Έρχεται το … χάος

Share
Έρχεται κοινωνικό χάος οσονούπω κι όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Τα μέτρα – σοκ που ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά στρώνουν το δρόμο στον κόσμο να βγει και να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Ο ωμός εκβιασμός δύσκολα μπορεί να περάσει και ο φόβος της δραχμής που έριξαν στο τραπέζι τα στελέχη της κυβέρνησης είναι πολυπαιγμένος μπαμπούλας.
Από σήμερα έρχονται απεργίες και συγκρούσεις που αναμένεται να βάλουν τη χώρα σε μια πορεία χάους. Την Τετάρτη δεν θα υπάρχει μετρό και σιδηρόδρομος για 4 ώρες, προαναγγελία μεγάλων απεργιών που θα έρθουν στις συγκοινωνίες.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται για νέους αποκλεισμούς δρόμων και πολύ σκληρές απαντήσεις στην κυβέρνηση.
Στην παιδεία το χάος είναι δεδομένο παρά τις απειλές της Διαμαντοπούλου ότι θα χαθεί το εξάμηνο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πάνω από 250 σχολές έχουν βάλει λουκέτο και επικρατεί αναταραχή στα πανεπιστήμια.
Τα σκουπίδια από την Κυριακή θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα καθώς ξεκινά 48ωρη απεργία που μπορεί να συνεχιστεί από τους εργαζόμενους συμβασιούχους της καθαριότητας που είναι απλήρωτοι.
Οι ανακοινώσεις για επίσπευση του ανοίγματος των επαγγελμάτων αναμένεται να προσκαλέσει αναταραχή και στους φορτηγατζήδες. Ο νόμος της κυβέρνησης προέβλεπε το σταδιακό άνοιγμα μέχρι το 2014. Τώρα, όμως, τι θα γίνει;
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται για τον υπέρ πάντων αγώνα καθώς η εργασιακή εφεδρεία ακούγεται σαν εφιάλτης.
Οι φορολογούμενοι ετοιμάζονται για φορολογικό αντάρτικο καθώς δεν έχουν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές.
Τα εστιατόρια θα βάλουν λουκέτο αφού η αύξηση του ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς έχει μειώσει την κίνηση.
Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι σε αναβρασμό κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μια σπίθα αρκεί για να διαλύσει τα πάντα. Ο χειμώνας σίγουρα θα είναι πολύ… κρύος πολιτικά. Μήπως όμως θα είναι και το φθινόπωρο;
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την Θεσσαλονίκη
Τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζοντας δρακόντεια μέτρα για το Σάββατο, την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, θα ανέβει στο βήμα του «Βελλίδειου» συνεδριακού κέντρου.
Οι «Αγανακτισμένοι» αποτελούν τον απρόβλεπτο παράγοντα των φετινών κινητοποιήσεων. Όπως έχει ανακοινωθεί, το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι’ αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ένας άλλος απρόβλεπτος παράγοντας για την Αστυνομία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι, μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη β’ κατηγορία, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ταξιτζήδες. Ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην πορεία, τόνισε ότι βασικά τους αιτήματα είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί
Λουκέτο θα βάλουν, σύμφωνα με την απόφαση του συλλογικού οργάνου του κλάδου, το Σάββατο 10/9 όλα τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  διαμαρτυρόμενα για την αύξηση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτη Γκόφα, οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φοιτητές στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της 76ης ΔΕΘ.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Και νέα μέτρα μέχρι να βάλουμε 

 

μυαλό....

 

Οι φοβισμένοι και χρόνια βολεμένοι πολίτες του καναπέ, δίνουν ευκαιρία στην κατοχική κυβέρνηση και στη τρόικα να σαρώσουν τα πάντα! Οδηγώντας τους  άβουλους Έλληνες πολίτες στον κοινωνικό εξευτελισμό την φτώχεια και τους νέους στην ανεργία

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου
Ήταν 8 Μαίου του 2011 όταν γραψαμε:Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία. Μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Η είδηση σήμερα είναι ότι η τρόικα γνωρίζει ότι Κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί και η κοινωνία είναι κουρασμένη. Παρόλα αυτά κολλάει την χώρα στο τοίχο.
Είναι σαφές ότι ποντάρουν -στην ΕΕ-, ότι κανείς ευρωπαϊστής εδώ δεν μπορεί να...
 τραβήξει το σκοινί. Ίσως πονταρουν και στην συναίνεση Σαμαρά. Η Κυβέρνηση πάντως δια στόματος αντιπροέδρου έβαλε ουσιαστικά Αγγελία προς αναζήτηση μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια σειρά μέτρων στην γραμμή της ύφεσης, της καταστροφής της κατανάλωσης, της εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Το πολιτικό θέμα είναι με 7% ύφεση, 16% ανεργία, καταστροφή της παραγωγικής βάσης, του εμπορίου και χιλιάδες θυσίες των Ελλήνων η Ευρωζώνη δεν «συγκινιέται». Ούτε η έννοια της αλληλεγγύης υπάρχει στην ατζέντα, ούτε οι έννοια της συνοχής, ούτε καν ο Έλληνας θεωρείται ισότιμος ευρωπαίος πολίτης.
Η Ελλάδα με τις ευρωσυνταγές μπαίνει στο τέταρτο χρόνο καταστροφικής ύφεσης και κάνεις δεν συνομιλεί, κανείς δεν νοιάζεται για τις ανάγκες του Έλληνα υποτιθέμενου ευρωπαίου πολίτη.
Αυτό αποδεικνύει ότι η συνταγή της αυτοθυσίας για χάρη του ευρω που θα μας έδινε Εθνική αξιοπιστία είναι λάθος. Έσωσε πρόσκαιρα την κλονισμένη αξιοπιστία ενός τμήματος του πολιτικού προσωπικού και τίποτα περισσότερο. Και αυτή την αξιοπιστία ενοχοποίησαν και πάλι λέγοντας ότι η Ελλάδα “δεν έχει πράξει τα συμφωνηθέντα”. Δεν μιλούν με την Ελλάδα αλλά με ένα χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό που έχουν στήσει στον τοίχο.
Γεγονός είναι ότι η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας είναι στο μηδέν και θα παραμείνει στο μηδέν όσο δεν πηγαίνουμε αποφασισμένοι για πλήρη σύγκρουση. Όσο δεν εμφανίζονται ριζοσπαστικές δυνάμεις οι οποίες θα θέσουν το θέμα υπερασπιζόμενοι μόνο το μέσο-μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον όπως έχουν υποχρέωση. Μόνο αυτό και όχι το ευρώ και την σωτηρία του. Όπως κάνουν οι Γερμανοί οι Φιλανδοί και όλοι οι άλλοι.
Ακόμη γίνεται προφανές ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση αυτή που μας έβαλαν σε αυτή. Κάτι που το ψυχανεμιζόμαστε και απορούσαμε από την έναρξη της κρίσης. Και επειδή αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πάμε σε νέα Μέτρα μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Στο κάτω κάτω όλα τα μηνύματα από την Ελλάδα ακόμη και τα δημοκοπικά δείχνουν ότι προφανώς δεν αξίζει κάτι περισσότερο αυτός ο λαός. Δεν θέλει κάτι περισσότερο. Φοβάται.
Το πιο “ριζοσπαστικό” του αίτημα είναι να θέλει τον Σαμαρά.


Στον εισαγγελέα με στοιχεία φωτιά ο Νίκος Νικολόπουλος για την Ελβετική εταιρεία του Α. Παπανδρέου.

Σήμερα στις 10.30 το πρωΐ, ο Αχαιός μαχητής Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει στον εισαγγελέα τα στοιχεία της έρευνας του σχετικά με την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού.
Η κατάθεση θα γίνει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στο “16″. Ο Νικολόπουλος δεν έχει αποκαλύψει το περιεχόμενο των στοιχείων που θα προσκομίσει, είναι όμως ενδεικτικό της σοβαρότητας τους το γεγονός ότι σήμερα είχε πολύωρη σύσκεψη με κορυφαίους νομικούς της Πάτρας.
Σε ερώτηση μας εάν θα κάνει δηλώσεις, μας απήντησε ότι “Καλό θα είναι οι δικαστικοί συντάκτες να βρίσκονται εκεί και είναι σίγουρο ότι θα αποζημιωθούν. Εάν με έλεγαν Αντρίκο βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε κοσμοσυρροή!! Ελπίζω όμως η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας που έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, να μην διστάσει και να γράψει ιστορία.”
Το βέβαιο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Νικολόπουλος γράφουν ήδη ιστορία δείχνοντας ότι υπηρετούν μόνο τον Ελληνικό λαό και όχι αυτούς που τον κρατούν σε καταστολή. Αύριο λοιπόν τα σπουδαία…

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Μεταρρυθμίσεις» και στο βάθος εκλογές

Share

The end of the road
Οι ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου, οι βίαιες ανατροπές στους μισθούς, την εργασία και γενικότερα τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, έχουν και μια άλλη παράμετρο που θα τη δούμε πολύ σύντομα. Στο ερώτημα γιατί δεν τα έκανε τόσα χρόνια και θα τα κάνει τώρα που του έβαλε η τρόικα το πιστόλι στον κρόταφο, η απάντηση είναι ότι δεν μπορούσε να τα κάνει διότι θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με την κοινωνία ολόκληρη.
Για φανταστείτε: Κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους στο Δημόσιο και άλλοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο. Επίσης, η Ελλάδα θα δει να πωλούνται τα πάντα μπιρ παρά, να κλείνουν και να συγχωνεύονται εταιρείες, να ανοίγει ο δρόμος στους ξένους επιχειρηματίες να αλωνίσουν στη χώρα μας.
Μπορεί η κυβέρνηση να τα αντέξει όλα αυτά τώρα; Μας φαίνεται πολύ δύσκολο. Έτσι, μάλλον πλησιάζουν παρά απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση θα βάλει το δίλημμα, ή μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία για να πιάσει ψάρια. Και ο Παπανδρέου δεν αποκλείεται να πει στην ΔΕΘ: «εμείς κάνουμε μεταρρυθμίσεις μκαι αν δεν τις θέλετε, θα πέσουμε ηρωικά».
Θα καταφέρει να ξεγελάσει τον κόσμο; Μάλλον δύσκολο. Μετά από τόσες θυσίες το να έρχονται να σου μπήγουν το μαχαίρι στο λαιμό, δεν το αντέχει ούτε ο πιο φανατικός Πασόκος.
Απόψε πάντως είναι διάχυτη στην πολιτική σκηνή η εντύπωση ότι μετά το διάγγελμα του «πρωθυπουργού» Βενιζέλου η χώρα τίθεται πάλι σε προεκλογική τροχιά.
Από την άλλη μεριά, λίγες ημέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος να του έβαλε ενδεχομένως μία ωραιότατη τρικλοποδιά: Αφού αντιπρόεδρος δείχνει να κατεβάζει την κοινωνία (συνδικάτα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, απλοί πολίτες) στους δρόμους, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο.
Ωστόσο στην πολιτική πρέπει να είμεθα πρακτικοί: όλα θα κριθούν στο πεδίο και της αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Ακόμη δεν είναι βέβαιο αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί να ψηφίσει όλα αυτά που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος με ένα νομοσχέδιο. Αλλά ας υποθέσουμε ότι το κάνει (διότι ΠΑΣΟΚ είναι, μεταξύ τους τα βρίσκουν). Έχει αυτή η καταρρέουσα κυβέρνηση την δυναμική να χειραγωγήσει την κοινωνία ή ο Βενιζέλος με όσα είπε τροφοδοτεί τους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα;
Επίσης προλαβαίνει η κυβέρνηση να κάνει όσα αποφεύγει τόσο καιρό και να έχει μετρήσιμο οικονομικό αποτέλεσμα μέσα στο 2011 (έχουμε έλλειμμα 1,7 δις ως τώρα);
Και στο πολιτικό επίπεδο: αν ο Σαμαράς δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, στις επόμενες δημοσκοπήσεις πόσες μονάδες θα είναι μπροστά;
Σε όλα αυτά προσθέστε την επίθεση του Πρωθυπουργού στο σημερινό υπουργικό εναντίον των ΜΜΕ και το νέο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου που επιχειρεί τώρα στο τέλος να ανορθώσει το ρημαγμένο προφίλ της οικογένειας Παπανδρέου και εντάσσεται σαφώς σε σκηνικό εκλογών.
Εκλογομαχίες στην κυβέρνηση
Πάντως, πριν από τις δραματικές δηλώσεις Βενιζέλου στην κυβέρνηση έπαιζαν την κολοκυθιά με τις εκλογές και τα σενάρια συγκυβέρνησης. Τα θέματα για το ΠΑΣΟΚ είναι δύο: εκλογές, συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Γύρω από αυτά τα ενδεχόμενα «στοιχίζονται» οι υπουργοί. Για παράδειγμα ο Χρυσοχοϊδης επιδιώκει να δημιουργηθεί κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και μετά να γίνουν εκλογές ενώ παρόμοιες απόψεις εκφράζει και ο Σκανδαλίδης.
Αντίθετα ο Λοβέρδος, που είναι από τους ριγμένους του ανασχηματισμού, προτιμά εδώ και τώρα εκλογές – αίτημα που έχει διατυπώσει προ καιρού και ο Καστανίδης.
«Όχι σε εκλογές» λέει η Διαμαντοπούλου, αλλά εσχάτως και ο Βενιζέλος (τουλάχιστον στο δημόσιο λόγο του), που σταθερά επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης με τον Σαμαρά.
Κρατήστε εδώ και την δήλωση Καρατζαφέρη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με την κοινοβουλευτική στήριξη του ΛΑΟΣ, το οποίο όμως δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση. Είναι ένα σενάριο που «σπρώχνεται» από ισχυρά ΜΜΕ και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: