Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

    Μια κουκούλα για τον Αλέξη

 

Ο κ. Αλέξης Παπαχελάς -από την τηλεοπτική του εκπομπή και αναφερόμενος στο Antinews- είπε ότι δέχεται επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους του μπλογκ. Το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτη η νευρικότητα σε καθεστωτικούς μεγαλοδημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους εφοπλιστών, τραπεζιτών και άλλων ζάπλουτων «αυτοδημιούργητων».
Νομίζω πως δεν θα αργήσει η μέρα που ο κ. Παπαχελάς θα παρακαλάει για μια κουκούλα. Για να την φορέσει.
Εγώ βρήκα ένα σχέδιο που μπορεί να του αρέσει. Το βλέπετε στη φωτογραφία.
Καταρρέουν και τα έχουν κάνει πάνω τους. Πίστευαν πως πάντα θα είναι στο απυρόβλητο. Θα νέμονται δωρεάν τις δημόσιες συχνότητες -σε κανάλια χωρίς άδεια-, θα ζουν με κρατική διαφήμιση και τα κορόιδα θα τους εκφράζουν αιώνια τον θαυμασμό τους. Έκαναν...
λάθος υπολογισμό.
Διαλύστε τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Στείλτε τις «Καθημερινές» στα σκουπίδια. Εκεί που είναι η θέση τους.
(Δυο κείμενα σχετικά με το θέμα: «Η φάτσα σου θα σ’ ακολουθεί» και «Τι έχει πάθει ο τάδε;».)

Η φάτσα σου θα σ’ ακολουθεί
Μια από τις κυρίαρχες τάσεις στην Ελλάδα τις δυο τελευταίες δεκαετίες ήταν η επιθυμία των ανθρώπων να γίνουν γνωστοί. Όλοι ήθελαν να γίνουν διάσημοι και δακτυλοδεικτούμενοι. Ξαφνικά, τα πράγματα άλλαξαν – τώρα οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναιαόρατοι.
Στα χρόνια της ψευδοευμάρειας, η φήμη και η αναγνωρισιμότηταέμοιαζαν να μπορούν να σου εξασφαλίσουν τα πάντα, ενώ υποδήλωναν κοινωνική καταξίωση και επαγγελματική επιτυχία.Τώρα που η οργή αρχίζει να ξεσπάει επί δικαίων και αδίκων, το να είσαι γνωστός αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα. Κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα και συνεχίζουν να ποζάρουνανέμελα. Οι πιο υποψιασμένοι προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις. Πώς; Καταδικάζοντας τη βία.
Έχετε προσέξει πως όλοι οι άνθρωποι της τηλεόρασης καταδικάζουν τη βία; Την καταδικάζουν διαρκώς. Την καταδικάζουν, γιατί νιώθουν πως σύντομα θα την συναντήσουν.
Δεν έχω ακούσει ποτέ τον μπακάλη, τον μανάβη, τον περιπτερά ή την ψιλικατζού να καταδικάζουν τη βία. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ κανένα χασάπη να καταδικάζει τη βία;
Πολιτικοί, τηλεδημοσιογράφοι και λοιποί άχρηστοι διάσημοι καταδικάζουν τη βία, γιατί βλέπουν τον κόσμο να έρχεται καταπάνω τους – καταδικάζουν τη βία που έχει ως στόχο τους ίδιους. Τους διαφεύγει πως η βία έχει αίτια – και για πολλά απ’ αυτά τα αίτια είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι.
Αν γίνει μια διαδήλωση κατά της βίας, κάποιοι απ΄ αυτούς τους διάσημους θα αναγκαστούν να δώσουν τοπαρών. Το αστείο είναι πως θα διαδηλώσουν κατά της βίας, έχοντας δίπλα τους τους σωματοφύλακέςτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: