Η Ρωσία μεταφέρει στην Κύπρο ρωσικά βομβαρδιστικά και πλοία

 Αλλαγή σκηνικού στο νησί

    Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016
    Η Ρωσία μεταφέρει στην Κύπρο ρωσικά βομβαρδιστικά και πλοία -Αλλαγή σκηνικού στο νησί

     Η κίνηση αυτή της Ρωσίας,

    αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα σε Ρωσία και Κύπρο, η οποία επετεύχθη πριν από ένα μήνα και στοχεύει στην αποστολή στο νησί ρωσικών βομβαρδιστικών με πυραύλους που έχουν πυρηνική κεφαλή Tu-22M3, αλλά και τη μεταστάθμευση εκεί ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων, σε αεροδρόμια και λιμάνια της Κύπρου, με απώτερο σκοπό τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία.
    Ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει πως μετά από την  κίνηση αυτή των Ρώσων «οι βρετανικές βάσεις στο νησί της Κύπρου θα παρακολουθούν στενά τα ρωσικά αεροσκάφη».
    «Η στρατηγική της Ρωσίας στη  Μέση Ανατολή έχει αλλάξει κατά πολύ ρο γεωπολιτικό σκηνικό», όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα και «δίνει την δυνατότητα επιστροφής της Ρωσίας  σε αυτήν την περιοχή του κόσμου ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες».
     
    Έτσι οι Ρώσοι δίνουν ιδιαίτερη βάση στην Κύπρο, καθώς αποτελεί τοποθεσία με άκρα στρατηγική σημασία στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού αποτελεί το σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ευρώπη και Ασία, Ανατολή και Δύση.
    Σύμφωνα ακόμη με το ρωσικό δημοσίευμα «η Κύπρος έχει  μετατραπεί σε  ένα πεδίο συγκρούσεων των κορυφαίων δυνάμεων παγκοσμίως αλλά και περιφερειακών δυνάμεων, διεθνών  οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών και εμφανίζεται ως ένα  στατικό  αεροπλανοφόρο  στα ανοικτά των ακτών της Ανατολής  και στο οποίο ανεμίζει η βρετανική σημαία».
     
    Η συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία-Κύπρο δίνει το δικαίωμα στις ρωσικέ ένοπλες δυνάμεις να επισκέπτονται λιμάνια και αεροδρόμια της Κύπρου για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Συρία.
     
    Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως «Η αντίδραση πανικού της Δύσης  στη στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Κύπρου ήταν εντελώς παράλογη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στο νησί δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις (Ακρωτήρι και  Δεκέλεια), ενώ υπάρχουν και 40 χιλιάδες τουρκικά  στρατεύματα που  κατέχουν  παράνομα εδώ και 50 και πλέον χρόνια την μισή Κύπρο».

    http://www.el.gr/index.php/top-news/117-top-news/30244-h-rwsia-metaferei-sthn-kypro-rwsika-bombardistika-kai-ploia-allagh-skhnikoy-sto-nhsi

    Δεν υπάρχουν σχόλια: