Συρία: Σωτηρία ψάχνουν μέσω εκκεχειρίας οι ισλαμιστές

Οι "εξεγερμένοι" (μισθοφόροι από το εξωτερικό) της Συρίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι μια πρόταση εκκεχειρίας δεν τους αφήνει αδιάφορους, και αυτό το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει την δύσκολη΄θέση στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό από τις δυνάμεις του Ασαντ, και της αδυναμίας υποστήριξής τους πλέον από το ΝΑΤΟ εφόσον το εμπόδιο της Ρωσίας είναι ανυπέρβλητο.

Οι σφαγές των χριστιανών από τους μισθοφόρους "εξεγερμένους" ισλαμιστές κατέστρεψαν τη νεοταξίτικη  δυτική προπαγάνδα, και προκάλεσαν απροθυμία στα ευρωπαικά κράτη στη συνέχιση υποστήριξής τους καθώς θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους χριστιανικούς (ακόμα) πληθυσμούς τους.

Έτσι γίνεται με όλα τα τερατώδη ψέματα πρέπει να πιάσουν αμέσως, αλλιώς μετά καταρρέουν και έχουν επιτύχει και την αφύπνιση των μαζών, κάτι που το κατεστημένο δεν θέλει ούτε σαν εφιάλτη στον ύπνο του.

Η έκκληση του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, για εκεχειρία στη χώρα φαίνεται πως δεν περνάει απαρατήρητη από το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, καθώς βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημειώνεται ότι οι Σύροι αντικαθεστωτικοί τονίζουν ότι θα σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός μόνο όταν πράξει το ίδιο και το καθεστώς του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στον οποίο μετέχουν λιποτάκτες και πολίτες που πήραν τα όπλα, «απλώς αμύνονται» και «είναι φυσικό ότι θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες όταν θα το κάνει και η πολεμική μηχανή του καθεστώτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα, από την Ντόχα όπου βρίσκεται.

Σε ελεύθερη μετάφραση "ότι κάναμε, κάναμε ώρα να του δίνουμε, πριν να είναι αργά".



Read more at http://geopolitikathemata.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html#WborqZ1AAr93Phwu.99 

Δεν υπάρχουν σχόλια: