Πεισθήκατε ?????

Την Τρίτη θα ψηφίσετε την επαίσχυντο δανειακή σύμβαση μαζί με τα παραρτήματα της, που δένει πισθάγκωνα την χώρα μας για 10ετίες .
Τι άλλο από αυτό υπονοούσε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Έλενα Παναρίτη όταν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ,εν εξάλω καταστάσει, κουνώντας δεξιά και αριστερά τα έγγραφα , με οργισμένο ύφος απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της επιτροπής .
« Πρέπει να.....
ομολογήσω κύριε πρόεδρε ότι είμαι – το λιγότερο που μπορώ να πω- μπερδεμένη. Ποιο είναι ακριβώς το δίλημμα για το οποίο ήρθαμε εδώ για να δώσουμε κάποια άποψη; Χρεοκοπία με σώσιμο; Εάν πραγματικά, διαβάζοντας αυτά τα χαρτιά από το πρωί , το θεωρείτε αυτό σώσιμο, θα ήθελα να μου το εξηγήσετε καλύτερα. Κύριε Υπουργέ βοηθήστε με.
Αυτό το μνημόνιο στηρίζεται σε μία συνέχεια δημοσιονομικών μέτρων που αποδείχτηκαν στο προηγούμενο μνημόνιο ότι ήταν η απάντηση σε μία λάθος διάγνωση της κρίσης. Και μα πάντα κάθε τρεις μήνες χρειαζόταν να παίρνουμε καινούργια μέτρα για να δοθεί η δόση. Τι μας λέει εμάς ότι θα μπορέσουμε να στοχεύσουμε βιώσιμα σ αυτούς τους καινούργιους δείκτες μέσα σε τρεις μήνες;
Μα το μνημόνιο δεν έχει πουθενά ούτε μισό δομικό μέτρο. Που είναι η μείωση της γραφειοκρατίας; Της πολυνομίας; Που είναι οι συγχωνεύσεις;
Μα που ακούστηκε ότι όλο αυτό το δανειακό πλαίσιο θα είναι κάτω από το αγγλικό δίκαιο;
Και έχει διαρρεύσει στους υπόλοιπους συναδέλφους μας ότι αυτό δεν είναι θέμα. Γιατί μπορεί να πάει σε αγγλικό δίκαιο, αλλά θα εκδικασθεί στην Ελλάδα. Μέγα λάθος! Δεν θα εκδικασθεί στην Ελλάδα. Διαβάστε το! Θα εκδικασθεί στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Θα εκδικασθεί όχι μόνο στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, αλλά σε όποια άλλα δικαστήρια θελήσει το EFSF να το εκδικάσει .
Παράλληλα, το εξηγεί καθαρότατα, είναι πάρα πολύ μικρή η παράγραφος, τρεις λέξεις. Πώς μου ζητάτε εμένα, που με φέρατε πριν από δυόμιση χρόνια να βοηθήσω στην καινοτομία της χώρας, να υπογράψω αύριο ή τη Δευτέρα το βράδυ, για αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γίνει αν πούμε ναι σε αυτό το πράγμα;
Δηλαδή, σήμερα λέμε, ή χρεοκοπούμε σήμερα κάτω από δική μας βούληση ή θα χρεοκοπήσουμε σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να χρεοκοπήσουμε, γιατί θα μας σέρνουν στα δικαστήρια και αν τώρα έχουμε εξευτελιστεί, έχουμε μηδαμινή δυνατότητα και δεν έχουμε καμία αξιοπρέπεια, τότε να δείτε πόση αξιοπρέπεια θα έχουμε. Θα μας τρέχουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου ή οπουδήποτε αλλού, γιατί το EFSF αποφάσισε και το γράφει ξεκάθαρα εδώ και θα δώσουμε τον παραγωγικό πλούτο της Ελλάδας σαν εγγύηση. Να, λοιπό, η εγγύηση που ζητούσε η Φινλανδία.
Δεν θα βγούμε από την κρίση εάν συνεχίσουμε τα δημοσιονομικά μέτρα.
Και είναι μεγάλο λάθος να λέτε ότι θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα και εγώ θέλω έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνησή μας ότι δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία - και πιθανόν κάποιος από την επιτροπή να την διαβεβαίωσε ότι αυτό το λέει η τρόικα - και απάντησε ευθέως ότι εγώ δεν είμαι βουλευτής της τρόικας.
Μήπως όλα αυτά με τους μισθούς , τις συντάξεις τα δώρα και τα κατώτερα ημερομίσθια είναι στάκτη στα μάτια για να περάσει το Αγγλικό δίκαιο και γιατί μας δώσατε όλα αυτά τα χαρτιά στις 2,30 το πρωί» .
Μα 18 χρόνια δουλεύω για να κάνω τέτοιες αναλύσεις και δυόμιση χρόνια εδώ κανείς δεν μου ζήτησε μια γνώμη και είναι δυνατόν να ζητάτε να υπογράψουμε τόσα χαρτιά αύριο το βράδυ ή την Δευτέρα ?
Έκανε και αξιόλογες προτάσεις :
«Μπορώ να σας δώσω δύο προτάσεις για να βρούμε τα 400 εκ. που ξαφνικά χάσαμε και πρέπει να τα βρούμε.
Αφού είμαστε μια χώρα, η οποία βρίσκεται σε οικονομική εξαθλίωση, η οποία έχει το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα που έχει δει άλλη ευρωπαϊκή χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα ζητούσα την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Γερμανία, που προκάλεσε και τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δηλαδή, θα ήθελα να μην είναι η Ελλάδα η πέμπτη χώρα στον κόσμο που αγοράζει και δίνει αμυντικές δαπάνες. Να μας εγγυηθεί η Ευρώπη με αλληλεγγύη, μιας και είμαστε τόσο αλληλέγγυοι μεταξύ μας, ότι θα εξασφαλίσει τα σύνορά μας για 10-15 χρόνια, να μηδενίσουμε αυτό το κομμάτι του προϋπολογισμού. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στην άκρη της Ε.Ε., να πληρώνουμε 7% του Α.Ε.Π. σε αμυντικές δαπάνες. Στη Γερμανία το 1945 δόθηκε η αμυντική της εξασφάλιση από το ΝΑΤΟ την Αμερική και από μας.
Εκεί που έγινε έξαλλη και όπως είπε ̶̶ έχω βγει από τα ρούχα μου ̶ και θα ήθελα να κάνω άλλη μία ερώτηση. Ποιος είναι αυτός ο κύριος που θα υπογράψει αυτό το χαρτί, ως νομικός σύμβουλος που διαπραγματεύεται το signature of legal advisor; Ο οποίος κύριος λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ως νομική γνωμοδότηση του ελληνικού κράτους να παραχωρήσει νομική αρμοδιότητα σε δικαστήρια στο Λουξεμβούργο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θέλει το EFSF;
Σίγουρα ξέρει γράμματα το θέμα είναι τι ψηφίζει ?
Και περιμέναμε ότι όταν κάποιος νέος επιτυχημένος επιστήμων, αναλυτής , γνώστης των πραγμάτων εκ της εργασίας του, με το ξέσπασμα και την απογοήτευση που έβγαλε στην επιτροπή και την εμπεριστατωμένη ανάλυση , πιστεύαμε ότι θα ψήφιζε ΟΧΙ .
Δυστυχώς διαψευσθήκαμε, ακούσαμε ΝΑΙ σε ΟΛΑ και παρακαλούμε την αξιόλογο και εξαίρετο οικονομολόγο και ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα, να μας ενημερώσει εάν πήρε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα της που είναι και ερωτήματα όλου του κόσμου.
Ποιες διαβεβαιώσεις πήρατε ?

· Ότι ακολουθώντας αυτά τα λάθος μέτρα που έρχονται , δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία στο επόμενο τρίμηνο ή την εξαθλίωση της χώρας ?

· Οι εγγυήσεις μπορεί να διέπονται από το Αγγλικό δίκαιο και σε δικαστήρια άλλων χωρών αλλά θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα ?

· Πως πεισθήκατε εσείς όταν περίπου 40 βουλευτές και από τα 2
κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, λένε ότι δεσμεύσαμε τα
πάντα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ?
Αυτά ακριβώς που λέγατε και εσείς και δεν μπορούμε να μάθουμε εμείς γιατί το ΦΕΚ 55 από 14.03.2012 είναι στα Αγγλικά.

· Τι έγινε με τα δομικά μέτρα της γραφειοκρατίας της πολυνομίας και των συγχωνεύσεων?

· Τι τύχη είχε η ενδιαφέρουσα πρόταση σας ?

· Πήρατε έγγραφη δέσμευση από την Κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούμε την Εθνική μας κυριαρχία και τελευταίο θα μας πείτε το πρόσωπο που διαπραγματεύθηκε αυτό το μνημόνιο ?.

Πρέπει να δώσετε απάντηση, ίσως μας πείσετε, μη ξεχνάτε έρχονται και εκλογές .


1+1+1….πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: