Καταθέσεις 20 δισ. και χρέη …97!

30-11-2015
Καταθέσεις 20 δισ. και χρέη …97!

Ωραίοι, πολύ ωραίοι είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες. Τον Οκτώβριο οι καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν στα 19,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσα όμως χρωστούσαν οι επιχειρηματίες στις τράπεζες αυτές; Απλώς …πέντε φορές περισσότερα λεφτά! Για να μην είμαστε άδικοι 96,5 δισ. ευρώ για την ακρίβεια. Και παραπονιούνται κι από πάνω οι επιχειρήσεις ότι δεν τους δίνουν δάνεια οι τράπεζες για να «αναζωογονηθεί» η ελληνική οικονομία! Μιλάμε δηλαδή για απατεώνες ολκής. Τρωκτικά που παρασιτούν.
Τα νοικοκυριά, στα τέλη Οκτωβρίου, είχαν καταθέσεις 101,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τραπεζικά χρέη 94,9 δισεκατομμύρια. Με άλλα λόγια μεγαλύτερες οι καταθέσεις από τα χρέη. Εις υγείαν των κορόιδων – δηλαδή των νοικοκυραίων που δίνουν τα λεφτά τους στους τραπεζίτες και αυτοί τα δίνουν στους επιχειρηματίες για να τα τρώνε και να διαμαρτύρονται!
Από τη μια, οι καταθέσεις έχουν πέσει στο μισό από το μέγιστο ύψος τους προ εξαετίας. Από την άλλη, τα χρέη αυξάνονται. Άντε να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
http://prin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: