ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.... ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!!



Φτάνει πια τόση μιζέρια, ότι μας κάνανε μας κάνανε, ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνουν οι αναλύσεις επί αναλύσεων, οι αναφορές επί αναφορών και οι παρελθοντολογίες. Το παρόν είναι εδώ και μας ανήκει, το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας και πρέπει να τους το προετοιμάσουμε χωρίς μεμψιμοιρίες χωρίς μαλθακότητα. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αντάξιοι των ένδοξων προγόνων μας. Ας επικεντρωθούμε στη λύση και όχι ΜΟΝΟ στην ανάλυση του προβλήματος.
Άμεσα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός ο άνθρωπος, όχι κατ` ανάγκη οικονομολόγος, που θα αναλάβει να ανασυγκροτήσει πρώτα απ` όλα την αξιοπρέπεια και την καταρακωμένη ψυχολογία των Ελλήνων. Μετά να αναδιοργανώσει την παραγωγική βάση και τα συστημάτα υγείας και παιδείας. Κατόπιν να αναθέσει σε φωτισμένους νομικούς την μελέτη των νόμων και του συντάγματος και την ψήφιση νέου σύγχρονου και  δημοκρατικού συντάγματος άμεσης δημοκρατίας και νέων νόμων απλών και κατανοητών γραμμένων σε γλώσσα κατανοητή από όλους. Να οργανώσει από την αρχή εκ του μηδενός τη δημόσια διοίκηση με γνώμωνα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Στο εμπόριο και στη διακίνηση των προιόντων θα πρέπει να εφαρμοστούν σταθεροί κανόνες που να αντέχουν στο χρόνο και να συμβαδίζουν με την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των επαρχιών της χώρας.
Το φορολογικό σύστημα θα στηρίζεται στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Και θα είναι το πιο απλό σύστημα του κόσμου, έτσι που να μην επιδέχεται δόλιες συμπεριφορές από κανέναν. Και κάθε άνθρωπος που θα διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για όποιονδήποτε έλεγχο από οποιονδήποτε πολίτη. Κάθε δημόσιο έργο θα ελέγχεται από τους πολίτες που θα το χρησιμοποιούν όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή.
Κύριον μέλημα της πολιτείας θα είναι η φροντίδα των ανήμπορων και των ηλικιωμένων.
Τον πρώτο καιρό θα πρέπει να μην μείνει κανείς Έλληνας πολίτης χωρίς στέγη, τροφή, ένδυση και θέρμανση. Στη συνέχεια όλες οι πρώην βιοτεχνίες θα πρέπει να ξαναανοίξουν και να αναλάβουν έργο. Τα πρώην εργοστάσια να επαναδραστηριοποιηθούν για την άμεση κάλυψη των αναγκών των ρημαγμένων πολιτών.
Τον πρώτο καιρό όλοι θα πρέπει να εργαζόμαστε με το λιγότερο δυνατό κόστος όσο για να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες. Οταν ορθοποδήσουμε θα εφαρμόσουμε ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών με κριτήριο όχι μόνο την εργατοώρα αλλά και την αξία της εργασίας που προσφέρουμε.
Όλοι θα αμοιβόμαστε με τόσα χρήματα ώστε να ζούμε με μέτρο (παν μέτρον άριστον) και όχι με υπερβολική χλιδή.
Ο τελικός μας στόχος θα είναι όχι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας αλλά να τα παιδεύσουμε και να  μεταλαμπαδεύσουμε σ` αυτά αρχέγονες και πανανθρώπινες αξίες για σεβασμό στη γη και την αειφόρο ανάπτυξη και σεβασμό στην προσωπικότητα του ατόμου. Οι άξιοι άνθρωποι θα επιβραβεύονται αλλά και  θα αναγνωρίζεται η αξία  των υπολοίπων κατ` αναλογία.
Να δώσουμε στο χρήμα και στην ύλη την αξία που τους αρμόζει, να ξαναγίνουν res(πράγμα).
ΑΣ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: