Ανοιχτή επιστολή των συντακτών του PRESSing στην εφηµερίδα Βild



Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι Γερµανοί, πώς ακριβώς το θέλετε; Στα ελληνικά «Άντε γαµηθείτε», στα γερµανικά «Ficken sich», στα ισπανικά «Joder», στα πορτογαλικά «Foder», στα γαλλικά «Baiser» ή µήπως τελικά στα αµερικάνικα για να το καταλάβει όλος ο κόσµος;


 Από πότε ένα έντυπο trash, ροζ, κίτρινο, ξεφτιλισµένο και υπανάπτυκτο καθιερώνεται ως ο παγκόσµιος νταβατζής των λαών Ευρώπης, Αµερικής, Ασίας και πάει λέγοντας; Από πότε ένα έντυπο σαν την Bild, που χαρακτηρίζεται χρήσιµη στη Γερµανία ως εναλλακτικό χαρτί υγείας, έχει το δικαίωµα να κρίνει τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολιτικούς και γενικά την πατρίδα µας; Ποιος έχει δώσει το δικαίωµα σε µια εφηµερίδα που κάνει πρωτοσέλιδο τον παγκόσµιο χάρτη του στήθους (ποιες γυναίκες έχουν µεγαλύτερα στήθη και σε ποια µέρη του πλανήτη οι άντρες µπορούν να κάνουν σαφάρι για να τα ανακαλύψουν) να κρίνει έναν λαό που έχει δώσει τα πάντα για την Ελευθερία, τη Δηµοκρατία και την Ανεξαρτησία; Πώς είναι δυνατόν µια κωλοφυλλάδα που δίνει 10.000 ευρώ για να βρεθεί η «σκανδαλιάρα» Υβόνη που το έχει σκάσει από τη φάρµα όπου ζούσε (η Υβόνη είναι αγελάδα στη Βαυαρία) να τολµά να βάζει στο στόµα της Έλληνες πολιτικούς και να επικρίνει θετικά ή αρνητικά τους Έλληνες ψηφοφόρους; Ποιος σας είπε, γλειφτρόνια και τσατσώνια της Bild, ότι έχουµε ανάγκη τα εκατοµµύρια ευρώ που µας προσφέρετε;


Θέλετε, δηλαδή, να µας πείσετε ότι εσείς είσαστε φιλανθρωπικό ίδρυµα κι εµείς είµαστε ζητιάνοι… επειδή αγοράσαµε τα υπερκοστολογηµένα υποβρύχιά σας, τα αεροδρόµια που υπερκοστολογήθηκαν τέσσερις φορές, τη Siemens και τις πολυεθνικές εταιρείες τροφίµων που φυγαδεύουν τα κέρδη τους στη Γερµανία. Είµαστε ζητιάνοι… επειδή αγοράσαµε τις Porsche Cayenne, τις BMW και τις Mercedes που έφτιαχναν οι εργάτες στη Γερµανία. Είµαστε ζητιάνοι γιατί δανειστήκαµε από τις τράπεζές σας µε ληστρικά επιτόκια. Είµαστε ζητιάνοι επειδή ποτέ δεν διεκδικήσαµε τις πολεµικές αποζηµιώσεις του Β’ Π.Π. Είµαστε ζητιάνοι γιατί αγοράσαµε το 50% των εξοπλισµών για την εθνική µας άµυνα από τη Γερµανία. Ακριβώς, γλοιώδη υποκείµενα της Bild, είµαστε ζητιάνοι και εµείς και οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι γιατί ζήσαµε πάνω από τις δυνατότητές µας… Το ξέρατε όµως, αλλά το αφήνατε όσο σας βόλευε για να ανεβαίνει το ΑΕΠ της Γερµανίας. Ξαφνικά είδατε το πρόβληµα όταν πλέον δεν µπορούσαµε να αγοράσουµε τα υπόλοιπα από τα προϊόντα της ακµάζουσας βιοµηχανίας των Γερµανών. Μας τιµωρείτε, λοιπόν, και µας συµπεριφέρεστε µε αυτόν τον γλοιώδη τρόπο, επειδή οι Έλληνες τα τελευταία 20 χρόνια ζούσαν καλύτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε.

Αλήθεια, εκεί στο φασιστικό χαµαιτυπείο της Bild, σας έχει περάσει ποτέ από το µυαλό γιατί η Γερµανία σήµερα µπορεί να υπερηφανεύεται ότι κάνει φιλανθρωπικό έργο σε χώρες όπως η Ελλάδα;


Αγαπητοί κύριοι της Bild, να σας ενηµερώσουµε, επειδή έχετε όπως πάντα ασθενική ιστορική µνήµη, ότι σήµερα είσαστε σε αυτή τη θέση χάρη στη φιλευσπλαχνία των Αµερικάνων και των Συµµάχων και στον Α’ και στον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο. Να σας θυµίσουµε, γιατί ίσως και αυτό να το έχετε ξεχάσει, πως η Ελλάδα ήταν στους νικητές και του Α’ και του Β’ Π.Π.


Για να ‘ξηγιόµαστε, λοιπόν, όπως κάνουµε εδώ στις χώρες του Νότου, δώστε βάση, γλίτσες της Bild, γιατί σήµερα κορδώνεστε σαν γύφτικα σκεπάρνια… Είσαστε φιλεύσπλαχνοι και φιλόπτωχοι γιατί το 1918, όταν οι Σύµµαχοι της Αντάντ σας επέβαλαν την ξεφτιλισµένη και ταπεινωτική Συνθήκη των Βερσαλλιών, δεν πληρώσατε ούτε ένα µάρκο. Όπως λέει ο Άλµπρεχτ Ριτσλ, Γερµανός ιστορικός, καθηγητής στο London School of Economics, «το οικονοµικό θαύµα της Γερµανίας µετά τον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα µας δεν πλήρωσε τις δεσµεύσεις της και τα χρέη της απέναντι στους νικητές του Α’ Π.Π.». Για τους Γερµανούς και τους ανιστόρητους της Bild που δεν το γνωρίζουν, το 1929 το εξωτερικό χρέος της Δηµοκρατίας της Βαϊµάρης ανερχόταν στο 80% του ΑΕΠ. Προκειµένου να εξοφλήσει η γερµανική κυβέρνηση δηµιούργησε εµπορικά πλεονάσµατα βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα µε πολιτική αποπληθωρισµού και εσωτερικής υποτίµησης. Η Γερµανία προχώρησε σε µείωση 30% των µισθών µε αποτέλεσµα ο λαός να βγει στα άκρα, να δηµιουργηθεί το κόµµα του Χίτλερ, να φτάσει στο 20% το κοµµουνιστικό κόµµα και να οδηγηθεί αργά αλλά σταθερά η Γερµανία στον Ναζισµό.


Ερώτηµα πολύ απλό προς τους κιτρινιάρηδες της Bild: Η Γερµανία πλήρωσε τις πολεµικές αποζηµιώσεις του Α’ Π.Π. στην Αµερική, τη Γαλλία και την Αγγλία; Απάντηση: Φυσικά όχι. Τον Ιανουάριο του 1921 το συνολικό ποσό που αποφασίστηκε από την Επιτροπή Αποζηµιώσεων ορίστηκε στα 269 χρυσά µάρκα. Για εκείνη την εποχή 32 δισ. δολάρια. Το ποσό «κουρεύτηκε» τον ίδιο χρόνο από τους ίδιους τους Συµµάχους της Αντάντ περίπου στο µισό. Τον Μάιο του 1929 µε το Σχέδιο Γιανγκ οι γερµανικές αποζηµιώσεις που έπρεπε να πληρωθούν ήταν 26 δισ. δολάρια και η Γερµανία τα πλήρωσε, κρατηθείτε, τα επόµενα 59 χρόνια. Το 1931 στη Συνθήκη της Λωζάννης οι Σύµµαχοι από µόνοι τους ψήφισαν την κατάργηση όλων των γερµανικών αποζηµιώσεων διότι κατάλαβαν ότι αυτή η πολιτική οδηγούσε σε αδιέξοδο τον γερµανικό λαό, στην άνοδο των φασιστικών και κοµµουνιστικών κοµµάτων και στο µίσος απέναντι σε εθνότητες. Μέχρι εκείνη την περίοδο οι Γερµανοί είχαν πληρώσει µόνο το 1/8 των πολεµικών αποζηµιώσεων που απαιτούνταν από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Και όχι µόνο αυτό, το φοβερό είναι ότι οι Σύµµαχοι εκτός του ότι έκοψαν όλες τις αποζηµιώσεις που έπρεπε να πληρώσει η Γερµανία, την πλάκωσαν και στα δάνεια που οδήγησαν στον υπερεξοπλισµό των Ναζιστών και στην άνοδο του Χίτλερ. Φυσικά, αγαπητοί φίλοι Γερµανοί, από το ‘32 έως και το ‘38 µε τα δανεικά της Αµερικής, που επίσης δεν αποπληρώσατε ποτέ, δηµιουργήσατε το Ναζιστικό Κίνηµα που αιµατοκύλησε την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα περνούσατε ζωή χαρισάµενη µε τα λεφτά όλων των υπολοίπων.


Να, λοιπόν, γιατί ήσασταν φιλόπτωχοι κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέµου.


Το «µαρτύριο», όµως, της Ιστορίας για τη Γερµανία δεν σταµατά στον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο, συνεχίζεται και στον δεύτερο. Γιατί, λοιπόν, ρατσιστικά γουρούνια της Bild, η Γερµανία είναι φιλόπτωχη και φιλεύσπλαχνη από το 1960 µέχρι και σήµερα; Διαβάστε, ανιστόρητοι, για να καταλάβατε.


Ενώ η χώρα σας από το ‘39 µέχρι και το ‘45 αιµατοκύλησε όλη την Ευρώπη, διέλυσε κράτη, λαούς και οικονοµίες, λήστεψε και οδήγησε σε απόγνωση τον εβραϊκό λαό και όλες τις µειονότητες, παρ’ όλα αυτά οι µεγάλοι νικητές, οι Αµερικανοί, οι Σοβιετικοί και οι Άγγλοι, σας συµπεριφέρθηκαν µε ιπποτισµό, αγάπη και κατανόηση. Δεν µου λέτε, εκεί στην Bild που κατηγορείτε τη χώρα µας ότι ζει πάνω από τις δυνατότητές της, στη δική σας χώρα µεταξύ του ‘36 και του ‘45 δεν ζήσατε πάνω από τις δυνατότητές σας; Και όµως, κανένας δεν σας στραγγάλισε, δεν σας φέρθηκε σαν να είσαστε ζώα, δεν σας προσέβαλε, δεν σας έκανε να νιώσετε επαίτες και ξεφτιλισµένοι. Οι ΗΠΑ επέβαλαν στα κράτη που επωφελούνταν από το Σχέδιο Μάρσαλ να µη ζητήσουν αµέσως τις οφειλές των Γερµανών. Στη συνέχεια οι Αµερικανοί σας έδωσαν τεράστια ποσά µε το Σχέδιο Μάρσαλ για να µπορέσετε να ξαναφτιάξετε τις ζωές σας από την αρχή. Ο Χέλµουντ Κολν είχε πει ότι αν χρειαζόταν όλοι οι πιστωτές να απαιτήσουν τις οφειλές τους, η χώρα θα χρεοκοπούσε. Κανένας πιστωτής δεν ζήτησε τα χρέη γιατί γνώριζε ότι έτσι θα στραγγάλιζε τη Γερµανία και τον γερµανικό λαό. Ο κάθε νοήµων άνθρωπος µπορεί να καταλάβει ότι το να παίζεις µε την εθνική αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία και την περηφάνια ενός λαού είναι ό,τι χειρότερο, ειδικά για λαούς όπως είναι οι Έλληνες που έχουν πίσω τους µεγάλη ιστορία σε θυσίες και σε προσφορά στη Δηµοκρατία.


Το κακό, µε εσάς στη Γερµανία, είναι ότι δεν έχετε ιστορική µνήµη, κάθε 40 χρόνια δυστυχώς ξεχνάτε. Ξεχνάτε ότι τα λάθη των Συµµάχων στον Α’ Π.Π. οδήγησαν σε εξάρσεις εθνικιστικές και τελικά σε καταστροφή· πρώτα τη Γερµανία και µετά όλη την Ευρώπη. Μας συµπεριφέρεστε ακριβώς όπως έκαναν µε εσάς οι Σύµµαχοι στη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Μας κάνετε να ντρεπόµαστε που είµαστε Έλληνες και µε τον τρόπο σας έχετε φροντίσει να µας ρεζιλέψετε σε όλον τον κόσµο. Για αυτούς, λοιπόν, τους λόγους και για εκατοντάδες άλλους που θα µπορούσε να σας πει οποιοσδήποτε σας είχε µπροστά του, Fuck you… Kαι βάλτε τα λεφτά εκεί που ξέρετε!





Σηµείωση:


Θα θέλαµε να ξεκαθαρίσουµε ότι το «Fuck you» πηγαίνει στο χαµαιτυπείο της κίτρινης φυλλάδας που λέγεται Bild. Σε καµία περίπτωση δεν έχει να κάνει µε τον γερµανικό λαό, που τον σεβόµαστε και τον αγαπάµε. Με τους Γερµανούς φίλους µας, που µετά τον Β’ Π.Π. τους βάλαµε στα σπίτια µας, στα νησιά µας, στις παραλίες µας, στα ταβερνάκια µας. Δεν έχουµε τίποτα µε τη Γερµανία και τον γερµανικό λαό µε τον οποίο οι πατεράδες µας και οι παππούδες µας δούλεψαν στα εργοστάσια της Γερµανίας και πρόκοψαν δηµιουργώντας µια από τις πιο ισχυρές, σοβαρές και έντιµες µειονότητες µέσα στο γερµανικό κράτος. Το µήνυµα πηγαίνει στην Bild που έκανε πρωτοσέλιδο τον λαϊκισµό και πουλάει φύλλα χτυπώντας αλύπητα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στοχοποιεί ανθρώπους δίχως καµία δεύτερη σκέψη, δηλητηριάζει τις σχέσεις µας µε τους Γερµανούς φίλους µας µε πρωτοσέλιδα όπως «Ζητιάνοι Έλληνες», προωθεί την ισλαµοφοβία και τον κρυπτοφασισµό. Σε αυτούς πάει το «Fuck you». Το λέµε για να µην παρεξηγούµεθα.


Αγαπητοί φίλοι Γερµανοί, δεν είµαστε µαθηµένοι στην Ελλάδα να δίνουµε συµβουλές, αλλά δεχτείτε το από κάποιους φίλους σας. Πώς γίνεται ο λαός του Μαξ Βέµπερ, του Γκαίτε, του Έγκελς, του Μαρξ, του Νίτσε, του Μπεγκάς, του Ρίχτερ, του Στίλερ, του Μπετόβεν, του Βάγκνερ, του Μπαχ, του Ζίµερ και του Σούµαν να διαβάζει ένα κωλοέντυπο σαν την Bild; Πώς γίνεται ο πιο µορφωµένος λαός της Ευρώπης να αγοράζει κάθε ηµέρα 4 εκατ. φύλλα του κρυπτοφασιστικού εντύπου και 11 εκατοµµύρια unique users να επισκέπτονται το τσοντοσάιτ; Πώς γίνεται να αφήνετε οι Γερµανοί πολίτες αυτό το κωλοέντυπο να καθορίζει την εξωτερική σας πολιτική; Πώς γίνεται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονοµικών Σόιµπλε να δίνουν συνεντεύξεις και να απευθύνονται στον ελληνικό λαό µέσω µιας εφηµερίδας που έχει στο πρωτοσέλιδό της τσοντοφωτογραφίες;


Αγαπητοί φίλοι Γερµανοί, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό το έντυπο µπορεί να σας οδηγήσει σε πολιτικές περιπέτειες; Συνήθως οι εφηµερίδες είναι υποχρεωµένες να παρακολουθούν την πολιτική και να ασκούν έλεγχο στους πολιτικούς. Η Bild, όπως έχει πει και ένας δικός σας δηµοσιογράφος, ο Γκύντερ Βάλραφ, δεν παρακολουθεί· η Bild κάνει πολιτική.




Με εκτίµηση,


Οι συνάδελφοί σας από το περιοδικό PRESSing.



Δεν υπάρχουν σχόλια: