Spiegel: “Γιατί οι Έλληνες θα ψηφίσουν τον Τσίπρα”

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 21, 2012
20120521-224401.jpgΑν και μέχρι πριν λίγους μήνες το περιοδικό τον χαρακτήριζε “άξεστο” και “εκβιαστή”, τώρα τον λέει γοητευτικό πολιτικό αστέρα.
Το περιοδικό Spiegel λεει οτι ο Αλέξης Τσίπρας, πιθανότατα θα είναι ο νικητής των επερχόμενων ελληνικών εκλογών.
Σε άρθρο του με τίτλο “Γιατί οι Έλληνες θα ψηφίσουν τον Τσίπρα” το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εναλλακτική στην “κατεστημένη γεροντοκρατία” της ελληνικής πολιτικής σκηνής και αναφέρει ότι μέχρι το 2009 βασιζόταν σε ένα άρρητο “κοινωνικό συμβόλαιο”.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας έφερε και την χρεοκοπία των κομμάτων και οδήγησε εκ των πραγμάτων στην κατάργηση του παλιού κοινωνικού συμβολαίου.
Την ίδια ώρα η τρόικα της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ “έχασε κάθε αξιοπιστία επειδή συνεργάστηκε με την κατεστημένη τάξη, η οποία έχει καταρρακωθεί”.
“Συνεπώς, ένας πολιτικός δεν χρειάζεται να είναι μια δημαγωγική ιδιοφυία για να τιθασεύσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, όπως κάνει τώρα ο Τσίπρας. Και η πρόταση της Άγκελα Μέρκελ να διεξάγει η Ελλάδα δημοψήφισμα για την παραμονή της στην ευρωζώνη κάνει την ζωή πιο εύκολη για τον ακροαριστερό υποψήφιο” καταλήγει το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: