ΣΟΥΗΔΟΣ ΥΠΟΙΚ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

 


Η Ελλάδα θα ήταν προτιμότερο να εγκαταλείψει το ευρώ προκειμένου ναανακάμψει η οικονομία της αποτελεσματικά, δήλωσε ο υπουργόςΟικονομικών της Σουηδίας Αντερς Μποργκ από το Τόκιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η χώρα μας φύγει από την Ευρωζώνη, τότε υπάρχει πιθανότητα να ξαναγίνει ανταγωνιστική η οικονομία της και στη συνέχεια ναξανασταθεί στα πόδια της.
Όπως είπε, αυτός είναι ένας επώδυνος και περίπλοκος τρόπος ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί άλλος, λειτουργικός τρόπος.
Είναι εντυπωσιακό και μάλλον πρωτοφανές, υπουργός Οικονομικών μια χώρας μέλους της ΕΕ, ιδιαίτερα ανεπτυγμένης και με μια ιδιαίτερη, μάλιστα, σημασία όπως η Σουηδία, να υπογραμμίζει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προκειμένου να βγει από την κρίση.
Μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι η άποψη του Σουηδού υπουργού Οικονομικών συνδέεται με την οπτική και θέση της Σουηδίας, και ίσως τασυμφέροντά της. Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν αλλάζει τη βαρύτητα της τοποθέτησης ούτε την όποια αξιοπιστία της.
Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας είναι υποδηλωτική των νηφάλιων προβληματισμών που αναπτύσσονται σε κάποιους σοβαρούς αστικούς κύκλους της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: