Τίτλοι τέλους για ΓΑΠ. Στο κενό η πρόταση του για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ

«Το σημερινό σκηνικό είναι ζωντανή παράνοια», έγραφε χτες στο μπλοκ μας η Ειρήνη Νταουντάκη και οι πρόσφατες εξελίξεις την επιβεβαίωσαν πλήρως. Ο Παπανδρέου αν και πολιτικά τελειωμένος με τις ίντριγκες του –πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τις .. κότες τις κοινοβουλευτικής του ομάδας- και κέρδισε κάποιο χρόνο για να μείνει ακόμα γαντζωμένος στην εξουσία.

 Παρακολουθήσαμε λοιπόν, να κάνει το αυτολιβάνισμα του ο ΓΑΠ και να δηλώνει ότι αύριο θα πάει στον Παπούλια για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μια κυβέρνηση «Ευρύτερης εθνικής ευθύνης» -όπως την χαρακτήρισε ο Ε. Βενιζέλος.
Δεν παρέλειψε, επίσης, ο ΓΑΠ, όπως και ο Βενιζέλος αργότερα να τονίσει ποια θα είναι η κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Να ψηφιστεί δηλαδή η νέα δανειακή σύμβαση η οποία συνεπάγεται άγρια αλλεπάλληλα μέτρα που θα εξαθλιώνουν εντελώς τα λαϊκά στρώματα.

 Η πρόταση του Παπανδρέου όμως για την συγκυβέρνηση ήταν όμως τόσο θολή -δεν έκανε την παραμικρή αναφορά ότι ο ίδιος παραιτείται όπως έθετε σαν προϋπόθεση η Ν.Δ, απλώς το "συζητάει" όπως είπε- που ο Α. Σαμαράς αισθανόμενος ότι ο ΓΑΠ πάει να τον παγιδεύσει δήλωσε: «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνη που επωμίζεται είναι τεράστια. Μόνη λύση οι εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: