ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ!!!

Όλα στο μυαλό είναι




Οκτώβριος του 2011. Το Shut Down στις ΒΕE αρχίζει σιγά- σιγά να αυξάνει ρυθμούς και το Έργο Αναβάθμισης παράλληλα να δίνει μορφή στις Νέες Μονάδες και να αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας για τη δουλειά μας. Αυτά στον μικρόκοσμό μας. Γιατί έξω από αυτόν, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πριν από σχεδόν δύο χρόνια, η συμμορία των πράσινων προθύμων πουν νομίζει ότι κυβερνά παίρνει νέα μέτρα για να μη χρεοκοπήσει η (ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ!!!) χώρα, στην πραγματικότητα όμως εκτελεί συνειδητά Ελλάδα και Έλληνες οδηγώντας το ιστορικό έθνος των Ελλήνων στο μελλοντικό εκφυλισμό και στον αφανισμό του μέσω της παγκόσμιας διακυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει η νέα τάξη και που πειθήνιο όργανο και εκτελεστή εδώ έχει τον προδότη ανθέλληνα ΓΑΠ τον τρίτο και τα βολεμένα κυβερνητικά εξαπτέρυγα της κυβέρνησης και τους 144 + 1 βουλευτικές λιράτες κοτούλες της βουλής. Μαζί όποτε οι καιροί το επιτάσσουν και ο μέγας κολοτούμπας και δεινός λαϊκιστής Γ. Καρατζαφέρης. Το άλλο κεφάλι των γαλάζιων που θέλουν να τους αντικαταστήσουν περιμένει να ολοκληρωθεί η καταστροφή για έρθουν τότε δήθεν να μας σώσουν!! Τα δε πορτοκαλοκόκκινα κόμματα της δογματικής και ευρωπαϊκής αριστεράς ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ καν να βρουν ένα δρόμο συνεννόησης κάνοντας έναν σύγχρονο αξιόπιστο πολιτικό συνασπισμό ελπίδας!! (θα λερώσει ο ένας τον άλλο)!! Είναι αλήθεια όμως ότι Αλέξης Τσίπρας τίνει χείρα φιλίας , αλλά η Αλέκα έχει μείνει πιστά εγκλωβισμένη στο 1917!! Και ένας ολόκληρος λαός παρακολουθεί παθητικά όσα συμβαίνου Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Ο αρχηγός της συμμορίας δηλώνει με τον ποιο επίσημο τρόπο ότι "…βάζουμε νέους –απίθανους- φόρους σε συγκεκριμένες ομάδες γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ" (σε ποιο μέρος του κόσμου θα γινόταν τέτοια δήλωση και δεν θα τον έκαναν κομματάκια) και τρέχουμε να πληρώσουμε κεφαλικούς και άλλους φόρους "…γιατί εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους". Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιηθούμε πως όλα είναι όπως πριν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ!!!. Ωραίες είναι οι αυταπάτες, αλλά είναι σαν τα μεταξωτά βρακιά. Θέλουν και μεταξωτούς κώλους. Η πράσινη συμμορία που νομίζει ότι κυβερνά, οι ίδιοι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι, μαζί με τους γαλάζιους των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την χρεοκοπία της, τώρα έχουν αναλάβει τη σωτηρία της. Προσέξτε όμως πως το λένε. Δεν έχουν αναλάβει την σωτηρία της χώρας, αλλά, τη σωτηρία της "πατρίδας". Αμέ!! Έχω γράψει και άλλη φορά (και όχι μόνο εγώ) ότι έχω ένα θέμα με τον πατριωτισμό που φωνάζει. Ο πατριωτισμός τους είναι σαν το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων.
Στις τηλεοράσεις, σαν να μην τρέχει τίποτα, οι ίδιοι τενεκέδες ξεγάνωτοι που αποθέωναν τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, έχουν αναλάβει τώρα την προστασία των συμφερόντων των αφεντικών τους. Και τα γιαούρτια δεν έχουν σταματημό. Στα ίδια κανάλια των ίδιων "μεγαλοεπιχειρηματιών" και "εφοπλιστών" που έχουν καταλάβει με τσαμπουκά, αλλά και τη συνδρομή των κυβερνήσεων, τις συχνότητες που αποτελούν δημόσιο αγαθό. Η συμμορία υποστηρίζει πως θα πολεμήσει τα συμφέροντα των ιδιωτικών ΜΜΕ, τα οποία λειτουργούν χωρίς νόμιμες άδειες επί δεκαετίες. Πράγματι, η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο με τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Γι’ αυτό άλλωστε και αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΤ1. Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά και στον κόσμο. Ναι ρε! Στον Κόσμο! Δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτό τον κόσμο! Υπάρχουν κι άλλοι λαοί εξίσου περήφανοι για την πατρίδα τους. Με αυτές τις παπαριές μεγαλώσαμε γι αυτό τώρα κάνουν ότι γουστάρουν.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 και πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε στην Ισλανδία η δίκη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γκέιρ Χάαρντε. Ο Ισλανδός πρωθυπουργός κατηγορείται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας του. Μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στη Βουλή (κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει…), παραιτήθηκε η κυβέρνηση, διεξήχθησαν πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια έγινε δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες ψήφισαν με 93% "ΟΧΙ"(!!!) στην πληρωμή του χρέους. Η ισλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε δικαστική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση της χώρας και ακολούθησαν συλλήψεις (όχι, αυτό δεν μου θυμίζει απολύτως τίποτε). Όλα αυτά έγιναν στην Ισλανδία. Όχι σε κάποια μακρινή δεκαετία ή σε κάποιον από τους περασμένους αιώνες Έγιναν σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα με την χρεοκοπία της Ελλάδας. Και αποτελούν μια καλή απάντηση σε όσους Έλληνες λένε μοιρολατρικά "Πες μας λύσεις" ή και το απεχθέστερο "…και τι να κάνουμε;". Μην κάνεις τίποτα, ρε νούμερο! Μια χαρά είσαι. Αρχηγός! Λεβέντης!
Γιατί αυτή η διαφορά συμπεριφοράς ανάμεσα σε Έλληνες και Ισλανδούς; Δείχνει ανεξήγητο. Μια πιθανή εξήγηση είναι πως οι Ισλανδοί μάλλον έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση από τους Έλληνες. Και σίγουρα δεν πάσχουν από σύνδρομα οσφυοκαμψίας και ραγιαδισμού. Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν για την χρεοκοπία. Και φυσικά η απουσία της Δικαιοσύνης είναι αυτή που θα διαλύσει τη χώρα και την κοινωνία. Και θα προκαλέσει τεράστια τραύματα και όχι αυτή καθαυτή η χρεοκοπία.
Δεν έχει συσταθεί μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, για την οποία τόσο φωνάζουμε, που θα εξετάσει το ελληνικό χρέος. Έχουμε αποδεχτεί το ύψος του χρέους, δισεκατομμύρια περνάμε γύρω μας, αλλά κανείς δεν έχει δει τα στοιχεία. Μας είπαν "...τόσα χρωστάτε" και όλοι εμείς το πιστέψαμε. Και κάθε φορά με την εκταμίευση μια καινούργιας δόσης (της 5ης, της 6ης της νιοστής) να και μια δέσμη καινούργιων μέτρων σε αντικατάσταση των μη αποδοτικών προηγούμενων. Που έχει πάτο αυτό το βαρέλι; Και τρέχουμε όλοι να τα πληρώσουμε. Πολύ λογικό. Μπράβο μας ρε; Το πιο αστείο είναι ότι με την απειλή μη καταβολής της 6ης δόσης, οι ιθαγενείς συμμορίτες αντιπρόσωποι του 4ου Reich, εν μια νυκτί επέβαλαν αυτό το χαράτσι για την ιδιοκτησία μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ώστε να πας να το πληρώσεις για να μη σου κόψουν το ρεύμα! Η τρύπα που πρέπει να κλείσει, λέει, είναι 1,8 δις. Ναι, αλλά μέσα απ’ αυτό θα εισπράξουν γύρω στα 5 δις. Θα έχουν και πλεόνασμα!! Και θα βγουν μετά ανερυθρίαστα να σου λένε "…ορίστε, τα μέτρα αποδίδουν". Και υπάρχουν ζώα που θα τους πιστέψουν!!! Ένα άλλο σημείο το οποίο φάνηκε ξεκάθαρο αυτά τα δύο χρόνια είναι η απουσία αλληλεγγύης. Δυστυχώς, αποδείχτηκε πως η αλληλεγγύη είναι ανύπαρκτη στην ελληνική κοινωνία. Mε εξαίρεση τις "άγριες" ημέρες της πλατείας Συντάγματος, όπου οι διαδηλωτές επέδειξαν αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη και προσπάθησαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που ήταν σε δύσκολη θέση. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι απαραίτητο να είσαι "καλός άνθρωπος" για να είσαι αλληλέγγυος. Η αλληλεγγύη δεν έχει να κάνει μόνο με την ανθρωπιά. Έχει να κάνει και με την ευφυΐα. Αν οι άνθρωποι γύρω σου δεν έχουν δουλειά, σπίτι και φαγητό, θα πέσουν να σε φάνε. Άρα, δεν χρειάζεται να είσαι "φιλάνθρωπος" για να σταθείς δίπλα τους Λίγο μυαλό θέλει. Πρέπει να ξεφύγουμε από την ιδιωτεία και την αδιαφορία. Όλοι μαζί μπορούμε. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον μικρόκοσμό μας και να δείξουμε αγάπη για τους γύρω μας. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ!!! Κουράζονται οι άνθρωποι. Και χωρίς να θέλω να αδικήσω ή να υποτιμήσω τους αγώνες ανθρώπων που βασανίστηκαν και υπέφεραν, οι άνθρωποι δεν είναι ανάγκη να είναι στην εξορία και να σπάνε πέτρες για να κουραστούν. Μια χαρά κουράζεσαι και στην εξορία του καναπέ του σπιτιού σου. Όλα στο μυαλό είναι. Θέλω, ρε γαμώτο, να πω πως αυτό που σε κουράζει είναι η μοναξιά. Αυτό που σε κουράζει είναι η απουσία ορίζοντα και προοπτικής. Αυτό που σε κουράζει είναι όταν κάθε μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη. Αυτό που σε κουράζει είναι όταν δεν υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη. ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ! Υπάρχουν πάρα πολλοί κουρασμένοι άνθρωποι. Είναι αυτή η κούραση που σε οδηγεί να κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα και τα ίδια λάθη. Σε οδηγεί στο σπίτι σου, στο μικρόκοσμό σου, στο θάνατο. Και τώρα τι κάνουμε;
 Δεν έχω ιδέα. Υποθέτω πως ο καθένας μας θα κάνει ότι καταλαβαίνει. « ένας αγανακτισμένος ‘Έλληνας ραγιάς!!"

 

  Στα όρια της εσχάτης προδοσίας...

ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΙΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ !!

 

 

 


     


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Στα όρια του πεδίου εφαρμογής των διατάξεων περί εσχάτης προδοσίας ακροβατεί ήδη η ελληνική κυβέρνηση, είτε το συνειδητοποιεί, είτε όχι, τόσο σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τις ξένες τράπεζες και δυνάμεις, όσο και την εσωτερική πολιτική που ασκεί. Ελπίζει κανείς ότι θα το αντιληφθεί και θα αλλάξει πορεία, ή τουλάχιστον, θα έχει το θάρρος, και για την αυτοπροστασία της ακόμα βρε αδερφέ, να πάει τη χώρα σε δημοκρατική λύση μέσω άμεσων εκλογών και παράλληλου δημοψηφίσματος για μνημόνιο, μεσοπρόθεσμα και 21η Ιουλίου. Δυστυχώς όμως, μέχρι τώρα, όλα δείχνουν ότι είναι επαρκώς μοιραία και άβουλη για να οδηγήσει μέχρι τέλους τη χώρα και τον εαυτό της στην αυτοκαταστροφική πορεία που εγκαινίασε τον Μάιο του 2010.

H σκιά του 1922

Για μια μερίδα του ελληνικού λαού, η λέξη «Γουδί» αρχίζει να κάνει πια νόημα, τέτοια είναι η συσσωρευμένη οργή απέναντι στην κυβέρνηση, την πολιτική και γενική «ελίτ» ευρύτερα. Βεβαίως, όπως τυπικά συμβαίνει ιστορικά σε αυτές τις περιπτώσεις, με κλασικό παράδειγμα το «ας φάνε παντεσπάνι αν πεινάνε» της Μαρίας Αντουανέττας, η «ελίτ» της χώρας βυθίζεται όλο και πιο πολύ στον δικό της κόσμο, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι έχει βάλει πιθανώς τις βάσεις όχι μόνο για την καταστροφή της χώρας, αλλά και για τη δική της, συνεχίζοντας, όσο ποτέ άλλοτε, να επιτελεί με φανατισμό τις δύο λειτουργίες που ξέρει να κάνει καλύτερα: να λεηλατεί τη χώρα στο εσωτερικό, να την υποδουλώνει...
στο εξωτερικό. Οι πιο κυνικοί λένε τώρα «ας επιβιώσουν τουλάχιστον οι μισοί ‘Ελληνες, γιατί να χαθούν κι αυτοί;».
Τις προάλλες κυκλοφορούσα στο δρόμο με το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας στο κίνημα του Γουδί το 1909. Παρά το τόσο εμφανές 1909 στο εξώφυλλο και τη λέξη Κίνημα, κανενός από όσους συνάντησα δεν πήγε το μυαλό στο κίνημα που σφράγισε την πρώτη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Ελλάδας, τον 20ό αιώνα. ‘Ολοι συνέδεσαν αμέσως τη λέξη Γουδί με την εκτέλεση των ‘Eξη, θεωρηθέντων υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στη Χιλή του Πινοτσέτ, η ανείπωτη βαρβαρότητα, οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια της στρατιωτικής δικτατορίας, προετοίμασαν την οικονομική και κοινωνική βία των νεοφιλελεύθερων. Στην σημερινή Ελλάδα, η οικονομική και κοινωνική βία προετοιμάζει την έκρηξη της εμφύλιας.
H “εκκαθάριση” του ελληνικού κράτους
Πλησιάζουμε τώρα με ταχύ ρυθμό προς την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ελληνικού δράματος, το λιγότερο με κάποιας μορφής χρεωκοπία του ελληνικού κράτους, ίσως και την έξοδο από την ΕΕ. Οι δανειστές και οι δυνάμεις το γνωρίζουν, γι’ αυτό και επιμένουν να έχουν ολοκληρώσει την επίθεση κατά του ελληνικού κράτους, κοινωνικού και … υπόλοιπου και τη διαρπαγή της περιουσίας του, προτού φτάσουν εκεί τα πράγματα. Επιδιώκουν, μέσω της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που συνέταξε το παγκόσμιο τραπεζικό λόμπυ International Institute of Finance, να υπάγουν όλο το ελληνικό χρέος στο καθεστώς του βρετανικού δικαίου, και όχι του ελληνικού που βρίσκεται σήμερα, ώστε να στερήσουν από την Ελλάδα το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί της προτού φτάσουμε στο σημείο της αναδιάρθρωσης ή στάσης πληρωμών.
Η τρόικα, για την παρουσία της οποίας επαίρεται μια κυβέρνηση που εγγίζει πλέον τον «βαθμό μηδέν αξιοπρέπειας», λειτουργεί ακριβώς όπως οι διαχειριστές, για λογαριασμό τραπεζών, των χρεωμένων επιχειρήσεων, που αναλαμβάνουν να μειώσουν όσο μπορούν το κόστος της μη εξυπηρέτησης των δανείων και να εκποιήσουν μισοτιμής την περιουσία της προτού τις κλείσουν. Κάνουν ότι μπορούν για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, απολύουν προσωπικό, κάνουν προσημείωση ακινήτων. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας το αποδέχεται για να μην πάει φυλακή. Οι ηγέτες όμως της Ελλάδας γιατί το κάνουν; Σε τι ελπίζουν και τι φοβούνται; Μήπως την αποκάλυψη, από αυτούς που τους είχαν στο μισθολόγιο, από τις Ζήμενς και τις άλλες εταιρείες που ασελγούσαν, με τη συνενοχή τους, επί δεκαετίες πάνω στο σώμα της χώρας που κατέστρεψαν, την αποκάλυψη των έργων τους;
Πρόσφατα ήμουν στην Κούβα. Το κεντρικό κανάλι της τηλεόρασης μου ζήτησε μια συνέντευξη για το ελληνικό πρόβλημα. ‘Ηρθε το συνεργείο και όσο ετοιμάζονταν, πιάσαμε συζήτηση με το δημοσιογράφο. «Τι γίνεται στην Ελλάδα;» με ρώτησε, «ήρθε εδώ επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου και μας είπε εντάξει είναι κάπως υπερβολικό ότι θα τους πάρουμε την Ακρόπολη, αλλά δεν απέχει και πολύ από αυτό που θα κάνουμε. Είναι αλήθεια;». Για ποιο λόγο αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα χρεωκοπήσουμε με τη μία ή την άλλη μορφή, πρέπει και να χρεωκοπήσουμε απένταροι; ‘Εχοντας χάσει κάθε δημόσια, έτσι που πάμε και κάθε μη ρευστοποιηθείσα ιδιωτική ελληνική περιουσία, έχοντας αποποιηθεί τα διαπραγματευτικά μας χαρτιά και έχοντας διαλύσει το ελληνικό κράτος;
Ελλάδα: “πεδίο δοκιμής” παγκόσμιας επίθεσης κατά κράτους και Δημοσίου
Αρκεί βεβαίως να διαβάσουμε τη Wall Street Journal και τον Economist,όργανα των υπερτραπεζών της Wall Street και του City αντίστοιχα, και του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος (η πρώτη), των πραγματικών δηλαδή αφεντικών του κόσμου μας, για να καταλάβουμε τι γίνεται. Επιχαίρουν για την κρίση και τις καταστροφές που έρχονται. Τις θεωρούν ιστορική ευκαιρία για να ξεμπερδεύουν μια και καλή, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με το κοινωνικό κράτος, με το δημόσιο, τους δημόσιους υπαλλήλους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα, αλλά και την ίδια την ιδέα της Ευρώπης και του ευρώ.
Στην κρίση, το παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο, η νέα υπερδύναμη της εποχής μας, βλέπει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια νέα τεράστια λεηλασία των Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών, μια νέα γιγαντιαία μεταφορά δημόσιου πλούτου στις υπερτράπεζες, που έφτιαξαν τη μεγάλη φούσκα των CDS και θέλουν τώρα να πάρουν τα λεφτά πριν σκάσει. Θέλουν να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις των ευρωπαϊκών λαών μετά τη νίκη επί του φασισμού το 1945, αν όχι μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Θέλουν να εξισώσουν, εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας, τις κοινωνικές, φορολογικές, οικολογικές συνθήκες στην Ευρώπη και στον τρίτο κόσμο στα επίπεδα του τελευταίου. Και χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να το πετύχουν. «Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλεύεσαι τον μαλάκα», λέει επί λέξει ένας Νεοϋρκέζος χρηματιστής στη γαλλική Λιμπερασιόν, σχολιάζοντας τα κερδοσκοπικά παιχνίδια της Goldman και των hedge funds με την Ελλάδα. Μόνο που, αν υπάρχει «μαλάκας», είναι και διεφθαρμένος!
Νοοτροπία Γενίτσαρων
Και ενώ γίνονται όλα αυτά, τα εγχώρια μέσα της διαπλοκής, όλοι αυτοί που μας έλεγαν πέρυσι ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το μνημόνιο για να βγούμε φέτος στις αγορές, ξανάστησαν κατ’ επιταγήν της τρόικας, μια νέα φτηνή και ανθελληνική προπαγάνδα εναντίον του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων, προσπαθώντας να κερδίσουν την υποστήριξη των μισών θυμάτων της οικονομικής κρίσης, των ιδιωτικών υπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων, εναντίον των άλλων μισών. Βρήκαν τη μέθοδο της εφεδρείας για να ξαναγυρίσουν το ελληνικό κράτος στην πλατεία Κλαυθμώνος, αναιρώντας το πιο βασικό θεμέλιο της ανεξαρτησίας του δημόσιου υπαλλήλου, τη μονιμότητα. Εμφορούμενοι από τη ψυχολογία των Γενιτσάρων, δεν ενοχλούνται καθόλου να ξαναγυρίσουν στα … οθωμανικά πρότυπα την ελληνική δημόσια διοίκηση, ούτε ότι, ως αποτέλεσμα των μέτρων κοινωνικής εξόντωσης που υιοθετούν, δεν απομένει πολύς καιρός μέχρι να δούμε φαινόμενα πείνας στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Σε μια χώρα που θέλει να μειώσει τα ελλείμματά της, ξεπουλάνε τώρα σίγουρες πηγές εσόδων, όπως τα λαχεία και το Ελευθέριος Βενιζέλος, υποθηκεύοντας όχι μόνο τις παρούσες γενηές, αλλά και κάθε μέλλον μιας χώρας, οι πιο μορφωμένοι, νέοι και δυναμικοί πολίτες της οποίας την εγκαταλείπουν, μόλις τους δίνεται η ευκαιρία.
Στις συνθήκες που δημιουργούνται, μόνο μια γενικευμένη εξέγερση του ελληνικού λαού, ίσως και με τη μορφή γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα την διενέργεια εκλογών και δημοψηφίσματος για το αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί τη συνέχιση ισχύος ή την καταγγελία των αποικιακών συμβάσεων (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμα, 21η Ιουλίου), θα μπορούσε ίσως, όχι να αποτρέψει, αλλά τουλάχιστο να περιορίσει την εν εξελίξει μεγαλύτερη εθνική καταστροφή στη νεώτερη ελληνική ιστορία. Θα ήταν και η μόνη δημοκρατική διέξοδος στις παρούσες συνθήκες.
“Eπίκαιρα”, 29.9.2011

Η Eλλαδα, οδεύει ταχύτατα προς τη βαλκανιοποίηση.


Η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση είναι η άρνηση της πληρωμής του χρέους!
Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. που είχε την επιστημονική επιμέλεια ντοκιμαντέρ DEBTOCRACY απάντα σε συνέντευξη του στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα για το πως μπορεί να διαγράφεται πλέον το μέλλον της Ελλάδας; Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για την οικονομία και την κοινωνία;
Ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης υποστηρίζει ότι δεν εν έχει πλέον αξία να συζητάμε αν το πιστωτικό γεγονός , θα εκδηλωθεί σε ένα ή δυο μήνες, χρόνος που απαιτείται για να προετοιμαστεί η άμβλυνση των επιπτώσεων στην ευρωζώνη, στις τράπεζες και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το ερώτημα, κατά την άποψή του κ. Βατικιώτη στο οποίο κανείς δεν έχει απάντηση γιατί αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, είναι οι επιπτώσεις στο εσωτερικό και στις ζωές όλων μας. Πενήντα τοις εκατό το κούρεμα; Εξήντα τοις εκατό κάτω το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.
Μια εσωτερική χρεοκοπία ανάλογη ή και μεγαλύτερη απ’ αυτήν του εξωτερικού μέσα από παντοειδείς νέες φορολογήσεις και μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και στον εξανεμισμό του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε μέχρι τώρα.

Η Eλλαδα από ευρωπαϊκό κράτος, στα κορυφαία 30 κράτη παγκοσμίως ως προς το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της, οδεύει ταχύτατα προς τη βαλκανιοποίηση προς την κατάσταση λ. χ. στην οποία βρέθηκαν οι γείτονες χώρες μετά την κατάρρευση του πρώην ανατολικού μπλοκ ή στην κατάσταση που βρέθηκε η Σερβία μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Με άλλα λόγια σημειώνει ο Δημοσιογράφος δεν είναι και να ανοίγουμε σαμπάνιες επειδή οι Γερμανοί και οι ΔΝΤούδες θα προχωρήσουν σε γενναίο κούρεμα του χρέους. Το αντίθετο. Η ελληνική κοινωνία θα επιστρέψει βιαίως στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια
Η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση συμφωνα με τον κ.Λεωνίδα Βατικιώτη είναι η άρνηση της πληρωμής του χρέους, η οποία δεν είναι ένα επαναστατικό μέτρο, αλλά
Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας μπροστά στη δρομολογημένη καταστροφή που απαντά όχι μόνο στην αδυναμία της αποπληρωμής του σημερινού δημόσιου χρέους της χώρας, αλλά και στον χαρακτήρα αυτού του χρέους

ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ!! ΑΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΟΒΕΙΖΟΥΝ!! ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΡΕ! ΜΠΟΡΕΙΣ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!! ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ ΜΩΡΕ!! ΜΗ ΚΑΘΕΣΕ ΑΛΛΟ ΣΚΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!

Άκου, Κώτσο …..

Αυτό που έχω καταλάβει σ’ αυτά τα δυο τελευταία χρόνια, από συζητήσεις, από κουβέντες που έχουμε κάνει μαζί –όχι όλες βέβαια, σε ήρεμο τόνο- είναι πως έχεις ένα μεγάλο καθρέφτη απέναντί σου, ΑΛΛΑ αρνείσαι επίμονα να τον κοιτάξεις. 

Μην ξεφύγεις απ’ την πεπατημένη. “Αυτούς ξέρεις, αυτούς εμπιστεύεσαι”! Ξέρεις πολύ καλά την άποψή μου για την σύγχρονη Ελλάδα. Στην επαναλαμβάνω λοιπόν για άλλη μια φορά:
«Στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ κυβερνήσεις και πολιτικοί. Στην Ελλάδα υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, βέβαια,"άνθρωποι που είναι στα πράγματα".
Α! ναι. Υπάρχουν και μερικά εκατομμύρια ραγιάδες με ένδοξους προγόνους, βαριά Ελληνο -χριστιανική(;;!) κληρονομιά, απέραντη αμορφωσιά και χαμηλή αυτοεκτίμηση.»
Όλοι αυτοί οι ξευτιλισμένοι που
Έκαναν παιχνίδι με το πατριωτισμό σου, την ελληνοφροσύνη σου και την δημοκρατικότητα σου, τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν, χωρίς σταματημό, οσφυοκάμπτη και σ' έκαναν να μη μπορείς να σηκωθείς απ’ τον καναπέ σου και να αφήσεις στην άκρη το τηλεκοντρόλ που κοντρολάρει τη ζωή σου. Που τρως και τα τελευταία σου €, σε έκτακτες εισφορές και φόρους, ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ!!. Που τα παιδιά σου δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και θα ξαναζήσουν την μετανάστευση, που ζήσαν οι γονείς σου. Και οι οποίοι γονείς σου, θα πεθαίνουν αβοήθητοι στην ψάθα γιατί δεν θα μπορείς να τους βοηθήσεις! Φτου σου, ρε ξευτιλισμένε! Τον Ψωμιάδη, βάζουν μέσα πριν από κάθε καινούργια μέτρα για να τον βγάλουν λίγο μετά. Σου πετάνε χαζομάρες του τύπου "δεν έχει να πληρώσει ο Πάγκαλος! "ή "βρίζονται και κυνηγιόνται στη Βουλή" και συ γελάς σαν κακοφτιαγμένη μαριονέτα. Είναι, δήθεν, δίπλα σου όταν "καταθέτουν" γάλατα και ψωμιά στα πρακτικά της Βουλής, για συμπαράσταση σε σένα και εσύ από κάτω αλαλάζεις σαν πίθηκος. Και παρακολουθείς αποχαυνωμένος συζητήσεις επί συζητήσεων στο χαζοκούτι από τους δουλοπρεπείς υπηρέτες τους για το "...νόημα αυτών των κινήσεων". Στάχτη στα μάτια σου ρίχνουν, ηλίθιε! Ξύπνα! Μια δυσωδία παντού και γλέντι δισεκατομμυρίων μαύρου χρήματος. Από τη άλλη όμως –και αυτό είναι το εξοργιστικότερο! -θέλεις κάποιον να κάνουν την" επανάσταση" για εσένα, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ! Θα σου πω κάτι. Εργάζομαι σε μια εταιρεία που πληρώνει καλά. Δεν ντρέπομαι να στο πω και όποιος έχει τ’αρχίδια ας έλθει να δουλέψει με τους ρυθμούς που δουλεύουμε οι άνθρωποι στις βάρδιες, να αναπνέει το ίδιο αέρα που αναπνέουμε και να πεθαίνει όπως πεθαίνουμε. Επειδή όμως βλέπω ότι γύρω η κοινωνία γεμίζει πτώματα, προσπαθώ, όσο μπορώ, να δείξω αλληλεγγύη και αγάπησε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Με τις νέες εξαγγελίες για τις αποδείξεις τιμωρούνται και εξοντώνονται σκληρά και άδικα όσοι δεν είναι σε θέση να. Καταναλώνουν και να υπερκαταναλώνουν! Τιμωρούνται όσοι εξαντλούντο εισόδημά τους στα απολύτως απαραίτητα όπως ενοίκιο ,ρεύμα νερό, κοινόχρηστα, μετακίνηση με ΜΜΜ. Τιμωρούνται όσοι προνοούν και αποταμιεύουν!  Όσοι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διατροφής και ένδυσης, τσακίζονται από τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και ξανατσακίζονται από το νέο"αφορολόγητο"των 5.000ευρώ. Θέλεις-δε θέλεις, λοιπόν και όπως καταλαβαίνεις, σε κάνουν να στηρίζεις αυτούς που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τη χώρα. Και πληρώνεις και πρόστιμο γι’ αυτό! Και κάθεσαι και τους βλέπεις! Και θα τους ξαναψηφίσεις! Είσαι αξιοθρήνητος!!! Να σου πω και κάτι άλλο; Αν δεν σκοπεύεις να διεκδικήσεις μια αξιοπρεπή ζωή και επιθυμείς να συνεχίσεις να ζεις σαν ουραγκοτάγκος, ενημέρωσέ με σε παρακαλώ. Να κοιτάξω κι εγώ την πάρτη μου, όπως κάνεις κι εσύ. Δεν πιστεύω να με κατηγορήσεις ΚΑΙ γι ’αυτό;(!) Και πού 'σαι; Όταν αύριο- μεθαύριο βρεθείς στον δρόμο και δεν θα έχεις ψωμί να φας, να θυμάσαι ότι ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ! Μην έλθεις να φας εμένα. Να πας να φας κάποιον από τους ομοίους σου.
ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ
 ΜΟΝΟ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ! Τουλάχιστον έτσι θα έχεις κάνεις κι ένα καλό στη «πουτάνα» τη κοινωνία!”

(Βασισμένο σε ένα ξέσπασμα ψυχής της ΚΥΡΙΑΣ Στεργιούλα. Με άπειρες ευχαριστίες για την άδεια χρησιμοποίησης ορισμένων στοιχείων)

Κόλαφος για Παπανδρέου – Βενιζέλο οι ανακοινώσεις του Eurogroup

Share
Θα περίμενε κανείς με βεβαιότητα σήμερα, μια έντιμη παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.  Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος προφανώς πρωθυπουργεύει ατύπως, θα περιοριστεί σε μια συνέντευξη τύπου, σε μια ακόμα από τις προσφιλείς του προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας.
Μα τι ακριβώς να μας εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος;  Οι ανακοινώσεις του Eurogroup τα είπαν όλα και τον έδωσαν στεγνά, σε ένα ρεσιτάλ ωμότητας και κυνισμού, που θα ζήλευε και ο Αρτέμης Μάτσας:
Οι εταίροι μας  προεξοφλούν ότι τα παράλογα μέτρα που εν μέσω του πανικού της ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν
Συνεπώς είναι αδύνατον να πιαστούν οι στόχοι είτε του ’11 είτε του ‘12
Συνεπώς η συμφωνία της 21ης Ιουλίου χρήζει αναθεώρησης (κάτι που πρώτα γράφτηκε εδώ στο antinews, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας)
Συνεπώς η 6η δόση βρίσκεται υπό αίρεση και δεν πρόκειται να δοθεί πριν το Νοέμβριο
Συνεπώς προετοιμαστείτε για ένα ηχηρό κανόνι (το χρηματιστήριο και ιδιαίτερα ο FTSEB ξεκίνησαν ήδη, επιστρέφοντας στη δεκαετία του ’80 και που είσαι ακόμα)
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να απαγκιστρωθούν οι κύριοι αυτοί από τις υπουργικές καρέκλες;
Από το Σεπτέμβριο με εμπεριστατωμένες αναλύσεις ενημερώναμε τον κόσμο και προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση σχετικά με την κατάρρευση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και την επικείμενη βίαιη αναδιάρθρωση, που θα διαλύσει τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση, όχι απλώς κώφευε, όχι μόνο κοιμόταν όρθια, αλλά είχε και το θράσος να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια με βασικό πρωταγωνιστή τον εμίρη του Κατάρ (ο οποίος κάθε μέρα που περνάει χάνει και καμιά δεκαριά εκατομμύρια ευρώ από τη δήθεν συμφωνία του τραπεζικού κολοσσού).
Την ώρα που η συνοχή της κοινωνίας καταρρέει υπό το βάρος της ληστρικής επιδρομής του Πασοκικού Αττίλα, που η κατάσταση στην Αθήνα με τις καταλήψεις των υπουργείων μυρίζει 1944 και που η κατάσταση στην εξωτερική πολιτική μυρίζει 1974, παρακολουθούμε μουδιασμένοι έναν εξαφανισμένο, θλιμμένο πρωθυπουργό, έναν αναπληρωτή που πρωθυπουργεύει να προσπαθεί να περισώσει το ανύπαρκτο πολιτικό του μέλλον με επικοινωνιακές αρλούμπες και έναν αντιπρόεδρο που χαζολογεί δεξιά και αριστερά σα μαθητριούλα του γυμνασίου.
Κακοφωνίξ

 

 


Κυβέρνηση μισθοφόρων εκτελεστών


 


 



 
«Κι εγώ ρωτώ τους οικονομολόγους, τους πολιτικούς, τους 
ηθικολόγους: υπολόγισαν ποτέ τον αριθμό των ατόμων που 
υποχρεωτικά καταδικάζονται στην αθλιότητα, σε άνιση εργασία, 
σε εξαχρείωση, σε αφροσύνη, σε διεφθαρμένη άγνοια, σε ανίκητη 
δυστυχία, σε απόλυτη ένδεια, για να παραχθεί ένας πλούσιος;»
 
Αλμέιντα Γκαρέτ, Πορτογάλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας 
(Το αλιεύσαμε από το βιβλίο του Μπογιόπουλο: «Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε») 

Ο ελληνικός λαός με μοχθηρία ιστορικά πρωτόγνωρη σπρώχνεται στην πείνα ή στον τάφο…
Τα καραβάνια των ανέργων πληθαίνουν…
Το να είσαι ζωντανός σήμερα στην Ελλάδα των γενιτσάρων της διεθνούς μαφίας του χρήματος (τρόικα) και των ανδρεικέλων τους είναι περιπέτεια…
Το να τρως είναι θαύμα, το να επιβιώσεις είναι άθλος και το να σκέφτεσαι είναι αμαρτία…
 Ποτέ άλλοτε τόσες συμφορές δεν μας κτύπησαν τόσο ανελέητα και σε τέτοιους ρυθμούς νεροποντής… 

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν είχε καταληφθεί από τέτοιο ΑΜΟΚ δίωξης και εξόντωσης του ελληνικού λαού… 

Ποτέ άλλοτε δεν ζήσαμε τέτοιο αίσχος:
 Να επιδιώκουν τα αφεντικά της βαρβαρότητας με τα καθεστωτικά τους ανδρείκελα να σε καταστήσουν κωφάλαλο, ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις… 
Ο άγριος διωγμός του ελληνικού λαού είναι τόσο καθημερινός και τόσο καταιγιστικός που πάει να γίνει τόσο «συνηθισμένος», ώστε να τον αποδεχτούμε όπως δεχόμαστε την παγωνιά του χειμώνα… 
"από το πατριωτικό περιοδικό ρεσάλτο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: