ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


Εκτύπωση

---000_Schauble-TsiprasΠΕΜΠΤΗ  10/12/15                        

Έχουμε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πλήρως και κατά γράμμα το έκτρωμα Σόιμπλε που λέγεται τρίτο μνημόνιο.  
Γιατί, ας μη γελιόμαστε, με τον Σόιμπλε συνομολογήθηκε το νέο μνημόνιο της καταστροφής, όπως εξαιτίας του Σόιμπλε η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στον πάτο των Capital Control και μιας παραδομένης κυβέρνησης, η οποία ξεγύμνωνε μέρα με τη μέρα επί 7 μήνες τον τόπο για να κάνει, δήθεν, σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες χειροτέρευαν τη θέση της χώρας.  
Και όταν λέμε Σόιμπλε, εννοούμε κάτι προφανές, που ο ίδιος αντιπροσωπεύει: το σκληρό μεγάλο γερμανικό κεφάλαιο, το οποίο δίνει τον προσανατολισμό στην πορεία της Ευρωζώνης και της ΕΕ.  
Το παράδοξο, όμως, είναι πως όποτε τα βρίσκει σκούρα η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το “αφεντικό” της, τον Σόιμπλε, ως σάκο του μποξ, προκειμένου, τάχα, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να δώσει την εντύπωση της σύγκρουσης με τη Γερμανία.  
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση θεωρούσε ότι το ΔΝΤ ήταν το “καλό”, που ζητούσε κούρεμα του ελληνικού χρέους και η ΕΕ η “κακή”, που το αρνείτο.  
Τώρα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Τσίπρας ανακάλυψε νέο εχθρό. Τώρα είναι το ΔΝΤ το “κακό”, που επιμένει σε σκληρά μέτρα και η “καλή” είναι η ΕΕ, που είναι η “μαλακή” του κουαρτέτου.  
Ζητάει, λοιπόν, η κυβέρνηση να εκδιωχθεί άρον-άρον το Ταμείο από το κουαρτέτο της κηδεμονίας και να μείνει μόνο η ΕΕ και τα παραρτήματά της.  
Εδώ είναι που αντέδρασε ο Σόιμπλε και η κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία για να δώσει τηνεντύπωση της αψιμαχίας με τον “κακό” της Γερμανίας (η Μέρκελ είναι η “καλή” της ιστορίας), προς τέρψιν της εύκολης επικοινωνίας.  
Κουτόχορτο δεν ξέρουμε πόσοι τρώνε σε αυτόν τον τόπο, αλλά μάλλον είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μετράνε τα λεφτά στην τσέπη τους.  
Το τρίτο μνημόνιο, λοιπόν, είτε με το ΔΝΤ είτε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και τον ESM θα εφαρμοστεί πλήρως.  
Τα εξοντωτικά μέτρα για το Ασφαλιστικό, τους αγρότες, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα κόκκινα δάνεια, το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων και τόσα άλλα, θα γίνουν πραγματικότητα το επόμενο διάστημα.  
Αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει την εντύπωση ότι τα εξοντωτικά μέτρα προέκυψαν για άλλη μια φορά μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση, μάταιο το θέατρο. Το έργο έχει ξαναπαιχθεί και οδήγησε στο βατερλό των άδειων ταμείων και του τρίτου μνημονίου.  
Και το τρίτο μνημόνιο άλλωστε μέσα από δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση” προέκυψε.  
Κάποτε ο Τσίπρας έμοιαζε με φόβητρο για την ΕΕ, στην πορεία ανακάλυψαν ότι απλώς δημαγωγεί ανέξοδα και τώρα οι ιθύνοντες της ΕΕ και πρώτος, φυσικά, ο Σόιμπλε, βλέπουν τον Τσίπρα ως “κλωτσοσκούφι” και ως έναν εθελοντή όμηρο, που δεν αξίζει ούτε τον οίκτο τους.  
Το θέμα για την Ελλάδα είναι τα μνημόνια και, στην προκείμενη περίπτωση το τρίτο μνημόνιο. Και, πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο κηδεμόνας που θα εποπτεύει την εφαρμογή του: είτε η ΕΕ, είτε το ΔΝΤ, είτε και τα δύο μαζί. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τους οποιουσδήποτε κηδεμόνες και όχι να τους διαλέγουμε. Και μάλιστα να “τσακωνόμαστε” για τον πιο “καλό” επικυρίαρχο αποικιοκράτη μας! Εδώ, όμως, έχουμε καταντήσει.
http://www.iskra.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: