Εκλογές; Ιδού η Ρόδος…


Το ελληνικό κοινοβούλιοΤο ελληνικό κοινοβούλιο
“ Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει πλήρως παγιδευτεί σε μια αδιέξοδη πολιτική, βλέποντας τους «συμμάχους» του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό να τον «αδειάζουν» με ταχύτητα φωτός. ”
Του Κώστα Καπνίση
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 11:06
    «Χείμαρρος» κυβερνητικών δηλώσεων, διαρροών και φημών ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε να σηκώσει τη σημαία του «αντάρτικου», έναντι της τρόικα και των δανειστών. Ο ελληνικός λαός βέβαια είναι «ψυλλιασμένος» και κρατά μικρό καλάθι, σχετικά με τέτοιες «επαναστατικές» κραυγές. Άλλωστε, το έργο «Αντίσταση στην τρόικα» είναι και χιλιοπαιγμένο και με κακές ερμηνείες.

    Ωστόσο, η αλήθεια, όπως λέει και ο σοφός λαός, είναι ότι «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Μπορεί η ισοπεδωμένη και καθημαγμένη κοινωνία, από τις μνημονιακές πολιτικές, τις οποίες εφαρμόζει πιστά και κατά γράμμα η τραγική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, να μην πιστεύουν τον «εσωτερικό καπνό», βλέπουν όμως ότι οι φωνές από το εξωτερικό, έχουν μετατραπεί σε «ποτάμι» αμφισβήτησης της κυβέρνησης Σαμαρά.

    Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται να προστεθεί η κατάσταση πανικού των ελάχιστων κυβερνητικών στελεχών, τα οποία υποστηρίζουν, ανοιχτά τουλάχιστον, την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και τους χυδαίους εκβιασμούς της τρόικα για την άμεση ανακοίνωση λήψης επιπρόσθετων μέτρων για το 2014, αλλά και για τον σχεδιασμό του νέου Μνημονίου – Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο 2014 – 2017.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει πλήρως παγιδευτεί σε μια αδιέξοδη πολιτική, βλέποντας τους «συμμάχους» του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό να τον «αδειάζουν» με ταχύτητα φωτός. Από την άλλη μεριά, γνωρίζει τόσο ο ίδιος π πρωθυπουργός, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι οι Κ.Ο. των δύο κομμάτων δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το ψευδεπίγραφο «Ψηφίζουμε τα μέτρα - Σώζουμε την χώρα». Τουλάχιστον, δε θα το πράξουν όλοι. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινδυνεύουν πλέον να «πέσουν» τόσο από το εσωτερικό, όσο και από τι εξωτερικό, με τους Γερμανούς να μη τους δίνουν και τόση σημασία πια, καθώς για αυτούς προέχει η δική τους χώρα και ο σχηματισμός κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

    Την ίδια στιγμή, είναι εντελώς ακατανόητο, κυβερνητικά στελέχη να επιρρίπτουν ευθύνες στην τρόικα για την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα. Είναι σαν να αναγνωρίζουν ότι δεν κυβερνά η ελληνική κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Ουδείς πλέον μπορεί να ακολουθήσει το «κύμα» αντιφάσεων, στις οποίες πέφτουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη. Ο υπουργός Υγείας, ένας εκ των φανατικότερων υποστηρικτών των μνημονιακών πολιτικών, δηλώνει κατά καιρούς, ότι ακόμα και αν δεν έλεγε η τρόικα στην Ελλάδα να κάνει κάποια πράγματα, η ελληνική κυβέρνηση, θα έπρεπε πρώτη να τα εφαρμόσει και μάλιστα σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

    Τα σενάρια των εκλογών, αν δεν είναι ενταγμένα στο γνωστό πλαίσιο ενός κακοπαιγμένου έργου, αλλά είναι αποτέλεσμα του «στριμώγματος» της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, φουντώνουν μέρα με την ημέρα. Άλλωστε, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή – πολιτική διαχείριση της εκλογικής της συντριβής. Γνωρίζει άριστα ότι όσο καθυστερεί και μεταθέτει τις εκλογές για αργότερα, η πολιτική «ζημιά» θα είναι ανυπολόγιστη για τα επιτελεία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, θα είναι όμως μια λύτρωση για τον ελληνικό λαό η προκήρυξη των εκλογών, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα διαπραγματευτεί κανονικά και επί ίσοις όροις με τους δανειστές. Αν το κατάλαβε πια και η συγκυβέρνηση τότε δεν παραμένει τίποτε άλλο από το «Ιδού η Ρόδος…»

    Δεν υπάρχουν σχόλια: