ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Καλείται για κατάθεση ο Ελληνοελβετός βουλευτής

Να παρουσιάσει ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων όσα στοιχεία διαθέτει σχετικά με καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες, καλείται ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Ελβετίας, Ιωσήφ Ζησιάδης.

Από τη συνάντηση που είχε πέρσι τον Οκτώβριο, ο βουλευτής και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας, Ιωσήφ Ζησιάδης με τον Κάρολο Παπούλια
Από τη συνάντηση που είχε πέρσι τον Οκτώβριο, ο βουλευτής και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας, Ιωσήφ Ζησιάδης με τον Κάρολο Παπούλια
Τη σχετική πρόσκληση απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, Βαγγέλης Αργύρης, ζητώντας από τον κ.Ζησιάδη να παρουσιάσει τα στοιχεία εντός 15 ημερών.
«Κατά την εκπομπή «Έρευνα», του τηλεοπτικού σταθμού Mega, δηλώσατε ότι «οι πιο πολλοί βουλευτές, Δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί όπως θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου»» υπενθυμίζει στην επιστολή του προς τον κ. Ζησιάδη ο Β. Αργύρης - και συνεχίζει:
«Λόγω των εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις σας και κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 παράγραφος 3 του Ν. 3213/2003, παρακαλούμε να παραστείτε (εντός δεκαπενθημέρου σε ημερομηνία που σας διευκολύνει), σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων και Βουλευτών και να προσκομίσετε κάθε στοιχείο που βρίσκεται στην κατοχή σας προκειμένου αυτό να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς ενδιαφέρεσθε για τον έλεγχο και τη διαφάνεια, θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας και θα παραστείτε να μας ενημερώσετε για τα στοιχεία που διαθέτετε.
Ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκρισή σας στο παραπάνω αίτημά μας και είμαστε στη διάθεσή σας» καταλήγει στην επιστολή του ο κος Αργύρης.
Σημειώνεται πως την σχετική προτροπή για την αποστολή της επιστολής, απηύθυνε προς τον κ. Αργύρη ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος έχει αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών για την διακρίβωση των καταγγελθέντων, χωρίς ωστόσο ο κ. Ζησιάδης να έχει δώσει συνέχεια στις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: