Ανατροπή του πολιτικού συστήματος, πατριωτική κυβέρνηση, τιμωρία των ενόχων και επιστροφή στη δραχμή.



Μελέτης Μελετόπουλος

  Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε προφανή και πρωτοφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τα κόμματα έχει καταρρεύσει. Το κοινωνικό συμβόλαιο διαρρηγνύεται βίαια.

   Η  κυβέρνηση, αφού κατέκτησε την εξουσία με ένα πελώριο ψεύδος («λεφτά υπάρχουν»), έχει στραφεί με μανία εναντίον της κοινωνίας, την οποία κατακρεουργεί  προκειμένου να περισώσει τα ολιγαρχικά της προνόμια. Η άγρια φορολογική επιδρομή, που αναιρεί την ίδια την έννοια της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, είναι το υποκατάστατο της περικοπής δαπανών. Η τρόϊκα δεν ζήτησε φορολογική εξόντωση των μικρών και μεσαίων στρωμάτων, των επιχειρήσεων και των ιδιωτών, η κυβέρνηση την επέλεξε, αρνούμενη να προβεί σε οιαδήποτε σοβαρή περικοπή δαπανών. Αλλά περικοπή δαπανών σημαίνει κλείσιμο των κομματικών εκτροφείων των ΔΕΚΟ, μείωση των υπέρογκων απολαυών των χρυσοκάνθαρων δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο κάποιων από τα 25(!) πανεπιστήμια όπου βολεύθηκαν οι οργανικοί ψευδοδιανοούμενοι φίλοι των κομμάτων εξουσίας (και της ψευδοανανεωτικής αριστεράς), σημαίνει περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, κατάργηση των προνομίων της ολιγαρχίας και φυσικά είσπραξη του φόρου από μεγαλοσχήμονες διαπλεκόμενους ολιγάρχες,  φίλους των πολιτικών της Μεταπολίτευσης.  Όχι μόνον αυτά δεν έγιναν, αλλά, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος, το τελευταίο εξάμηνο η κυβέρνηση αύξησε τις δαπάνες και προσέλαβε 24.000 δημοσίους υπαλλήλους(!).
    Η αντιπολίτευση αδυνατεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση. Όχι μόνον σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι ανίκανη να απορροφήσει την δυσαρέσκεια (η οριακή άνοδός της οφείλεται στην κατάρρευση της κυβέρνησης, ενώ σε απόλυτους  αριθμούς η αντιπολίτευση παραμένει καθηλωμένη σε ποσοστά της τάξεως του 18-20 %). Αλλά και ουδείς εμπιστεύεται ως σοβαρό ενδεχόμενο διακυβέρνησης την «ηγετική ομάδα» που διαμόρφωσε ο Α. Σαμαράς  με δευτερεύοντα πρόσωπα της οικτρής διακυβέρνησης Καραμανλή.
     Οι επαναστατικές φαντασιώσεις της Αριστεράς, που μόλις αποκατέστησε τον άνθρωπο που προκάλεσε έναν εμφύλιο πόλεμο (και που στο τέλος διαγράφηκε από τις τάξεις του ΚΚΕ  ως πράκτορας)  Νίκο Ζαχαριάδη, αν δεν είναι γραφικές και εξωπραγματικές ,πάντως θεωρούνται απαράδεκτες και επικίνδυνες από την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Η μετατροπή της Ελλάδας σε σοβιετική δικτατορία, που απεφεύχθη με ποταμούς αίματος το 1944-9, ασφαλώς είναι γελοίο και να την φαντάζεται κανείς έστω και ως υποθετικό ενδεχόμενο είκοσι χρόνια μετά την παταγώδη αποτυχία και κατάρρευση του κομμουνισμού στην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη και την μετατροπή της Κίνας σε καπιταλιστική υπερδύναμη.
    Συνολικά το πολιτικό σύστημα έχει αποκοπεί από την κοινωνία, όπως δείχνουν τα τεράστια ποσοστά απαξίωσης στις δημοσκοπήσεις και βεβαίως  οι συνεχείς και πρωτοφανείς διαδηλώσεις, οι προπηλακισμοί των πολιτικών προσώπων, τα μέτρα φρούρησης που ταιριάζουν σε τριτοκοσμικά δικτατορικά καθεστώτα. Η τυπική λειτουργία του κοινοβουλίου δεν συνεπάγεται ουσιαστική δημοκρατική ζωή και η διεξαγωγή εκλογών με συμμετοχή του ημίσεως του εκλογικού σώματος θέτουν σοβαρό ζήτημα όχι τυπικής νομιμότητας αλλά ουσιαστικής νομιμοποίησης του κοινοβουλευτικού καθεστώτος της Μεταπολίτευσης.
    Για πρώτη φορά μετά την εκτροπική περίοδο 1965-1974 υπάρχει τόσης μεγάλης έκτασης συζήτηση για την νομιμότητα της εξουσίας. Αμφισβητείται από έγκυρους συνταγματολόγους (τους πανεπιστημιακούς  δασκάλους μάλιστα των συνταγματολόγων υπουργών Βενιζέλου, Λοβέρδου κλπ.) η νομιμότητα των διαφόρων εξοντωτικών μέτρων ,εκτάκτων εισφορών, τελών μέσω ΔΕΗ, αναδρομικών πληρωμών, της παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας και της φοροδοτικής ικανότητας στην φορολογία, της κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, του ίδιου του μνημονίου. Η υπερψήφιση διαφόρων μέτρων από την Βουλή δεν σημαίνει αυτομάτως την συνταγματικότητά τους.
    Το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης οδηγεί τώρα την χώρα στην χρεωκοπία, στον εξευτελισμό και στον διεθνή διασυρμό, στην πλήρη αποικιοποίηση, εξωθεί την νεολαία στην μαζική φυγή στο εξωτερικό, την εθνική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια στο βάραθρο.
    Το δε καταπληκτικό είναι η παντελής απουσία παραιτήσεων. Μετά από δύο χρόνια τραγικής αποτυχίας, με βαρύτατες συνέπειες για το σύνολο του Ελληνικού λαού, δεν βρέθηκε ένας αξιωματούχος του κράτους, πρωθυπουργός, υπουργός, υφυπουργός κλπ., να αναλάβει την ατομική έστω ευθύνη του για τα οικτρά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και να υποβάλει την παραίτησή του.
    Εξωθείται υπ’ αυτές τις συνθήκες η κοινωνία των πολιτών να απαιτήσει, μέσα σε συνθήκες χάους, την αυτοπροστασία της. Το 1843, το 1909, το 1922, το 1974 ο Ελληνικός λαός ανέλαβε τις ευθύνες του, ανέτρεψε με  συλλογικές, γνήσια λαϊκές και αυθόρμητες  διαδικασίες την φαυλοκρατία, ανέδειξε νέους, δημοκρατικούς θεσμούς και νέα, άξια ηγεσία, διέσωσε την αξιοπρέπειά του και εξασφάλισε την επιβίωσή του.
    Σήμερα, το περισσότερο που μπορεί να πράξει το πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης είναι να εξασφαλίσει την ευθανασία του, παραδίδοντας με ψήφο εμπιστοσύνης την διακυβέρνηση της χώρας σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων και αποχωρώντας οριστικά από το προσκήνιο. Σε μία κυβέρνηση προσώπων που δεν θα προκύπτουν από τα κομματικά φυτώρια της Μεταπολίτευσης, δεν θα έχουν πελατειακές δεσμεύσεις, σκοτεινό παρελθόν, μαύρο χρήμα και εγνωσμένη ανικανότητα. Σε μία κυβέρνηση έντιμων και ικανών πολιτών, ηθικά απρόσβλητων, που θα λάβει άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα για την διάσωση της Πατρίδας, θα αποκαταστήσει τον νόμο και την δικαιοσύνη, θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους της εθνικής συμφοράς και θα προκηρύξει δημοψήφισμα για την κατάργηση του ολιγαρχικού, διαπλεκόμενου κοινοβουλευτισμού ,την αλλαγή του Συντάγματος και την εγκαθίδρυση μίας υγιούς και αποτελεσματικής προεδρικής δημοκρατίας.
 .
 *ο Mελέτης Η. Μελετόπουλος είναι  Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών   Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης
Πηγή


 Μια πρόταση για το μεγάλο πλιάτσικο


Αναρτήθηκε από " Ο Τρίτος "δρόμος


 


Ένα ακόμη εναλλακτικό σχέδιο «διάσωσης» της Ελλάδας μέσω γενικής πώλησής της
Κάθε εβδομάδα και μια καινούργια ιδέα. Η ιδέα αυτής της εβδομάδας συμπυκνώνεται σε μια αγγελία. «Ελλάδα: πωλείται όπως είναι… επιπλωμένη έναντι 125 δισ. ευρώ». Εμπνευστής της τελευταίας ιδέας «διάσωσης» της Ελλάδας μέσω της απογύμνωσής της είναι η εταιρία συμβούλων στρατηγικής (sic!) Roland Berger, με έδρα το Μόναχο, τακτικός συνεργάτης της γερμανικής κυβέρνησης που, κατά τις πληροφορίες, παρήγγειλε και την πρόταση αυτή.
Η πρόταση διέρρευσε μέσω Γα. λλίας, από την εφημερίδα La Tribune, αλλά προορισμός της ήταν μάλλον η ίδια η Γερμανία. Φαίνεται ότι η ιδέα μιας ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας, που είναι και η ουσία του σχεδίου Eureca της Roland Berger, ενθουσίασε τους Γερμανούς βουλευτές που υπερψήφισαν με τεράστια πλειοψηφία τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF. Και η Ανγκέλα Μέρκελ άφησε να πλανάται πάνω από την ανήσυχη γερμανική κοινή γνώμη ότι τα λίγα λεφτά που βάζουν στο EFSF θα τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω.  Το σχέδιο Eureca αποτελεί μια ακραία εφαρμογή νεοφιλελεύθερου πειραματισμού. Εν ολίγοις προτείνει τα εξής: 
Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους μέχρι την αξία των 125 δισ. ευρώ συγκεντρώνονται σε μια ή περισσότερες εταιρίες συμμετοχών. Τα περιουσιακά στοιχεία ομαδοποιούνται σε επί μέρους κατηγορίες. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του EFSF ή άλλου μηχανισμού, εξαγοράζει την εταιρία με τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι 125 δισ. ευρώ- η έδρα της εταιρείας ορίζεται, φυσικά, το Λουξεμβούργο, το «πλυντήριο» της διεθνούς τοκογλυφίας. Με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα επαναγοράζει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ κι επομένως μειώνει το ελληνικό χρέος κατά το αντίστοιχο ποσό των 125 δισ. Άρα, το χρέος μειώνεται περίπου στο 88% του ΑΕΠ. Έτσι, η ΕΚΤ απαλλάσσεται από την έκθεσή της στον «ελληνικό κίνδυνο». Η Ε.Ε., ιδιοκτήτης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων πλέον, αναλαμβάνει την ιδιωτικοποίησή τους. Την ενισχύει, όμως, με ένα πρόγραμμα επενδύσεων 20 δισ. ευρώ για να βελτιώσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων κατά 40 – 60 δισ. Κατά τους εισηγητές της πρότασης αυτό θα επιφέρει ετήσια ανάπτυξη 5% του ΑΕΠ, αλλά και των φορολογικών εσόδων κατά 4%. Κατά τους εισηγητές της πρότασης, τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας θα μειωθούν στο μισό, η χώρα θα αναβαθμιστεί πιστοληπτικά κι οι ελληνικές τράπεζες θα κερδίσουν 30 δισ. από τα ανατιμημένα πια ομόλογα που θα έχουν. Ταυτόχρονα, η χώρα θα πρέπει να δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα επιπλέον ετήσιας μείωσης του χρέους κατά 1% του ΑΕΠ το χρόνο, με στόχο να έχει μειωθεί κάτω από το 60% μέχρι το 2025. Αν το πρόγραμμα πώλησης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αποφέρει κέρδη, αυτά θα δοθούν στην Ελλάδα για να μειώσει κι άλλο το χρέος της. Αν, όμως, το πρόγραμμα αποδειχθεί ζημιογόνο, δηλαδή δεν συγκεντρωθεί το ποσό 125 δισ. και μείνουν απούλητα περιουσιακά, τότε η Ελλάδα υποχρεούται να ξαναγοράσει τα απούλητα περιουσιακά στοιχεία και να επεκτείνει το πρόγραμμα μείωσης του χρέους της κάτω από το 60% μέχρι το 2025. 
Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό το εξωφρενικό σχέδιο απογύμνωσης του ελληνικού κράτους από κάθε περιουσιακό στοιχείο, δηλαδή, απόλυτης πτωχοποίησής του και μετατροπής της Ε.Ε. σε μεσίτη πωλήσεων, απηχεί και σε ποιο βαθμό απόψεις της ευρωπαϊκής ελίτ. Ξέρουμε, όμως, ότι η φιλοσοφία του υπάρχει ήδη σ’ ένα βαθμό στη εταιρία για την αποκρατικοποίηση περιουσίας ύψους 50 δισ. που έχει ήδη συγκροτηθεί. Ξέρουμε ακόμη ότι το μοντέλο αυτό, που ενδεχομένως συγκινεί για ιστορικούς λόγους τη Γερμανίδα καγκελάριο, πήρε την απόλυτη μορφή του κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Η εταιρία Τρόιχαντανσάλτ που ιδρύθηκε για τον ίδιο σκοπό στην Ανατολική Γερμανία, μέσα σε 4 χρόνια ξεπούλησε αντί πινακίου φακής 8.500 επιχειρήσεις, άφησε χωρίς δουλειά σχεδόν 2,4 εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς και μετέτρεψε την περιοχή σε παραγωγικό κρανίου τόπο. Ουσιαστικά αποτέλεσε ένα μεγάλο πλιάτσικο που δεν πρόσθεσε ούτε χιλιοστό ανάπτυξης. Αντίθετα, εκτός από εκκολαπτήριο σκανδάλων που περιείχαν δολοφονίες, διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα και ατασθαλίες που παραλίγο να καταστρέψει πολιτικά τον τότε καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, εξελίχθηκε σε μηχανισμό οικονομικής ερημοποίησης της ανατολικής Γερμανίας την οποία η δυτική αναγκάστηκε να αντισταθμίσει με ενισχύσεις 1,6 τρισ. ευρώ από το 1994 μέχρι σήμερα. 
Επί της ουσίας, η πρόταση είναι ένα σχέδιο με το οποίο οι πιστωτές της χώρας όχι μόνον δεν θα χάσουν ούτε ευρώ από τα χρήματά τους, αλλά θα βγάλουν και κέρδος από τον «αφρό» του κρατικού πλούτου που θα αποκτήσουν κοψοχρονιά, εν μέσω ύφεσης, καταβαράθρωσης του χρηματιστηρίου και γενικής υποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων. 
Άλλωστε, κι επειδή ο κόσμος είναι μικρός, υπάρχει μια όχι και τόσο μακρινή σχέση των εμπνευστών του σχεδίου «πωλείται χώρα» με τον σκοτεινό χρηματοπιστωτικό υπέρκοσμο. Ο Roland Berger, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας που εισηγείται το «Eureca», είναι και πρόεδρος του ομίλου Blackstone, άλλοτε μητρικής εταιρίας της Blackrock, της εταιρίας που σήμερα «ξεψαχνίζει» τις ελληνικές τράπεζες με επιλογή κυβέρνησης και τρόικας, αποκτώντας μεταξύ άλλων πρόσβαση σε πολύτιμα στοιχεία για τις κρατικές συμμετοχές στις τράπεζες και όχι μόνο. Σ’ αυτές τις διαχρονικές σχέσεις λένε πως το αίμα νερό δεν γίνεται. Ιδιαίτερα σε οντότητες που στις φλέβες τους δεν ρέει αίμα, αλλά χρήμα…
Από το “Δρόμο” 1/10/2011


 


 


Mε απατη επεσε και η Τροια

 


Αν υπαρχει κανενας στην χωρα να υποστηριξει οτι η διαχειριστες μας δεν εχουν κανει καλη δουλεια θα ειναι αδικος,εχουν πετυχει οσα ακριβως ηθελαν,και με το παραπανω.

Δεν κανει σε κανεναν εντυπωση,ουτε το συζηταει κανεις το οτι απο τον Οκτωβρη του 2009 εχει συμβει κατι περιεργο.....
Συγκεκριμενες καθυστερησεις μεχρι να αναγκαστουμε να παρουμε χειροτερα μερα κατω απο απειλες και εκβιασμους,προγραμματισμενες καθυστερησεις.
Ο Παπανδρεου  ξεκινησε την θητεια του και ενω γνωριζε την οικονομικη κατασταση την χειροτερεψε με δηλωσεις και κινησεις εντυπωσιασμου,με διαφορα επιδοματα που τα εκοψε στην μεση και νομοσχεδια για να υπαρχει αντιπαραθεση οσο αυτος συκοφαντουσε την χωρα στο εξωτερικο...περασαν 6 μηνες απραξιας στον οικονομικο τομεα,και οταν τα σπρεντς ειχαν εκτιναχτει στα υψη,και η ελστατ ειχε φτιαξει το ελλειμα κατα την προτιμηση του....μας εχωσε με δικη του αποφαση στο ΔΝΤ.......το οποιο ηταν η μονη επιλογη του απο οτι λεει και υπουργος του.
Απο την αρχη...ηταν η πρωτη επιλογη του.
Απο τοτε ζουμε ενα θεατρο σκιων,καθυστερησεις,βεβαιωσεις οτι δεν θα ξεπουληθει η δημοσια περιουσια ενω τελικα γινεται το αντιθετο,βεβαιωσεις οτι δεν θα απολυθει κανενας ενω τελικα γινεται και εδω το αντιθετο.
Και φτανουμε απο συμβουλιο σε συμβουλιο..στην μεγαλη νικη της 21ης Απριλ...Ιουλιου συγνωμη,και αρχιζει παλι το θεατρο..ολοι το θυμομαστε,θα παραιτηθω και θα πεσω στον γκρεμο,με εκβιασμους διοτι αν δεν το ψηφισουν χρεοκοπουμε.... πειθει τους βουλευτες του και τελειωνει και αυτο το δραμα.
Και οι απολυσεις ειναι μερος του μακροπροθεσμου,και ολοι περιμενουμε τοτε να κανει κατι,να εκτελεσει....οχι τον λαο αλλα αυτα που ο ιδιος εχει εκβιασει τους υπολοιπους να ψηφισουν.
Αντι αυτου εκεινος παιρνει το κανό και το ποδηλατο του και αρχιζει τουρνε στα νησια επι ενα μηνα και κατι,ενω ο ιδιος ελεγε τον Ιουλιο οτι δεν θα ξεκουραστει καθολου.
Και με την επιστροφη του αρχιζει η επαναληψη της τραγωδιας με αυτον σε υπερατλαντικο ταξιδι και τον αλλον να τον καλει πισω λογω κρισιμων θεματων...και να τον χανουμε τον Παναγη.
Για να καταληξουμε να ακουσουμε απο το στομα των Τροικανων οτι επι 6 μηνες η εξαιρετη κυβερνηση δεν εχει κανει απολυτως τιποτα,ειναι ανικανοτητα η σχεδιο αυτο?
Με μονο σκοπο να φερνει τα πραγματα εκτος ελεγχου και μετα με την απειλη και τον εκβιασμο να απαιτει απο τους υπολοιπους να ψηφιζουν χειροτερα μετρα απο εκεινα που θα εφαρμοζε αν ειχε κανει λιγη δουλεια?
Μιλαμε για ανικανους η για εγκληματιες απο προθεση?
Αυτο θελω να καταλαβω...απλα.
Και επειδη αυτο δεν θα τελειωσει εδω,και θελω να μπειτε και εσεις σε αυτη την παρακολουθηση της τακτικης αυτου του ασυδοτου ανθρωπου.....περιμενετε μεχρι τον Δεκεμβριο.
Εκει θα εχουμε αλλο επεισοδειο,με νεες απειλες,με νεους εκβιασμους,νεες υστεριες.
Προσωπικα πιστευω οτι ζουμε την παρανοικη επιθυμια ενας απολυτα ανικανου ανθρωπου ο οποιος εχει σχεδιασει και εκτελει τις εντολες αυτων που μοναδικο σκοπο εχουν την καταστροφη της Ελλαδας.
Και αν θυμομαστε λιγο πως επεσε η Τροια,με το να θεωρησει οτι το δωρο που της εκανε ο Οδυσσεας ηταν ειλικρινες και οχι απατη και να το φερει μεσα απο τα τειχη στην πολη.
Ετσι κι εμεις...θεωρησαμε την απατη δωρο,και δεν καταλαβαμε οτι το χαμογελο και η υποσχεση μπορει να κρυβουν απο πισω μια τεραστια παρανοια και ενα σχεδιο καταστροφης της χωρας.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

Στην Αίγυπτο φωνάξαν: Θέλουμε τη ζωή μας πίσω.
Στην Συρία φωνάξαν: Θέλουμε τη ζωή μας πίσω
Στην Αθήνα φωνάξαν: Θέλουμε τη ζωή μας πίσω.
Στο Λονδίνο φωνάξαν: Θέλουμε τη ζωή μας πίσω.
Στη Νέα Υόρκη, έξω  από το δρόμο των τοίχων, των τοίχων της ντροπής, τη Wall Street, φωνάξαν: τα λεφτά σας ή τη ζωή μας
Στην Αργεντίνα  πήραν τη ζωή τους πίσω
Στην Ισλανδία, χώρα των πάγων, σπάσαν τους πάγους και  τα τείχη: Πήραν τη ζωή τους πίσω
Στον Ισημερινό, το Equador, η ισότητα επανήλθε...
Τη ζωή μας πίσω
Από ένα μικρό  αεράκι φουντώνει η θάλασσα.
Το κύμα σπάει  τον κυματοθραύστη
Θέλει τη ζωή του  πίσω 
Από ένα μικρό  ποίημα, θεριεύει η έρμη η ψυχή: Θέλει  τη ζωή της πίσω
Μας δώσατε αυτοκίνητα για να ατροφήσει το σώμα.
Κινητά για να είμαστε για πρώτη φορά τόσο κοντά και ακόμη πιο μακριά.
Αχρείαστο φαί για  να πεθαίνουμε χορτάτοι από παχύσαρκη  ασιτία.
Μας φιλοδωρήσατε για  να κλέψατε τα πάντα
Η βουή. Ο κρότος. Το σούρσιμο. Το βήμα προς την ελευθερία:
Θέλουμε τη ζωή μας  πίσω
Οι ψιλοκουβέντες, ο ψίθυρος, η σύσσωμη και ολόψυχη κραυγή:
Θέλουμε τη ζωή μας  πίσω
Τι καμώνεστε πως  δεν ακούτε τη βροντή;
Σάμπως αυτοί που  ζούνε στα ψηλά, άλλα ουράνια έχουν  για σκέπη;  
Τι αλληθωράτε με το βλέμμα καρφωμένο στους έρημους τόπους της πλεκτάνης σας;
Κούφια η ψυχή σας, κούφια και η σπορά σας. Ανεμογκάστρια τα μεγαλόπνοα σας.
Αλλά τ’ αγέρι  θα φυσήξει. Πρώτα απαλά. Σαν χάδι έτοιμο να αποσυρθεί όταν αγγίζει  αυτό που υβρίζει τη στοργή. Σαν  φύσημα που θέλει να μάθει στο χνούδι που πρωτοανατριχιάζει πως είναι να πετάς στους καθάριους ανέμους.
Ε, σιδηρά, για ποιον  σφυρηλατείς τα όπλα τα λολά;
Ε, αλογά, σε ποιανού  τα άρμα έζεψες τα ζα;
Γεια σου βρε  ψαρά, μα σε ποιανού τραπέζι θα αφήσεις  τη δική σου τη ψαριά;
Ε, αλευρά, για ποιον  νοθεύεις τα ψωμιά;
Ε αγροτιά, γέμισε ο  τόπος με πικρή σοδειά.
Ε εργατιά, τι χτυπάς την κάρτα σε αυτούς που σου  κλέψαν τη δουλειά;
Τώρα, με τα βλέμματα αδειανά, θωρούμε αυτό που μας κρύβαν από παλιά.
Στην έλλειψη φωτός  που παραδόξως γιγαντώνει τη σκιά. Με βήματα έντρομα μικρά, μες στην ασήκωτη σκλαβιά, θα τη ρημάξουμε τη δόλια την προβιά.
Ε αφεντικά, σκατά  τα κάνατε ξανά.
Και τα μελλούμενα και  τα σκοπούμενα, τα πάντα τα κακώς  νοούμενα τα βάλατε σε αεριωθούμενα, τις αρετές μας κάνατε πρόστυχα υπονοούμενα.
Ψιτ, γραβατωμένα  ανδρείκελα. Εσείς που γκρεμίζετε βωμούς για να μοιάζετε με θεούς. 
Εσείς που γελάσατε την κάθε αντιξοότητα. Ρίξτε μια  ματιά ξανά.
Γιατί όσα και  αν κλέψατε με αμείλικτη μικρότητα.
Όσο και αν εξυμνήσατε την κάθε ποταπότητα
Ρίξτε μια ματιά  ξανά…
Δεν είσασταν, δεν  είστε και δεν θα γίνετε ποτέ:
«Εμείς»
Η ανθρωπότητα.
Αν είμαι γάιδαρος λοιπόν, με καμτσικιές που πρέπει τους τόνος σου σκατά να καβαλήσω.
Τιμώ σου κάνω που ξανά και πάλι θα γκαρίσω.
Να τρέμουν τα αυτάκια σου όταν θα ακούσεις φωναχτά:

Θέλω τη ζωή μου  πίσω

Μεταφέρουν την χρεοκοπία του καθεστώτος στο λαό

 

 Περί αυτού ακριβώς πρόκειται και αν δεν ξεσηκωθούμε να τους πετάξουμε από την εξουσία, θα μας χρεοκοπήσουν όλους ανεξαιρέτως. Κανείς να μην πιστέψει ότι θα την γλιτώσει. Κανένα καθεστώς δεν λυπήθηκε το λαό που εξουσίαζε. Είναι γνωστό πλέον σε όλη την υφήλιο, το δείχνουν τα spreads, το δείχνουν οι παράλογες απαιτήσεις των κερδοσκόπων εταίρων μας στην ΕΕ, το λένε όλοι οι διεθνείς οικονομολόγοι, ότι το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε. Τελεία και παύλα. Θέλετε κι άλλη απόδειξη; Ας μην δοθεί λοιπόν η επόμενη δόση μέσα στον Οκτώβριο (η οποία δυστυχώς θα δοθεί) και θα δείτε τι έχει να γίνει. Απομένει μόνο η επίσημη πιστοποίηση που θα ενεργοποιήσει τα CDS. Μετά πάπαλα… Από αυτό το κράτος, που όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην ιδιωτική οικονομία, αλλά τουναντίον της βάζει συνεχώς εμπόδια, ζει, διατρέφεται και πλουτίζει ένα ολόκληρο κρατικοδίαιτο πελατειακό και σάπιο καθεστώς, που έχει κάτσει στο σβέρκο μας, με χρήματα που αρπάζει μέσω φόρων από τον ιδιωτικό τομέα ή με δάνεια από τοκογλύφους. Τα τελευταία, κατάφερε και τα αναπλήρωσε προσωρινά με τις δόσεις της τρόικας. Μπορεί λοιπόν το κράτος να χρεοκόπησε, αλλά οι πολίτες και οι περιουσίες τους δεν είχαν πάθει τίποτε μέχρι τώρα. Τώρα όμως, έρχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διατηρώντας με πολιτικό θράσος, αλώβητο το κρατικοδίαιτο καθεστώς, μεταφέρει μέσω του κρατικού καταναγκασμού, την χρεοκοπία του καθεστώτος στους πολίτες, αρπάζοντας με τη βία τις περιουσίες τους και τις καταθέσεις τους για να συντηρήσει το χρεοκοπημένο αυτό καθεστώς. Πρέπει να καταλάβουμε, όσοι τέλος πάντων δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, ότι τα χρήματα που μας αρπάζουν, δεν βοηθάνε την πατρίδα, αλλά ταΐζουν μόνο το καθεστώς και πρέπει να αντισταθούμε. Εξάλλου αυτό το καθεστώς που εμείς με το αίμα μας ταΐζουμε, συζητά ξεδιάντροπα να χαρίσει την ελληνική δημόσια περιουσία, δηλαδή την ίδια την πατρίδα, μέσω του «Εύρηκα» στους τοκογλύφους, αρκεί να πάρει κι άλλα χρήματα για να φάει….

Σκεφτείτε και πάρτε τις αποφάσεις σας…
Το άρθρο 120 του Συντάγματος, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να φιλοξενήσει τους Έλληνες…
από το προεδρική δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: