Τριπλέτα δημοκρατικής ανατροπής
 

 

Έντρομη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αγανάκτηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, επιδίδεται σε "διαπραγμάτευση" της τελευταίας στιγμής για το θεαθήναι. Όσα αξιώνει η τρόικα, ακόμη κι αυτά που αιφνιδίως ανακινεί, όπως π.χ. τα εργασιακά, περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και προτάσσονται σήμερα για να κατοχυρωθούν εν όψει και της επόμενης δόσης. Είναι προδιαγεγραμμένη η εφαρμογή τους, αν δεν ανατραπεί το Μνημόνιο. Συνεπώς, ολόκληρη η "διαπραγμάτευση" είναι υπονομευμένη.
Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τα σκληρά μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, από τα οποία τα 9 δισ. ευρώ (κυρίως μισθοί και συντάξεις) για το 2013. Και έχει δεσμευτεί για άλλα 5 δισ. ευρώ έως το 2015, οπότε και θα καταλήξει η επιμήκυνση. Αυτή την αλήθεια κρύβουν οι οψίμως ανθιστάμενοι τρεις καμπαλέρος της τρόικας εσωτερικού.
Με τον λαό απέναντί της, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα, αλλά έχει περιέλθει σε απόλυτη υποταγή. Μια αντιλαϊκή κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη της τρόικας μετράει μέρες. Δυστυχώς γι' αυτήν, όμως, μετράει μέρες ακριβώς εξαιτίας της τροϊκανής εύνοιας.
Χιλιάδες πολίτες θα απεργήσουν και θα κινητοποιηθούν αύριο. Μισθωτοί, αλλά και επαγγελματίες. Νέοι και πενηντάρηδες. Άνεργοι και υποαπασχολούμενοι. Η κοινωνική ενότητα κατά του Μνημονίου θα εκφραστεί στους δρόμους. Η κοινωνική αποφασιστικότητα να μην περάσουν τα μέτρα, να μην εφαρμοστούν και να πέσει η κυβέρνηση, αυτή η "τριπλέτα δημοκρατικής ανατροπής", πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις.
Η αυριανή γενική απεργία, ανεξάρτητα από τα ποσοστά συμμετοχής, θα έχει καθολική κοινωνική συναίνεση. Η κοινωνία, μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές, συνειδητοποιεί το πολιτικό αδιέξοδο που προέκυψε με την υφαρπαγή της ψήφου της. Η επιμονή στην καταστροφική πολιτική, αλλά και τα παιχνίδια του αναξιόπιστου θιάσου μνημονιοφρόνων πολιτικών, βαραίνουν απειλητικά πάνω στην κοινωνία.
Όσο κι αν Σαμαράς και Σία επιχειρούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά το πολιτικό αδιέξοδο, όσο κι αν υποδύονται ρόλους "αντιπολίτευσης" συμπλέοντας με την τρόικα, η στιγμή της αλήθειας έρχεται και θα πληρώσουν τον λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: