Όταν ο Καραμανλής βρίζει τον "κατοχικο" προθυπυργό 


Όταν ο Καραμανλής βρίζει το ΓιώργοΕμφανώς αδυνατισμένος από τη δίαιτα που ακολουθεί εδώ και μήνες, με ανανεωμένο look και καινούριο κούρεμα, ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να μεθοδεύει τη "δικαίωση" του στην κοινή γνώμη, φιλοτεχνώντας ταυτόχρονα το μελλοντικό του προφίλ. Αυτό δηλαδή του ηγέτη που έχασε με αξιοπρέπεια, βγήκε από το γενικό κάδρο της πολιτικής, προτιμά τη σιωπή από τα άσκοπα λόγια δικαιολογίας.

Κάποιοι παλιοί συνεργάτες ή υπουργοί του, που είτε πικράθηκαν τα χρόνια της διακυβέρνησης είτε πήραν αποστάσεις προκειμένου να συγχρωτιστούν με τη νέα ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης θεωρούν ότι το κεφάλαιο "Καραμανλής"
έκλεισε οριστικά μετά την εκλογική συντριβή του '09 και ότι ο πρώην πρωθυπουργός το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να "δικαιωθεί" από τις εξελίξεις και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους έλληνες πολίτες. Θεωρούν περίπου αδιανόητο, επικαλούμενοι και την ιδιοσυγκρασία του, ένα come-back στο πολιτικό προσκήνιο μετά τα τραυματικά χρόνια της διακυβέρνησής του.

Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη ομάδα στελεχών και πρώην υπουργών που παραμένουν σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του, ελπίζοντας ότι η αποτυχία του Σαμαρά θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον Καραμανλή να επιστρέψει στην τρέχουσα πολιτική. Είναι όλοι αυτοί που για κάποιους λόγους, διαφορετικούς ο καθένας, δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τον Σαμαρά, οι οποίοι αν και βοήθησαν το σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 αισθάνονται ότι τους έχει παραμελήσει.

Σίγουρα τα σενάρια περί μελλοντικής δραστηριοποίησης του πρώην πρωθυπουργού ενισχύονται από τα καθημερινά ραντεβού του πρώην πρωθυπουργού με στελέχη, βουλευτές και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο γραφείο του. Είναι κοινό μυστικό, εξάλλου, ότι ο Καραμανλής δεν βλέπει μόνο στελέχη της παράταξής του, αλλά και εν ενεργεία πολιτικούς από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως το βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, τον οποίο τους τελευταίους μήνες φέρεται να συνάντησε πάνω από τρεις φορές. Όσο σιωπηλός είναι δημόσια ο Καραμανλής, τόσο ομιλητικός φέρεται να είναι στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που έχει με δημοσιογράφους που καλύπτουν την Κεντροδεξιά και με τους οποίους με τα χρόνια έχει δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης.

Λέγεται ότι ο Καραμανλής αισθάνεται δικαιωμένος από τις οικονομικές εξελίξεις τις οποίες σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε ο ίδιος με την άφρονη δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε από το 2004 έως το 2009, αποφεύγοντας να δει κατάματα τα βράχια που έρχονταν, συνεχίζοντας τις παροχές και αρνούμενος να πάρει δυσάρεστα μέτρα. Στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του, άλλωστε, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε χτυπήσει το "καμπανάκι" εγκαίρως αλλά ο Καραμανλής και ο Γιώργος Σουφλιάς έκλειναν πεισματικά τα αυτιά τους στις προειδοποιήσεις του πρώην "τσάρου" της Οικονομίας.

Παρόλα αυτά, ο Καραμανλής εκτιμά ότι έστω και καθυστερημένα είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, έκανε μια προεκλογική εκστρατεία το '09 ζητώντας από το εκλογικό σώμα θυσίες προκειμένου να διασωθεί η χώρα από τη δημοσιονομική κατάρρευση ώστε να εμποδιστεί ταυτόχρονα η έλευση στην Ελλάδα του ΔΝΤ και να τεθεί η χώρα υπό διεθνή επιτήρηση. Θεωρεί ότι ο Παπανδρέου πολιτεύτηκε το '09 δημαγωγικά, άργησε να καταλάβει την λαίλαπα που ερχόταν δηλώνοντας ότι "λεφτά υπάρχουν", υποσχόμενος στον ελληνικό λαό παροχές και καλύτερες μέρες.

Όσοι τον συναντούσαν πριν τις διακοπές στο γραφείο του περιγράφουν έναν Καραμανλή θυμωμένο με το Γιώργο, να περιγράφει τον  πρωθυπουργό με τα μελανότερα χρώματα και να τον  χαρακτηρίζει  συχνά εκτός από αναποτελεσματικό και ακατάλληλο να διαχειριστεί τη μεγάλη αυτή κρίση και "ανέντιμο πολιτικά". Θεωρεί ότι οι δικαστικές διώξεις εναντίον του διευθυντή του, Γιάννη Αγγέλου, η παρολίγον προφυλάκιση και η εξοντωτική εγγύηση που του επέβαλε η δικαιοσύνη για να μην τον βάλουν στη φυλακή, στρέφονταν εναντίον του με προφανή στόχο να τον πλήξουν ηθικά και πολιτικά, αφήνοντας υπόνοιες διαφθοράς εις βάρος του.

Πιστεύει ακόμα ότι σκόπιμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου προσπάθησαν για τους ίδιους λόγους να τον εμπλέξουν δικαστικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου για να του δώσουν τη χαριστική βολή στην κοινή γνώμη. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τον άκουσαν, μιλώντας για το Γιώργο, να χρησιμοποιεί σκληρές λέξεις και χαρακτηρισμους, για τον οποίο φαίνεται να διατηρεί τα χειρότερα συναισθήματα. Πιστεύει μάλιστα ότι οι αδυναμίες του νυν πρωθυπουργού και το μεγάλο έλλειμμα μάνατζμεντ που όπως λέει χαρακτηρίζει το Γιώργο Παπανδρέου, θα τον οδηγήσουν σύντομα σε αδιέξοδο και ενδεχομένως τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια.

 

Εσπευσμένη κλήση του Πάνου Καμμένου από τον εισαγγελέα Κορρέα αύριο το πρωΐ στις 10. Το μενού, έχει Σόρος!

Ένα απίστευτο κουβάρι ξετυλίγεται μετά την αποκάλυψη του πλέγματος εταιρειών συμφερόντων Σόρος. Και μπορεί ο συνεργάτης των Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Σόρος να δηλώνει ότι αποσύρεται μετά το ασφυκτικό πρεσάρισμα που τρώει (μαζί με το σύστημα Χίλαρυ) από τον Ομπάμα, τα ορφανά του όμως συνεχίζουν να υπάρχουν. Υπάρχουν σε παγκόσμια κλίμακα, φαίνεται όμως ότι αρκετοί εκ των νυν και πρώην μελών αυτών των εταιρειών, εμπλέκονται με τρόπο περίεργο στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Ανδρέα Α. Παπανδρέου.

Αυτός είναι και ο λόγος της εσπευσμένης κλήσης του Πάνου Καμμένου από τον εισαγγελέα κύριο Κορρέα που τείνει να συνδέσει το όνομα του με αυτό του γίγαντα πολιτικού από τον Ισημερινό, του Ραφαέλ Κορέα που έσπασε τα δεσμά της πατρίδας του απορρίπτοντας το εξωτερικό χρέος που είχαν δημιουργήσει κατοχικές κυβερνήσεις.
Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν φαίνεται ότι έχει ξετυλίξει και αυτό το κουβάρι, με τα στοιχεία που θα προσκομίσει αύριο στον εισαγγελέα και είναι εμφανές ότι θα αφορούν τις σχέσεις του συστήματος Σόρος με το περιβάλλον του πρωθυπουργού!
Με μία πρώτη ματιά αυτά που βρίσκουμε εμείς είναι:

Που βρίσκονται στην περιβόητη εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου στο “Advisory Board”.
και βέβαια ο περιβόητος José-Maria Figueres, Managing Partner, της περιβόητης IJPartners. Πρώην CEO  of the World Economic Forum. Της εταιρείας του κολλητού του πρωθυπουργού, κύριου Μαργελλου.
Είπατε κάτι για το “θράσος” του πρωθυπουργού να συναντηθεί με έναν παγκόσμιο τοκογλύφο; Μα έχουν τόσες κοινές παρέες…
Τα υπόλοιπα αύριο στον εισαγγελέα από τον Πάνο Καμμένο. Οι συντάκτες του δικαστικού που θα βρίσκονται; Θα τολμήσουν;
Αχ, βρε παραλίγο να ξεχάσουμε αυτό: ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Το Κατάρ, ο Σόρος και η “δυναστεία”
Και βέβαια αυτό, τον Νοέμβρη του 2009. Τις ημέρες δηλαδή που το περιβόητο CDS άλλαζε χέρια. Κύριε Κορρέα, ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ. (Όχι πως δεν παει κάπου το μυαλό μας…): ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ SOROS – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΟΙ;


πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα





 Η κυβέρνηση προκαλεί και 

η Ν.Δ…παρακολουθεί!!!

Share
Χθές ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή των Εφήβων και παρακολούθησε τη συνεδρίαση κρατώντας σημειώσεις σ’ ένα IPad! Χωρίς να ντραπεί που έκανε επίδειξη νέων τεχνολογιών στα παιδιά, όταν τα σχολεία δεν έχουν βιβλία
Να έρθουμε τώρα στην Υπουργό Παιδεία: Η κ. Διαμαντοπούλου αποτελεί τον ορισμό της πολιτικού – δημιούργημα κομματικού σωλήνα.
Από τα 25 της …σιτίζεται από το …Πρυτανείο.
Στέλνει τα παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο και ανέλαβε να …αναμορφώσει την δύσμοιρη ελληνική παιδεία;
Πέρσι, σε μια έξαρση λαϊκισμού, κατάργησε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
Τα είδατε φέτος τα αποτελέσματα!
Ένα από τα σίγουρα πράγματα σ΄ αυτή τη χώρα, είναι η έναρξη του σχολικού έτους. Είναι δυνατόν να αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία;
Αν η εκλεκτή της Μπίλντερμπέργκ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια προγραμματισμένη ανάγκη, τότε τι να ελπίζουμε αν προκύψει κάτι έκτακτο;
Η κ. Διαμαντοπούλου, αν είχε στοιχειώδη ευθιξία έπρεπε να είχε υποβάλλει την παραίτησή της. Ως αναποτελεσματική και παταγωδώς αποτυχούσα.
Αλλά που τέτοια ευαισθησία; Η συγκεκριμένη υπουργός, εκλεκτή των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων έχει μπερδέψει την πολιτική με τις δημόσιες σχέσεις. Ο μόνος τομέας στον οποίο διακρίνεται!
Εκεί βέβαια δρέπει δάφνες και ο αντίστοιχος τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Που κάνει αντιπολίτευση από τη …Μύκονο!

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μετά του κ. Αντώναρου που δήλωσε σήμερα ότι "κανένας δεν έχει την απόλυτη συνταγή, ακόμα και η ΝΔ".

Αν αυτά τα  πράγματα συνέβαιναν με κυβέρνηση Ν.Δ. οι  πασόκοι θα είχαν πιάσει τις ραχούλες και τους κάμπους και θα κατασκήνωναν στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Και θα απαιτούσαν την άμεση παραίτηση του αρμοδίου υπουργού.
Στη Ν.Δ. κάνουν αντιπολίτευση με …γραπτές ανακοινώσεις!
Έτσι δεν ανατρέπονται καθεστωτικές κυβερνήσεις!
Αδέξιος Δεξιός


Επικίνδυνοι, αφελείς, ή ολετήρες;

Share
O Γ. Παπακωνσταντίνου πριν μερικούς μήνες μιλούσε για Τιτανικό βυθίζοντας τα ελληνικά ομόλογα και την αξιοπιστία της χώρας.
Ο ίδιος υπουργός τον Ιούνιο έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία μόλις για 15 ημέρες.
Η Μαρία Δαμανάκη βγήκε από τις Βρυξέλλες και είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ευρωζώνη προκαλώντας αναταραχή στις αγορές.
Η Αννα Διαμαντοπούλου βγαίνει και λέει ότι δεν αποκλείει έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Ο Ευ. Βενιζέλος προκάλεσε διεθνή αναστάτωση με όσα ηρωϊκά  διέρρεε το περιβάλλον του για την αποχώρηση της Τρόικας και έρχεται τώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να τον διαψεύσει λέγοντας ότι η Τρόικα αποχώρησε, εκνευρισμένη από την ανικανότητα της κυβέρνησης.
Τελικά είναι τόσο επικίνδυνοι, τόσο αφελείς ή έχουν σχέδιο απαξίωσης της χώρας;
Εκτός κι αν τα κάνουν όλα αυτά θέλοντας να διαλύσουν κάθε αντίδραση της κοινωνίας, ποντάροντας στο φόβο της δραχμής.
Δεν μπορούν να εξηγηθούν οι κατά καιρούς δηλώσεις περί δραχμής, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι δανειστές μας αποκλείουν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Φανταστείτε: την ίδια στιγμή που η Διαμαντοπούλου σήκωνε τη δαμόκλειο σπάθη της δραχμής για να παγώσει τους Ελλήνες, η Μέρκελ και ο Ρομπάι έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει μια χώρα μέλος από την ευρωζώνη ενώ και ο Γιουνκέρ μιλούσε για υπερβολικά ευέξαπτους όσους μιλούν για έξοδο από το ευρώ.
Αν είναι επικίνδυνοι και δεν ξέρουν τι λένε θα φανεί στην πορεία, μέχρι τότε όμως θα έχουν διαλύσει την οικονομία, το χρηματιστήριο και τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης.
Αν είναι τόσο έξυπνοι και πετάνε βόμβες για να τρομάξουν τον κόσμο, θα πρέπει να ξέρουν ότι τους πήραμε χαμπάρι. Κι επίσης, ότι θυμίζουν τη γνωστή ιστορία με το βοσκό που όλο φώναζε ότι έρχεται ο λύκος κι όταν ήρθε πραγματικά κανείς δεν τον πίστεψε.
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;...     ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;

          Ας λάβουμε υπόψη μας τα εξής: 


Α) Σταδιακή αδρανοποίηση ή μελλοντική κατάργηση του Ελληνικού   Στρατού;

  • Σταδιακή κατάργηση -σε ορίζοντα δύο ετών- της στρατιωτικής θητείας σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία και την κατάταξη όλων των νέων στο Στρατό Ξηράς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Eθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις 6/11/2009.
  • Περιορισμό των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων στο 60% των στρατοπέδων από τις 27/2/2010.
  • Απαξίωση των σωμάτων ασφαλείας που ακούσαμεαπό τα επίσημα χείλη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε κρατικό κανάλι στις 31/10/10: «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας». Παρότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλοςπροσπάθησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, ενδεχομένως το ατόπημα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να μην ειπώθηκε από αδεξιότητα.

Β) Η κυκλωτική παρουσία της Frontex στα ελληνικά σύνορα, η οποία (φαίνεται να προωθείται από επιχειρηματικά συμφέροντα) ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργεί πιλοτικά για τα επόμενα δύο χρόνια, έως το 2012 (αν και αναμένεται να αποκτήσει το χαρακτήρα μόνιμης αποστολής σύμφωνα με το κοινωτικό δελτίο Europolitique της 10/2/2011. Αποστολή και καθήκον του οργανισμου είναι ο έλεγχος και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων τωνΚρατών Μελών της ΕΕ και τις χώρες που συνδέονται με την Schengen.

Αν μάλιστα παρατηρήσουμε τον εξοπλισμό του οργανισμού θα διαπιστώσουμε ότι διαθέτει έναν ισχυρό κατασταλτικό μηχανισμό, που λίγα έχει να ζηλέψει από τον στρατό: Πυρομαχικά, επιχειρησιακά όπλα, ραδιοεπικοινωνίες και ηλεκτροναυτιλιακό εξοπλισμό, διόπτρες νυχτερινής όρασης, διατάξεις κρυπτοθέτησης, θερμικές κάμερες, περιπολικά παντός εδάφους και περιπολικά σκαφών και πολλά άλλα.
Με το πρόσχημα της φύλαξης των συνόρων της ΕΕ/Schengen (και συνειδητοποιώντας ότι ολόκληρη η χώρα μας αποτελεί γι’ αυτούς ένα απλό τμήμα της μεθορίου τους), θα μπορούσε άραγε ο στρατός του οργανισμού να αντικαταστήσει σε κάποιο μέλλον (κοντινό ή και μακρινό) τον δικό μας στρατό;…

Γ) Προαλειφόμενη, εδώ και χρόνια, απόσχιση και αυτονόμηση της Κρήτης από διάφορους κύκλους, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ένωσή της με την Ελλάδα η οποίαπραγματοποιήθηκε με την ύπαρξη συμφωνητικού που προέβλεπε την διενέργειαδημοψηφίσματος σε 100 χρόνια (το 2012) για την διατήρηση της ένωσης με την Ελλάδα ή την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση του νησιού. Ένα δημοψήφισμα το οποίο θα πρέπει να διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά φαίνεται πιθανότερο να «ανανεωθεί» μέσω της Βουλής. Μιας Βουλής που δεν φαίνεται να έχει αυτονομία στις αποφάσεις της…

Μήπως όλα αυτά σχετίζονται με κάτι από τα παλιά το οποίο προετοιμάζεται σιωπηλά και συστηματικά για να έρθει σιγά-σιγά στο προσκήνιο;Και κάπου εδώ έχει νόημα να θυμηθούμε το «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», το οποίο πρωτοδιατυπώθηκε, πριν τριάντα πέντε περίπου χρόνια, από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσιγκερ, της  γνωστής ομάδας Μπίλντεμπεργκ η οποία αποτελεί ένα είδος «παγκόσμιας υπερκυβέρνησης». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών μελετητών το σχέδιο, στην αρχική του μορφή προέβλεπε, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: α) Αυτονόμηση Κρήτης, Δωδεκανήσων, νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και Δυτικής Μικράς Ασίας, β) Αυτονόμηση της Ανατολικής, της Δυτικής Θράκης και τηςΝοτίου Βουλγαρίας, γ) την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.
diadrastiko

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

 

Αυτός θα φύγει νύχτα με το όνομα Τζέφρυ Τριανταφυλλίδης...

(χαμαι)λεονταρισμοί...
Αυτός θα φύγει νύχτα με το όνομα Τζέφρυ Τριανταφυλλίδης...
Είναι μήνες τώρα που πάμε απ' το κακό στο χειρότερο.

Κι όλο για τα κακά που μας έχουν βρει μιλάμε (και παραμιλάμε) -παντού! Κατ' ιδίαν, στις οθόνες (έχουν γίνει οι οικονομολόγοι κάτι σαν σεισμολόγοι μετά από 7 Ρίχτερ), στις παρέες, διαβάζοντας -λίγες οι στιγμές που ξεχνιόμαστε.
Και φορώντας μήνα το μήνα το κακό κι άλλο κακό ανταμώνοντας βδομάδα τη βδομάδα, όλο και για τα νέα αλλεπάλληλα επίπεδα του κακού μιλάμε, ξεχνώντας τα πιο παλιά. Ποιος ενθυμείται τώρα πώς ξεκίνησε το κακό ο Γιώργος Παπανδρέου με κραυγές για χρεωκοπίες και ψιθύρους για τεμπέληδες -ένας ανίκανος...
(ή βαλτός) και συκοφάντης...
Οπως φαρμάκι το φάρμακό τους και κάθε μέρα το νέο κακό σκάει πάνω στα κακά, δεινότερο, διαρκώς δεινότερο το καθένα απ' το προηγούμενο· κι εμείς πρέπει όλα μαζί να τα αφομοιώνουμε και να τα διαχειριζόμαστε ενώ κάθε μέρα και μια νέα κεραμίδα πέφτει στο κεφάλι των ανδρείκελων και συνεπώς στο δικό μας. Εχουμε μπει σε μια τρέλα χωρίς τέλος, σε μια κατάσταση contra naturam, αφύσικη.
Ο επίλογος αυτής της κυβέρνησης είναι ο κ. Βενιζέλος. Ο άνθρωπος «γαία πυρί μιχθήτω» -«το κράτος είμαι εγώ» και «μετά από μένα το χάος» - όλα μαζί. Θα είναι ένα κύκνειο άσμα που θα το τραγουδήσουν όλοι μαζί χίλιοι πίθηκοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: