Πρωην αρχηγός Mossad: "Δεν είναι ώρα για επίθεση στο Ιράν"

Πρωην αρχηγός Mossad:
«Δεν είναι κατάλληλη η ώρα για επίθεση εναντίον του Ιράν», δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, της Μοσάντ , Μέιρ Ντάγκαν σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο του CBS.
Η δήλωση ενός «αρμόδιου που γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα» - όπως χαρακτήρισε τον κ. Ντάγκαν η ισραηλινή εφημερίδα «Haatetz» - προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, ζωηρές αντιδράσεις στο Ισραήλ, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός του κ. Νετανιάχου επιμένει να βομβαρδιστούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν «τώρα, προτού είναι πολύ αργά».Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η υπουργός Χίλαρι Κλίντον και ο αρχηγός των Γενικών Επιτελείων στρατηγός Ντεμσι, παρά την πίεση του ισραηλινού λόμπι, έχουν εκδηλωθεί εναντίον στρατιωτικής δράσης στο Ιράν, επί του παρόντος τουλάχιστον. Μιλώντας για πρώτη φορά σε αμερικάνικο κανάλι ο κ. Ντάγκαν συντάχθηκε με την στρατηγική του Αμερικάνου προέδρου, τονίζοντας ότι πρέπει «να συγκεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην αλλαγή της κυβέρνησης στο Ιράν αντί να επιχειρήσουμε στρατιωτική δράση». 
Και πρόσθεσε. «Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε οποιονδήποτε που έχει να προσφέρει κάτι αντίθετο από την σημερινή κυβέρνηση της Τεχεράνης».
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι αυτή η δήλωση του θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι υποστηρίζει πως το Ισραήλ πρέπει να περιμένει να επιτεθεί πρώτη η Αμερική στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ δεν μάσησε τα λόγια του: «Αν θα ήθελα ένας άλλος να το κάνει αυτός θα προτιμούσα οπωσδήποτε να είναι η Αμερική». 
Ο κ. Ντάγκαν δήλωσε επίσης ότι δεν λείπει η λογική από την κυβέρνηση της Τεχεράνης αν και--όπως είπε--υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ Ιράν και Δύσης στο τι εννοούμε λογικο. Πρόσθεσε, τέλος, ότι και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμιντινεντζάντ είναι λογικός, αντιλαμβάνεται το ρίσκο που παίρνει ακολουθώντας την πυρηνική στρατηγική.
defenceNet
Πηγή: Πρωην αρχηγός Mossad: "Δεν είναι ώρα για επίθεση στο Ιράν" - RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια: