Φιλαράκι, έχεις 2 ευρώ;

Eχθές ήταν μία μεγάλη μέρα για το «νέο» ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος του, ο Ε. Βενιζέλος..
Κάποιοι μιλούν για ένα σαρωτικό ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα, κάποιοι άλλοι υπστηρίζουν οτι ψήφισε το 20% των ψηφοφόρων του 2007. Μάλλον έχει να κάνει και με την οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα.
Το μόνο σίγουρο πάνως είναι οτι εκεί στην Ιπποκράτους υποτιμούν πολύ την.....
νοημοσύνη μας. Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τον Ε.Βενιζέλο να μιλάει για το νέο ΠΑΣΟΚ, για μία νέα αρχή κλπ.
Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια ανακαίνισης όμως, μου είναι πολύ δύσκολο να μην προσέξω την υπέρμετρη αλαζονεία και το θράσος που χαρατκρίζουν τον νέο πρόεδρο και την παρέα του.
Καταρχάς στήνεται μια ψηφοφορία με έναν υποψήφιο! Οχι τρεις ούτε καν δύο, εκτός και αν το λευκό κατεβαίνει για την προεδρία! Επιπλέον κατά την διεξαγωγή της, δεν γίνεται καμία διασταύρωση στοιχείων των πολιτών που παίρνουν μέρος. Με άλλα λόγια, αν αισθανόσουν «large» την Κυριακή αυτή και ήθελες να το ρίξεις λίγο έξω, μπορούσες να ψηφίσεις και δύο και τρεις και δεκατρείς φορές σε όσα εκλογικά κέντρα ήθελες!
Αν συνδέσει κανείς λοιπόν το αστείο κατ’εμέ γεγονός του ενός και μοναδικού υποψήφιου με μία ψηφοφορία μηδενικής οργάνωσης οπου δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα, θα φτάσει στο συμπέρασμα οτι όλα έγιναν για τα άδεια ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Η υπεροψία του Ε.Βενιζέλου ζητούσε απεγνωσμένα την αναγνώριση και την δόξα μίας εκλογικής νίκης, έστω και ενδοκομματικής έστω και με μοναδικό υποψήφιο τον εαυτό του! Δεν είχε ούτε το ψυχικό σθένος ούτε την ειλικρίνεια να βγει και να ζητήσει την οικονομική στήριξη του κόμματος από τους ψηφοφόρους του, όσοι έχουν απομείνει..
Αλλά πως να ζητήσει κάτι τέτοιο έχοντας ήδη βάλει την υπογραφή του σε καταστροφικές φοροκαταιγίδες που ήρθαν και θα ξανάρθουν!
Ο άνθρωπος που δουλοπρεπώς υπογράφει οτι συμφωνία του δώσουν οι «εταίροι» μας ανακυρήχθηκε πρόεδρος μέσα απο μία ψηφοφορία-έρανο για το ΠΑΣΟΚ.
Ο ορισμός του οξύμωρου σχήματος ή είναι η ιδέα μου;
Α, και κάτι ακόμα. Με ποιο δικαίωμα κύριε Βενιζέλο μετατρέψαττε σχολεία , ΚΑΠΗ και άλλα δημόσια κτίρια σε εκλογικά κέντρα του κόμματός σας;
Μήπως θεωρείτε οτι σας ανήκουν;
Η μήπως λογαριάσατε πάλι χωρίς τον ξενοδόχο;

Odysseus

www.sosto-lathos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: