«για να παρθούν σωστές απαντήσεις, πρέπει να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις»

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαΐου 18, 2012
ΟΚ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πρόκειται πλέον για το τελευταίο επεισόδιο, στο Ελληνικό δράμα.
 Είμαστε ήδη στη Κόλαση. Απλά η πόρτα είναι ακόμη μισάνοιχτη και κρατάμε το κλειδί.
Θα την κλειδώσουμε και θα πετάξουμε το κλειδί, εγκαθιστάμενοι πλέον ΜΟΝΙΜΑ στην.. κόλαση, χωρίς δυνατότητες εξόδου ή απλά, μετέωροι θα κρατάμε ακόμη το κλειδί, κοιτάζοντας και την μισάνοιχτη πόρτα. Ιδωμεν
ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS
Οι ηλικίες 18 – 34 ψήφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Καμμένο και Χρυσή Αυγή.
Στις ηλικίες αυτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ένα σχεδόν οριστικά, τελειωμένο μόρφωμα, σάπιο και απόμακρο.. Δεν τους λένε τίποτα.
Άλλωστε και οι καμπάνιες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ενίσχυσαν αυτό το φαινόμενο.  ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, αντιμετώπισαν τις εκλογές του 2012, σαν να ήταν εκλογές του 2007 ή 2009. Ενώ από παντού ερχόταν τα νέα ότι η ψήφος θυμού και οργής, έστελνε μαζικά τη νεολαία στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντάλλαζαν επιθέσεις μεταξύ τους, με γελοία συνθήματα και αστείους πολιτικούς στόχους, θεωρώντας ότι η εξουσία παίζεται ανάμεσά τους..
Εάν δεν αλλάξουν, με δραματικό τρόπο, πρόσωπα αλλά και η όλη προσέγγιση, στις εκλογές που έρχονται, οι ηλικίες 18 – 34 θα ψηφίσουν ακόμη πιο μαζικά ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας Χρυσή Αυγή και τις όποιες άλλες επιλογές έκαναν.
Στις ηλικίες 45 – 54, πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 10 μονάδες από την δεύτερη ΝΔ !!!
Αυτές οι ηλικίες είχαν μέλλον, τώρα όμως δεν έχουν και το πιο σημαντικό ΔΕΝ προλαβαίνουν να φτιάξουν Μέλλον. Εάν δεν δοθεί ένα σαφές απτό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, που να μιλάει με αλήθειες και να δίνει ένα μέλλον, τόσο γι’ αυτούς όσο και για τα παιδιά τους, αυτές οι ηλικίες θα ψηφίσουν ακόμη πιο μαζικά ΣΥΡΙΖΑ
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
Απ’ όσα γνωρίζω το ΠΑΣΟΚ  καταρρέει κάτω του 10% ενώ η ΝΔ παρουσιάζει κάποια μικρή άνοδο, με το ΣΥΡΙΖΑ πλέον στο 25% και σαφώς αυξητικές τάσεις ! Πέφτουν ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή !
Είναι σαφές ότι σε αυτή τη συγκυρία, η πρωτοβουλία  και το κέντρο βάρους βρίσκεται στη ΝΔ.
Η δημιουργία ενός Ενωτικού Φιλο-Ευρωπαικού Μετώπου, κι όχι απλά Κεντροδεξιού ( άλλη μια ηλιθιότητα του Αντώνη), ΕΊΝΑΙ ΑΠΌΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ.
Την ευθύνη αυτής της πρωτοβουλίας μόνο η ΝΔ έχει την δυνατότητα και τον «εξοπλισμό» ν’ αναλάβει. Προφανώς σε ένα τέτοιο Φιλο-Ευρωπαικό  κέντρο, δεν μπορεί να ηγείται ο Αντώνης ή κάποια παλιά και καμένη ( για το 18 – 34 ) προσωπικότητα, Θα ήταν καταστροφικό. Χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο, που αποδεδειγμένα έχει χειρισθεί δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του και μ’ επιτυχία έχει δημιουργήσει.  Αντίστοιχα πρέπει να διαμορφωθούν τα ψηφοδέλτια.
Προφανώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ντόρα, Μάνος και λοιπές φιλο-ευρωπαικές δυνάμεις στηρίζουν αυτή τη πρωτοβουλία.
Tone of Voice
Προφανώς αυτή η πρωτοβουλία, δεν καλοπιάνει, δεν δραπετεύει, δεν μετεωρίζεται στο περίπου. Πατάει γερά στο έδαφος, στη γη. Μιλάει απλά, όχι απλοϊκά, Δεν μεταθέτει ευθύνες, δεν αναζητεί άλλοθι, δεν καταφεύγει σε ψευδεπίγραφες δικαιολογίες. Περιγράφει ρεαλιστικά το γιατί και πως. Ποιες είναι η διαχειριστικές δυνατότητες. Δεν μιλάει απλώς για  το τι θα γίνει εκτός Euro,  αλλά τ’ οπτικοποιεί, με εικόνες και παραδείγματα. Δεν κινδυνολογεί, δεν καταστροφολογεί. Μιλάει δυνατά αλλά αληθινά.
Μπορεί να γίνει. Τυπικά ναι. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι αντίστοιχες ανάγκες. Αλλά μάλλον ο Αντώνης έχει άλλοι ατζέντα.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ? ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
Ο Einstein, είχε πει « Η Φύση είναι απλή, αλλά όχι Απλοϊκή» . Μάλλον έτσι είναι και η ζωή. Μέχρι τώρα οι Έλληνες ζούσαν, σ’ ένα κόσμο απλοϊκών θέσεων και ερωτημάτων. Σ’ ένα ψευδεπίγραφο κόσμο, Άλλοθι, Μετάθεσης Ευθύνης, Δραπέτευσης σε δικαιολογίες, Αποφυγή ανάληψης Ευθυνών. Θαύμα !. Αυτό τελείωσε !.
Τα ερωτήματα, απλά κι απτά , θα τεθούν. Euro, Ναι ή Όχι. Οι περίπου, τοποθετήσεις, τα Ναι μεν Αλλά, ας δούμε κι αυτό, ποιος ξέρει ίσως, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
Ας πάρουμε, χωρίς άλλοθι, χωρίς δραπετεύσεις τις αποφάσεις μας. Ζούσαμε μετεωριζόμενοι, πέρα της πραγματικότητας, απλά παρατηρώντας τη πραγματικότητα, σαν να ήταν πραγματικότητα κάποιου άλλου. Οι αιωρήσεις τελείωσαν. Ο μετεωρισμός τελείωσε. .
Θα ορίσουμε την όποια πραγματικότητα , θέλουμε να ζήσουμε, κι εκεί θα ζήσουμε. Τέρμα τα περίπου!.
Σε ότι με αφορά, απλά και ξεκάθαρα, Ευρώπη, Euro,  μακριά από τις αποκρουστικές φάτσες, λαϊκιζόντων φασιστοειδών, που ορέγονται τον πραγματικό φασισμό, ή τη σήψη και ταπείνωση, κρατικίστικων παράδεισων, τύπου Β. Κορέα, ή τις νεφελώδεις υποσχέσεις, μαγικών λύσεων, όπου εθνικοποιούμε λιμάνια, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, προσλαμβάνουμε χιλιάδες στο Δημόσιο, με τα λεφτά των άλλων, οι οποίοι μας τα χαρίζουν, ΔΕΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.
Έλεος ! Απλά ας διαμορφωθούν οι όροι να τεθεί απτά και με σαφήνεια το ερώτημα.
Όπως λέει ο M. Heidegger  «για να παρθούν σωστές απαντήσεις, πρέπει να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: