παρ' όλα αυτά, όμως, το ΟΧΙ, της 5ής Ιουλίου δεν κηλιδώθηκε. Όπως δεν αμαυρώθηκε η νίκη του '40 από την κατοπινή συνθηκολόγηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με τη Γερμανική ναζιστική Βέρμαχτ. Το "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου του '40 αλλά και το "ΟΧΙ" της 5ης του Ιούλη 2015 είναι πολύ επίκαιρα.
Είναι επίκαιρα διότι και σήμερα η χώρα μας βρίσκεται, εδώ και πέντε χρόνια, κάτω από μια νέα πολιτική και οικονομική μνημονιακή "κατοχή".
Διότι και σήμερα η χούντα των λεγόμενων "θεσμών", η χούντα της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και τώρα του ESM, έχει καταλύσει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Έχει καταργήσει τη Δημοκρατία και τηλαϊκή βούληση και επιβάλλει, μέσω παραδομένων κυβερνήσεων πολιτικών υπαλλήλων, μια πορεία κατεδάφισης, ύφεσης και λεηλασίας της οικονομίας και του λαού.
Ο αγώνας σήμερα είναι πρώτα απ' όλα αγώνας ενάντια στη νέα αυτή "κατοχή", αγώνας για την ακύρωση των μνημονίων, αγώνας αντιϊμπεριαλιστικός-πατριωτικός, αγώνας δημοκρατικός, αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας και τη δικαιοσύνη στον τόπο, αγώνας σε τελευταία στρατηγική ανάλυση για την πρόοδο, για βαθιές κοινωνικές τομές και τον σοσιαλισμό, το σύγχρονο, ριζοσπαστικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
Ιδού, λοιπόν, γιατί σήμερα, ίσως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου και τοέπος του '40.
Και όπως έλεγε ο ποιητής: ενωμένοι θα δόσουμε το νικηφόρο χτύπημα, γιατί λευτεριά και ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ "ΙΣΚΡΑ" 
ΜΑΡΙΝΑ ΛΙΟΝΑΚΗ-ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: