Τώρα που οι θηλιές «στήνονται»    

 


έρχονται και                      

οι …αποκαλύψεις!!!

 



 



Διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» από το Στάθη 
«Οτι ο Πρωθυπουργός (τώρα) της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι ευεπίφορος στα κελεύσματα, στις υποδείξεις και στις εντολές των ΗΠΑ, το ξέρουν σ' αυτόν τον τόπο και οι πέτρες ...εξ ου και ο φόβος του Γιωργάκη ότι κάποια μέρα θα τον «πάρουν με (κάποιες απ' αυτές) τις πέτρες»... 
Ομως, οι αποκαλύψεις του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για τη σχέση του Πρωθυπουργού μας (διότι, έτσι ή αλλοιώς, είναι Πρωθυπουργός μας) προκαλούν ένα σφίξιμο στο στομάχι σε όσους κατοικεί ακόμα κάπου εκεί γύρω η ψυχή τους - όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες για τα πέριξ στο διάφραγμα και λένε ακόμα οι Κινέζοι. 
Σύμφωνα λοιπόν με απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και του κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, Πρέσβη τότε (2009) των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προς την Ουάσιγκτων «ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον South Stream».
 

Ολόκληρο το κείμενο του Στάθη ΕΔΩ: 
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=315999 

Χρειαζόταν, λοιπόν, να αποκαλυφτεί, σήμερα (2011) το τηλεγράφημα της αμερικανικής Πρεσβείας για να αναγνώσουμε τα πολιτικά μας πράγματα τα τόσο καθαρά και απαστράπτοντα από το 2007 και ακόμα πρτογενέστερα;;; 

Τώρα ο φίλος Στάθης ένιωσε «σφίξιμο στο στομάχι» για το ανδρείκελο που δεν έπαψε ΠΟΤΕ να δηλώνει αυτήν του την ιδιότητα, καθώς και ότι εκτελεί τα αμερικανικά «συμβόλαια θανάτου»; 

Για τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης η ίδια η «Ελευθεροτυπία»έγραφε στις 10 Σεπτεμβρίου 2009, με τον τίτλο, «Παγώνει τον αγωγό»: 

Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «…η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας). 

 

Επαναλάμβανε, σαν μαγνητόφωνο ο Γιωργάκης τη δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού των εξωτερικών επί Μπους: 

«Aποτελεί στρατηγικό λάθος το 80% του φυσικού αερίου της χώρας σας να προέρχεται από την Gazprom. H πρακτική αυτή πλησιάζει σε αυτό που λέμε μονοπώλιο, είπε και εξαντλώντας τα όρια πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης Kαραμανλή στη Mόσχα στα τέλη Aπριλίου, συμπλήρωσε, «αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη». 
(Καθημερινή 11 Απριλίου 2008) 

Όλα αυτά και πολλά άλλα αναλυτικά θα τα βρείτε στο άρθρο μας: 

«Ο Γιωργάκης στην Αμερική λίγο πριν από τις κάλπες», και πιο συγκεκριμένα: 
«Γεώργιος ο Β΄ :Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου» 
ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3714 

Τότε, βεβαίως, η «Ε», όπως και ΟΛΑ τα ΜΜΕ στήριζαν υστερικά το Γιωργάκη και προφανώς οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι φοράγανε παρωπίδες και δεν βλέπανε… 

Το χειρότερο: Οι περισσότεροι κατηγορούσαν αυτούς που δεν είχαν τσίμπλες στα μάτια και έβλεπαν καθαρά σαν «συνωμοσιολόγους»… 

Για τον αγωγό όμως είχε βγει και πρωτοσέλιδη προειδοποίηση από το μέγα συγκρότημα. Και αυτή ο φίλος Στάθης δεν την είδε;



ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΆ







Να αντισταθούν στις "σειρήνες του"

αποπροσανατολισμού, της διαφήμισης καλεί τους 

πολίτες το Κίνημα Πολιτών"  Καταναλώνουμε           

ό,τι παράγουμε "επιλέγοντας Τοπικά & 

ελληνικά 

προϊόντα και υπηρεσίες. 
 
Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν την ελληνική παραγωγή ενώ βοηθούν την ελληνική οικονομία στην κρίσιμη αυτή περίοδο. 

«Το “Προτιμώ Τοπικά & ελληνικά” πρέπει να 

αποτελέσει τη νέα μόδα που θα ακολουθήσουμε 

όλοι, Ελληνίδες καιΈλληνες, με πείσμα».
  

1 «Ρούχα και σχολικά - Προτιμώ Τοπικά & ελληνικά»: Ήταν το σύνθημά μας για τη νέα σχολική χρονιά...
Τι  πιο σημαντικό και δυναμικό, να συνδυαστεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την αντίστοιχη έναρξη μιας νέας καταναλωτικής συνείδησης, που μέσω γονέων και εκπαιδευτικών θα περάσει ως μήνυμα και στη νέα γενιά.
 
2 Γιατί πρέπει να επιλέξουν οι καταναλωτές Τοπικά & ελληνικά προϊόντα;
Γιατί στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή, διατηρούμε τις θέσεις εργασίας και βοηθάμε την ελληνική οικονομία.
 
3 Είναι πιο ποιοτικά;
Σαφέστατα, γιατί παράγονται από ελληνικές επιχειρήσεις, που γνωρίζουν τις ανάγκες του έλληνα καταναλωτή .
 
4 Μήπως η τιμή τους είναι υψηλότερη;
Το πολλαπλό όφελος που προκύπτει για όλους μας από τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την κατανάλωση φθηνών και αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενων προϊόντων.
 
5 Η μόδα μάς απομακρύνει από το «Προτιμώ ελληνικά»;
Το «Προτιμώ ελληνικά» πρέπει να αποτελέσει τη νέα μόδα, που θα ακολουθήσουμε όλοι, με πείσμα.
 
6 Οι διαφημίσεις;
Είναι αλήθεια ότι το ξένο πολυεθνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο χρησιμοποιεί ως κυρίαρχο όπλο την διαφήμιση. Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε.

7 Πόσα πληρώνουμε για εισαγωγές προϊόντων;
Για το 2010 πληρώσαμε 27,4 δισ. ευρώ.

8 Υπάρχουν περιθώρια δυναμικότερης εξαγωγής τοπικών προϊόντων;
Υπάρχουν, αρκεί η Πολιτεία να σταθεί αρωγός και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
 
9 Αν αλλάξουμε καταναλωτική συμπεριφορά, θα «πέσουν» χρήματα στην ελληνική οικονομία;
Σίγουρα ναι, αν σκεφτεί κανείς ότι με τη μείωση των εισαγωγών κατά 20% θα «πέσουν» στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που, για παράδειγμα, είναι αρκετό να καλύψει δαπάνες για τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας.
  
10 Πώς μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τα ελληνικά προϊόντα;
Εάν ένα προϊόν έχει τους κωδικούς 520 ή 521 σε ποσοστό 95% είναι ελληνικό. Η ελληνική σημαία ή η ένδειξη Made in Greece στο πακέτο είναι συνήθως ένα καλό σημάδι για την ελληνικότητα του προϊόντος.
 
11 Τρώμε Τοπικά & ελληνικά;
Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς έχει απομακρύνει από τις παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες.
   
12 Έρευνες δείχνουν πως 
τρεφόμαστε πιο... δυτικά και από τους Δυτικούς...
Εν πολλοίς αυτό είναι αλήθεια. Κι ένας από τους βασικούς στόχους του Κινήματος είναι να επανέλθουμε στο υγιεινό πρότυπο της ελληνικής διατροφής.

13 Γνωρίζουμε τα προϊόντα του τόπου μας;
Ναι, αλλά μάλλον σε τοπικό επίπεδο. Στόχος μας είναι η γνωριμία του έλληνα καταναλωτή με τα προϊόντα που παράγονται σε όλη την Ελλάδα.
 
14 Αρκετοί εστιάτορες φαίνεται πως επιμένουν ελληνικά...
Το ελληνικό παραδοσιακό εστιατόριο και η ταβέρνα αποτελούν τους δυναμικότερους φορείς στήριξης της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουρισμού μας που δεν έχουμε αξιοποιήσει.
 
15 Η ελληνική βιοτεχνία ειδών ένδυσης είναι ανταγωνιστική;
Δυστυχώς, οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών δεν προστάτευσαν τον κλάδο της ένδυσης με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε πλήρη μαρασμό (έλλειψη κρατικού θεσμικού πλαισίου, παραεμπόριο, αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες).
 
16 Η κρίση έχει βάλει «λουκέτο» σε πολλές επιχειρήσεις;
Ολοι οι παραγωγικοί κλάδοι πλήττονται πολλαπλά από την κρίση. Τα «λουκέτα» αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και βασικός μας στόχος, σε συνεργασία με άλλους φορείς, είναι να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση και να επανεκκινήσουμε την παραγωγική μας μηχανή - μοναδικό δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
 
17 Ενας χρόνος Κίνημα Πολιτών - «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Η αποδοχή από τους πολίτες;
Εξαιρετική. Τα καθημερινά μηνύματα στήριξης από τους πολίτες αλλά και από πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες.
 
18 Από τα πολιτικά κόμματα;
Στη συντριπτική πλειονότητα, τα πολιτικά κόμματα δέχτηκαν και στηρίζουν τον σκοπό και τους στόχους μας.
 
19 Ποιες είναι οι επόμενες δράσεις του Κινήματος;
Να μπούμε σε κάθε σχολείο της χώρας, να μεταφέρουμε το μήνυμα στη νέα γενιά και μέσα από τα παιδιά μας σε κάθε ελληνικό σπίτι, να αλλάξουμε νοοτροπίες και συνήθειες χρόνων. Ταυτόχρονα οι τοπικές επιτροπές του Κινήματος σε κάθε περιφέρεια της χώρας μεταλαμπαδεύουν τον κοινό σκοπό μέσα από ημερίδες, εκθέσεις...
 
20 Εσείς τρώτε και ντύνεστε ελληνικά;
Πρώτα πρέπει κανείς να πείσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, για να μπορέσει να πείσει τους άλλους.
  
Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό 



Τοπικά και ελληνικά.



Η βαρβαρότητα και ο μεσαίωνας στην πράξη με τι σφραγίδα ενος κοινοβουλευτικού μανδύα




Η άγρια βαρβαρότητα που όλοι οι εργαζόμενοι είχαν διαισθανθεί να πλησιάζει τώρα πια είναι μια πραγματικότητα. Με εντολή της τρόικας και των αφεντικών και με εκτελεστικά όργανα την κυβερνητική κλίκα του ΠΑΣΟΚ και τα κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, εξελίσσεται το σχέδιο της δουλοκτησίας τώρα πια όλου του εργαζόμενου κόσμου στις αδηφάγες ορέξεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. 

Ότι είχε απομείνει όρθιο από το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της εργατικής δύναμης από την ασυδοσία των εργοδοτών, καταργείται με νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή το τυραννικό καθεστώς, μέσω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάτω από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που πυροδοτεί τις προϋποθέσεις για μια κοινωνική έκρηξη στους δρόμους της σύγκρουσης της και της ανατροπής.. 

Η κυβερνητική επιτροπή-πολιτική μαφία-  αποφάσισε να ξεμπερδεύει μια για πάντα με όποια συλλογική δυνατότητα διαπραγμάτευσης υπήρχε μέχρι τώρα. Παρά τους άθλιους θεατρινισμούς των γελοίων υπουργών και των πουλημένων συνδικαλιστών,  το σίγουρο είναι πως από δω και πέρα η Ελληνική «αγορά εργασίας» θα πλησιάζει τα επίπεδα Ινδό-Κίνας.
Μονόδρομος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η δυναμική αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς, και στους δρόμους,  με ένα παρατεταμένο πόλεμο για την ζωή και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου κόσμου. 

 Καταργούν τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις:

  Η επιταγή της τρόικας προς την κυβέρνηση είναι το άμεσο πετσόκομμα των κατώτερων μισθών κατά 200ευρώ έτσι ώστε να έρθει στα κατώτερα επίπεδα των μισθών της Πορτογαλίας, δηλαδή  560 ευρώ καθαρά. Πράγμα που σημαίνει την κατάργηση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φοβούμενη μήπως χάσει το έρεισμα της ακόμη και στα κορυφαία συνδικαλιστικά κομματόσκυλα της ΓΣΕΕ, αφαιρώντας τους το άλλοθι της εκπροσώπησης και με νόμο, επιλέγει την οδό της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και την υποχρέωση των εργαζομένων να συστήνουν σωματείο κάτω από τους εκβιασμούς των εργοδοτών και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. 

Έτσι λοιπόν με το νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να ψηφίσουν:

Καταργείται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης που υποχρέωνε τους εργοδότες, όταν οι όροι των κλαδικών συμβάσεων είναι ευνοϊκότεροι των ατομικών να πληρώνουν σύμφωνα με τους όρους των κλαδικών.

Αναστέλλεται για δύο χρόνια η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων με νόμο, πράγμα που μέχρι τώρα αποτελούσε υπουργικό δικαίωμα.

Δίνεται η δυνατότητα σύστασης επιχειρησιακού-εργοδοτικού σωματείου και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζόμενους. Για σύσταση «συλλογικού οργάνου» των εργαζομένων πρόκειται δηλαδή κάτω από τους εκβιασμούς των αφεντικών.

Τίθεται χρονικό όριο ενός μήνα για την συγκρότηση των παραπάνω «σωματείων».

Καταργείται η γνωμοδοτική δυνατότητα του Συμβουλίου της Επιθεώρησης Εργασίας για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Δηλαδή μόνοι τους οι εργοδότες θα καθορίζουν τις συμβάσεις χωρίς την μέχρι τώρα έστω και τυπική κρατική επιστασία.

Τώρα πια ακόμη και τα πιο μαχητικά σωματεία και όσες εργατικές συλλογικότητες αντιτάχθηκαν μέχρι σήμερα και πάλεψαν ως ένα βαθμό την οποιαδήποτε  ανάσχεση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας φαντάζουν ανήμπορα να αντιμετωπίσουν αυτό τον κοινωνικό πόλεμο που δίχως έλεος εξελίσσεται.Καιρός λοιπόν να ετοιμάσουμε τα νέα όπλα της επίθεσης μας. Με συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, μα πάνω από όλα δράσεις που θα συγκρούονται με την καθεστωτική νομιμότητα, θα αποκλείουν και θα πολεμούν τις λογικές μιας αφηρημένης και γενικόλογης ενότητας, να συμβάλουμε στην δημιουργία των καινούριων όπλων του ταξικού πολέμου που άρχισε. 





β.ariaditis


ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Σε προηγούμενο μου  άρθρο (5/10/11 ) είχα αναφέρθει στην ανάγκη να υπάρξει ένας ηγέτης ο οποίος θα εμπνεύσει αλλά κυρίως θα συντονίσει την αντίσταση μας εναντίων όλων αυτών των ξεπουλημένων που απαρτίζουν το σημερινό πολιτικό σύστημα.
Αν θέλαμε να ψάξουμε αυτό τον ηγέτη υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να τον αναζητήσουμε στην υπάρχουσα πολιτική κοινότητα. Όμως ποιος από όλους αυτούς τους προδότες, τις κότες και τους ξενέρωτους θα μπορούσε να μας....... εμπνεύσει; Κανείς! Ναι, θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι "φαφλαδάτες" έχουν καεί στην συνείδηση μας μια και προώθησαν ή ανέχτηκαν την πορεία μας προς το σημερινό μας τραγικό γίγνεσθαι!
Αν απευθυνθούμε στον επιχειρηματικό κόσμο προς αναζήτηση αυτού του ηγέτη θα δούμε ότι οι “ναυαρχίδες” του, διεύρυναν τα πλούτη τους μέσα από τον κρατικό κορβανά εκβιάζοντας ή λαδώνοντας αυτούς που έπαιρναν τις αποφάσεις!
Στο πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο ποιους να βρεις και που να ψάξεις αφού εδώ και χρόνια επικρατεί “άκρα του τάφου σιωπή” μια και αυτοί "μολύνθηκαν" μέσω των Ζαχοπουλαίων και των υπολοίπων με παράνομες επιχορηγήσεις και άλλες διευκολύνσεις που τους καθιστούν “άλαλους” ποντικούς που τρώνε σιγά σιγά στην φωλιά τους το τυράκι που τους πέταξαν!
Δυστυχώς για εμάς οι “Χαρβάτοι” οι “Κληρονόμοι” και οι “Οικογενειοκρατίες” που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια αποδείχτηκαν ανίκανοι, ψεύτες και κλέφτες που ήταν στολισμένοι με ψεύτικα φτιασίδια και φυσικά ποτέ δεν βίωσαν την δική μας πραγματικότητα. Τα έργα και οι πράξεις τους δεν ήταν ποτέ προς όφελος μας αλλά ήταν πάντα προς οφελών των αφεντικών και των μεντόρων τους!
Φίλες/οι ο ηγέτης που περιμένουμε δεν θα έρθει μόνος του αλλά πρέπει να τον αναδείξουμε εμείς από τα σπλάχνα μας.
Θα είναι ένας σαν κι εμάς δηλ. θα έχει δουλέψει σκληρά, θα έχει κυκλοφορήσει ανάμεσα μας και θα έχει βιώσει την καθημερινότητα μας, θα έχει διασκεδάσει μαζί μας και τέλος θα έχει την επιθυμία να υλοποιήσει την βούληση μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, τους εαυτούς μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!!!
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: